Unikke anlægsprincipper har skabt asiatisk mesterværk

Af Søren Barnak (Photo credit: Gary Lisbon) | Publiceret 05-09-2019

GolfersGlobe har tidligere skrevet om Hoiana Shores Golf Club, der er Vietnams nyeste golfbane.

Banen, der ligger i det område som kaldes for Vietnam's Central Coast, er designet af Robert Trent Jones II.

Hoiana Shores Golf Club, der har været undervejs siden 2017, åbner nu for spil (pre-launch) i løbet af september 2019. Den officielle åbning finder sted i begyndelsen af 2020.  

Frem til den officielle åbning vil alle indtægter fra green fee spillere blive doneret til velgørenhedsformål i lokalområdet. Dette tiltag skal ses i lyset af ejernes ønske om at vise omverdenen, at golfturisme rent faktisk er noget, som kan gavne lokalsamfundene.

Designet i Hoiana Shores Golf Club er unikt. Ikke et træ ses på banen, og den asiatisk udseende linksbane er tilsået med en helt ny græssort, Zeon Zoysia. Den relativt nyudviklede græssort er blevet kaldt for en ’game-changer’, fordi græssorten selv under tropiske forhold, kan levere den særlige turf, som kendes fra de klassiske britiske linksbaner.  

Ved anlæggelsen af banen blev der anvendt nye principper for, hvordan et layout kan skabes. Først rullede de store entreprenørmaskiner ind og lagde grundstenene til, hvordan banens enkelte huller skulle se ud. I flere tilfælde lod man så de enorme sanddyner ligge og lod vinden forme layoutet i en fase 2.

Til sidst vendte banearkitekterne tilbage og foretog de sidste justeringer af layoutet.  

Som en sjov detalje ses der ingen flag på greens. I stedet er pindene udstyret med en karakteristisk rød lanterne, som også findes i gadebilledet i den gamle bydel i den berømte by, Hoi An (The City of Lanterns).

Et af banens mange flotte huller – her er det 10. hul, der ligger med udsigt til havet og Cham Islands, der kan skimtes i det fjerne.

Golfbanen indgår som en del af Hoiana Integrated Resort, der er det hidtil største og mest ambitiøse resort-projekt i Vietnam.

Ejerne bag vil over de kommende år investere 4 mia. US-dollars i udviklingen af et resort, der bl.a. vil komme til at omfatte 1.000 hotelværelser. Men selvom især kyststrækningen er attraktiv, når der skal bygges, så har man bevidst valgt at anlægge hele 6 af golfbanens 18 huller helt ud til havet og dermed udelukket, at der på dette areal kan opføres hotelbyggeri.

Ejerne kalder selv beslutningen for en sjældenhed, og de seks ’beach-front’ huller har da også fået en placering så unik, at spillerne kan forvente en uforglemmelig oplevelse.

Flere af banens huller ligger så tæt ud mod havet at et skævt slag kan resultere i, at næste slag skal slås fra stranden.

Alle artikler

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Portugal markerer sig på den internationale golfscene, hvor flere af landets bedste golfbaner har opnået flotte placeringer på den seneste 2019-rangliste fra Golf World Magazine...

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

GolfersGlobe skal til november til Thailand med årets vindere af Race to Thailand. Nu får du chancen for at komme med på turen, hvor vi skal spille nogle af Thailands bedste golfbaner....

Tre sidste finalehold fundet

Tre sidste finalehold fundet

RACE TO THAILAND: Sidste spillerunde blev lørdag den 7. sept. afviklet i Falster Golf Klub med 52 glade golfere. Banen fik stor ros på en dag, hvor det blev 'close race' om sejren og de tre landsfinalepladser...

Unikke anlægsprincipper har skabt asiatisk mesterværk

Unikke anlægsprincipper har skabt asiatisk mesterværk

Ny vietnamesisk golfbane blev ved anlæggelsen ikke kun skabt ved brug af store entreprenørmaskiner. Også 'Modernatur' fik sat sit aftryk, da de store sanddyner tæt på havet skulle formes...

Dansk banearkitekt har løftet Korsør til nye højder

Dansk banearkitekt har løftet Korsør til nye højder

REDESIGN: En af landets bedste golfbanearkitekter, Philip Spogard, har svunget tryllestaven hen over flere af Korsør banens huller og har bl.a. skabt Danmarks måske flotteste par 3-hul...

Historiske linksbaner lokker med gode green fee tilbud

Historiske linksbaner lokker med gode green fee tilbud

SKOTLAND: 'Links with History' er navnet på et nyt markedsføringstiltag, der skal skabe mere opmærksomhed omkring en række interessante linksbaner nær St. Andrews...