Trump International Golf Links

Det sydlige Irland, Irland

Trump International Golf Links, Doonbeg  (2002) (tidl. Doonbeg Golf Club), eller bare Doonbeg, som golfbanen kaldes i folkemunde, er en fantastisk linksbane og en golfbane, som The Trump Organization overtog i 2014.

Den oprindelige bane var designet af Greg Norman, men blev siden redesignet af Trump International Golf Links ved Dr. Martin Hawtree. Banen åbnede i sin nuværende form i maj 2016.

Dette vidunderlige golfanlæg strækker sig næsten 2.5 km langs kysten og fra Doonbeg har spillerne udsigt til havet fra 16 ud af banens 18 huller.

Når man står ved starteren på 1. hul foran det imponerende klubhus og hotel, kan man i det fjerne ane et hvidt hus, som ligger ude på kanten af havet. 

'Can you see the white house over there', spørger starteren og peger i retning hen langt med kysten. Der nikkes. Det er derude, at 9. green ligger. Der er altså tale om et klassisk links layout med 9 huller ud og 9 huller ind.

Når man står på 1. tee kan man mærke hvordan hårene rejser sig på kroppen, når man kigger op ad 1. hul. Og begejstringen bliver endnu større, når man når man har slået 3-slaget mod greenen. Selve greenområdet er nemlig noget af det mest fantastiske man kan forestille sig. Passet og plejet ned til mindste detalje og med et kuperet green-layout og nogle imponerende flotte bunkers. Det her er top-klasse og sådan fortsætter det på samtlige 18 huller, hvor områderne foran og rundt omkring greens, i en radius af måske 20-30 meter, er klippet helt ned, så putteren er det naturlige valg, hvis ikke man lige er nået helt op til flaget.   

Lidt udsædvanligt har man valgt en banedesign med 5 par 3-huller og 5 par 5-huller. Det er bl.a. gjort for at bibeholde så meget som muligt af den oprindelige natur.

Trump International Golf Links har tidligere været kåret til Best New International Course af Golf Digest og European Golf Resort of the Year (2010).

Det er muligt at få en caddy på bag’en, når der spilles på Trump International Golf Links.

                                                            

Doonbeg indgår i en pakke med ophold på Trump International Golf Links & Hotel™ Doonbeg og med spil på Ballybunion, Lahinch og Tralee. Golfbanerne som indgår i pakken er cremen af irsk golf og hører til i kategorien, ’must-play’ golfbaner.

  • Antal huller Antal huller 18
  • Afstand til Trump International Golf Links & Hotel™ Doonbeg Afstand til Trump International Golf Links & Hotel™ Doonbeg 234 meter
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Linksbane
  • Pro shop Pro shop Ja