Ballybunion Golf Club

Det sydlige Irland, Irland (Photo credit Steve Carr)

Pris Pris Pris Prisklasse

Ballybunion Golf Club ligger i Kerry området på den irske (syd)vestkyst og består af to fremragende linksbaner, The Old Course (1893) og The Cashen Course (1984).

The Old Course byder på en unik golfoplevelse og ’Irlands Old Lady’ regnes i dag for at være en af verdens fineste linksbaner. Fairways snor sig på smukkeste vis gennem det oprindelige klitlandskab, i den natur, hvor banen blev anlagt i 1893, og Golf Digest rangerede således i 2005 Ballybunion, som verdens syvende bedste bane uden for USA.

Ballybunion var vært for Irish Open på European Tour i 2000 og mange er faktisk af den opfattelse, at placeringen langt væk fra Dublin, og helt ude på den irske atlanterhavskyst er den eneste årsag til, at Ballybunion ikke har været benyttet til langt flere store mesterskaber.

Afslutningshullerne fra 10. hul og ind mod klubhuset er vel nok de mest interessante og med højtliggende teesteder på flere af hullerne har man en fantastisk udsigt både til banen og det brusende Atlanterhav. 

Cashen Course er søsterbanen, som er designet af Robert Trent Jones Senior. Hvis Cashen Course havde ligget ethvert andet sted end ved siden af Ballybunion Old Course, så havde den med garanti trukket alle de store overskrifter. For det er et fremragende golfanlæg. Men som klubben meget rammende skriver på sin hjemmeside;

‘It’s hard on a girl if her older sister is Sophia Loren!’

Cashen Course er anlagt i det samme område som The Old Course, men banen er på mange måder sin egen. Nogle vil faktisk mene, at den er mere udfordrende, mere spektakulær, mere flirtende, mere brutal og mere nådesløs og vanskeligere at tæmme end hendes ældre og mere berømte søster, The Old Course.

På en dag med kraftig vind over land kan ‘Miss Cashen’ virke som en uoverkommelig udfordring. Tager man sig ikke i agt, så ruller bolden let ud af fairways og forsvinder i krat og marehalm. Sandklitterne er højere end på Old Course og greens er mere ondulerede. The Cashen Course kræver i den grad præcision fra tee, da fairways ofte forsvinder bag de høje klitter.

                                                            

Ballybunion indgår i en pakke med ophold på Trump International Golf Links & Hotel™ Doonbeg og med spil på Trump International Golf Links, Lahinch og Tralee. Golfbanerne som indgår i pakken er cremen af irsk golf og hører til i kategorien, ’must-play’ golfbaner.

  • Antal huller Antal huller 36
  • Afstand til Trump International Golf Links & Hotel™ Doonbeg Afstand til Trump International Golf Links & Hotel™ Doonbeg 30 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Sværhedsgrad Sværhedsgrad Svær
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Linksbane
  • Pro shop Pro shop Ja