Unikke anlægsprincipper har skabt asiatisk mesterværk

Af Søren Barnak (Photo credit: Gary Lisbon) | Publiceret 05-09-2019

GolfersGlobe har tidligere skrevet om Hoiana Shores Golf Club, der er Vietnams nyeste golfbane.

Banen, der ligger i det område som kaldes for Vietnam's Central Coast, er designet af Robert Trent Jones II.

Hoiana Shores Golf Club, der har været undervejs siden 2017, åbner nu for spil (pre-launch) i løbet af september 2019. Den officielle åbning finder sted i begyndelsen af 2020.  

Frem til den officielle åbning vil alle indtægter fra green fee spillere blive doneret til velgørenhedsformål i lokalområdet. Dette tiltag skal ses i lyset af ejernes ønske om at vise omverdenen, at golfturisme rent faktisk er noget, som kan gavne lokalsamfundene.

Designet i Hoiana Shores Golf Club er unikt. Ikke et træ ses på banen, og den asiatisk udseende linksbane er tilsået med en helt ny græssort, Zeon Zoysia. Den relativt nyudviklede græssort er blevet kaldt for en ’game-changer’, fordi græssorten selv under tropiske forhold, kan levere den særlige turf, som kendes fra de klassiske britiske linksbaner.  

Ved anlæggelsen af banen blev der anvendt nye principper for, hvordan et layout kan skabes. Først rullede de store entreprenørmaskiner ind og lagde grundstenene til, hvordan banens enkelte huller skulle se ud. I flere tilfælde lod man så de enorme sanddyner ligge og lod vinden forme layoutet i en fase 2.

Til sidst vendte banearkitekterne tilbage og foretog de sidste justeringer af layoutet.  

Som en sjov detalje ses der ingen flag på greens. I stedet er pindene udstyret med en karakteristisk rød lanterne, som også findes i gadebilledet i den gamle bydel i den berømte by, Hoi An (The City of Lanterns).

Et af banens mange flotte huller – her er det 10. hul, der ligger med udsigt til havet og Cham Islands, der kan skimtes i det fjerne.

Golfbanen indgår som en del af Hoiana Integrated Resort, der er det hidtil største og mest ambitiøse resort-projekt i Vietnam.

Ejerne bag vil over de kommende år investere 4 mia. US-dollars i udviklingen af et resort, der bl.a. vil komme til at omfatte 1.000 hotelværelser. Men selvom især kyststrækningen er attraktiv, når der skal bygges, så har man bevidst valgt at anlægge hele 6 af golfbanens 18 huller helt ud til havet og dermed udelukket, at der på dette areal kan opføres hotelbyggeri.

Ejerne kalder selv beslutningen for en sjældenhed, og de seks ’beach-front’ huller har da også fået en placering så unik, at spillerne kan forvente en uforglemmelig oplevelse.

Flere af banens huller ligger så tæt ud mod havet at et skævt slag kan resultere i, at næste slag skal slås fra stranden.

Alle artikler

Danskere spiller tourskole i spansk ferieparadis

Danskere spiller tourskole i spansk ferieparadis

VIDEO: LUMINE Mediterránea Beach & Golf Community lægger græs til dette års tourskole. Når pro'erne er væk indtages det populære resort igen af almindelige golfspillere...

Lucas Bjerregaard åbner nyt golfakademi...

Lucas Bjerregaard åbner nyt golfakademi...

Danske Lucas Bjerregaard åbner golfakademi hos Dom Pedro Hotels & Golf Collection på den portugisiske algarvekyst. Hør hvad den danske tourspiller siger om det nye akademi...

Atlanterhavsø lokker med unikke golfbaner

Atlanterhavsø lokker med unikke golfbaner

VIDEO: Den portugisiske ø, Madeira, som ligger ud fra Marokkos kyst, er meget mere end et rejsemål kun for naturelskere. Øen byder på nogle rigtig flotte golfbaner. Læs mere på linket her...

Populær Dubai bane genåbner efter renovering

Populær Dubai bane genåbner efter renovering

Arabian Ranches Golf Club genåbner efter en større renovering med omlæggelse af samtlige 18 greens. Banen regnes blandt Dubai's mest populære blandt almindelige golfspillere...

I Thailand finder man de bedste golfoplevelser

I Thailand finder man de bedste golfoplevelser

VIDEO: Der findes mere end 250 golfbaner i Thailand, hvilket gør landet til Asiens førende golfdestination. Se videoen og kom med på en rundtur i Amazing Thailand...

Dubai Hills kåret som ‘World’s Best New Course’.

Dubai Hills kåret som ‘World’s Best New Course’.

Dubai's nyeste golfbane, Dubai Hills, er blevet kåret som verdens bedste nye golfbane. Banen er designet, så den passer til den almindelige golfer, dvs. med brede fairways og et generelt spillevenligt layout...