Unikke anlægsprincipper har skabt asiatisk mesterværk

Af Søren Barnak (Photo credit: Gary Lisbon) | Publiceret 05-09-2019

GolfersGlobe har tidligere skrevet om Hoiana Shores Golf Club, der er Vietnams nyeste golfbane.

Banen, der ligger i det område som kaldes for Vietnam's Central Coast, er designet af Robert Trent Jones II.

Hoiana Shores Golf Club, der har været undervejs siden 2017, åbner nu for spil (pre-launch) i løbet af september 2019. Den officielle åbning finder sted i begyndelsen af 2020.  

Frem til den officielle åbning vil alle indtægter fra green fee spillere blive doneret til velgørenhedsformål i lokalområdet. Dette tiltag skal ses i lyset af ejernes ønske om at vise omverdenen, at golfturisme rent faktisk er noget, som kan gavne lokalsamfundene.

Designet i Hoiana Shores Golf Club er unikt. Ikke et træ ses på banen, og den asiatisk udseende linksbane er tilsået med en helt ny græssort, Zeon Zoysia. Den relativt nyudviklede græssort er blevet kaldt for en ’game-changer’, fordi græssorten selv under tropiske forhold, kan levere den særlige turf, som kendes fra de klassiske britiske linksbaner.  

Ved anlæggelsen af banen blev der anvendt nye principper for, hvordan et layout kan skabes. Først rullede de store entreprenørmaskiner ind og lagde grundstenene til, hvordan banens enkelte huller skulle se ud. I flere tilfælde lod man så de enorme sanddyner ligge og lod vinden forme layoutet i en fase 2.

Til sidst vendte banearkitekterne tilbage og foretog de sidste justeringer af layoutet.  

Som en sjov detalje ses der ingen flag på greens. I stedet er pindene udstyret med en karakteristisk rød lanterne, som også findes i gadebilledet i den gamle bydel i den berømte by, Hoi An (The City of Lanterns).

Et af banens mange flotte huller – her er det 10. hul, der ligger med udsigt til havet og Cham Islands, der kan skimtes i det fjerne.

Golfbanen indgår som en del af Hoiana Integrated Resort, der er det hidtil største og mest ambitiøse resort-projekt i Vietnam.

Ejerne bag vil over de kommende år investere 4 mia. US-dollars i udviklingen af et resort, der bl.a. vil komme til at omfatte 1.000 hotelværelser. Men selvom især kyststrækningen er attraktiv, når der skal bygges, så har man bevidst valgt at anlægge hele 6 af golfbanens 18 huller helt ud til havet og dermed udelukket, at der på dette areal kan opføres hotelbyggeri.

Ejerne kalder selv beslutningen for en sjældenhed, og de seks ’beach-front’ huller har da også fået en placering så unik, at spillerne kan forvente en uforglemmelig oplevelse.

Flere af banens huller ligger så tæt ud mod havet at et skævt slag kan resultere i, at næste slag skal slås fra stranden.

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...