Siciliansk golfresort byder på førsteklasses oplevelser

Sicilien, Italien | Publiceret 11-05-2022

Verdura Resort, der er en del af Rocco Forte Hotels og samtidig medlem af The Leading Hotels of the World, regnes blandt de ypperligste golfresorts i Italien.

Verdura Resort har således været kåret som Italiens bedste golfresort og har samtidig været med på en eksklusiv liste over Europas bedste resorts, hvor det er blevet til en plads i Top-10.

GolfersGlobe tog til Siciliens sydkyst for at opleve, hvad den berømte golfbanenarkitekt Kyle Phillips havde fået skabt på et golfanlæg, som arkitekten selv havde været med til at designe tilbage i 2009, hvor resortet åbnede.  

Verdura betyder grøntsag(er) på italiensk, og det 5-stjernede syditalienske luksusresort har fået sit navn, da det er opført på et areal, hvor der tidligere blev dyrket grøntsager

Kyle Phillips designede altså for snart 15 år siden de to golfbaner East og West Course, som begge havde nogle helt utrolige golfhuller ude langs med havet.

I både 2017 og 2018 afholdtes Europa Tour-turneringen Rocco Forte Sicilian Open på Verdura, men i 2018 indtræf katastrofen, da golfbanerne blev oversvømmet og 14 huller i bogstavelig forstand blev skyllet væk.  

Ejerne besluttede sig for at holde fast i, at Verdura skulle have to 18-hullers golfbaner, og Kyle Phillips blev derfor bedt om at komme tilbage for at redesigne og forbedre spilleoplevelsen og kvaliteten på de to golfbaner.  

Og efter flere års intensivt arbejde er man nu klar til en ny start.

Philips fik en unik mulighed for at ryste posen godt og grundigt, så sammensætningen af hullerne i dag er helt anderledes end tidligere. Det betyder, bl.a. at West Course har 7 helt unikke afslutningshuller, som alle løber tæt ud mod den dramatiske og samtidig smukke kyststrækning.

Både East og West course er designet, så de har en form for linkspræg over sig. Beliggenheden for begge baner er kystnær, og fairways er hårde, som man kender det fra britiske linksbaner.

Banerne er åbne og på helt klassisk vis spiller vinden en rolle på de fleste dage. Hverken East eller West course er typiske resortbaner. Dertil er sværhedsgraden for høj. Men de taler til øjet og specielt hullerne, hvor der spilles ud mod eller langs med havet er nogle fremragende golfhuller.   

Som en særlig feature er tee-stederne blevet en integreret del af banedesignet, så de ikke rent visuelt skiller sig ud fra det øvrige design. Det minder om det, som man kan opleve på gamle skotske linksbaner. Forskellen er bare, at her på Sicilien har man som regel det solrige, varme vejr, som en god makker undervejs på runden.

Til golfbanerne hører der et stort træningsområde med masser af gode faciliteter, der også omfatter en par 3-bane.

Høj international standard
Selve resortet med hotel og restauranter er i særklasse. Alt er toplækkert, og maden er hvad man kan forvente på et 5-stjernet italiensk resort. De bedste friske råvarer og de smukkeste anretninger. Det oplever man både i klubhuset, i hotellets restauranter samt på fiskerestauranten nede ved havet. Alle steder formår kokkene at skabe nogle udsøgte spiseoplevelser for gæsterne.

               

Fra værelserne og hotellets terrasse har gæsterne den mest fantastiske udsigt til det blå og solbeskinnede middelhav på Siciliens sydlige kyststrækning. I baren står tjenerne klar, i hvide jakker og det stiveste puds, til at tage imod gæsterne, som inden middagen lige skal have sig en drink.  

Da vi besøgte Verdura fløj vi til Palermo, og herfra kørte vi en time og tyve minutter ned over øen, inden vi ankom til den sicilianske European Tour destination

Bag Verdura står den stenrige Rocco Forte familie, som ejer 15 hoteller  og resorts verden over. Rocco Forte-navnet er for feinschmeckere, som opsøger unikke hotel- og ferieoplevelser.

Sådanne oplevelse finder man bl.a. på det meget smukke og totalt nyrenoverede Villa Igiea. Det 5-stjernede hotel, der er ejet af Rocco Forte-familien, ligger i udkanten af Palermo og meget bekvemt kun en halv times kørsel fra lufthavnen. Beliggenheden tæt på lufthavnen giver gæsterne på Verdura en ekstra mulighed for på behagelig vis at slutte golfferien på Sicilien af med et par dages storbyferie i den spændende og pulserende storby, Palermo.  

Verdura Resort, der åbnede i 2009, består i dag af 203 værelser og 20 nye luksusvillaer, som ligger op langs klippesiden på et bjerg nær vandet

 

Alle artikler

Tegn et sponsorat ved Race to Thailand

Tegn et sponsorat ved Race to Thailand

Bliv sponsor ved Race to Thailand og inviter din makker med til sæsonfinalen i Thailand..

Svane Køkkenet inviterer til spændende foredragsaften

Svane Køkkenet inviterer til spændende foredragsaften

INVITATION: Kom til foredrag med ekspertkommentator Henrik Knudsen fra Viasat Golf...

Køkkenkæde er ny sponsor ved Race to Thailand

Køkkenkæde er ny sponsor ved Race to Thailand

Ét af de bedst kendte og mest innovative danske køkkenbrands bliver nu en del af Race to Thailand...

Race to Thailand ændrer navn

Race to Thailand ændrer navn

NYHED: Golf Experten træder ind som ny titelsponsor og bliver samtidig en central samarbejdspartner ved Race to Thailand...

Se hvor du kan spille Race to Thailand

Se hvor du kan spille Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Turneringskalenderen 2024 for Race to Thailand - presented by Golf Experten er klar, og tilmeldingen er åben...!

Blåvandshuk bliver HIO-sponsor

Blåvandshuk bliver HIO-sponsor

RACE TO THAILAND: Blåvandshuk Golfcenter bliver ny HIO-sponsor i 2024. Til samtlige events vil deltagerne kunne vinde et golfophold for 4 personer med golf + buggy, overnatning, morgenmad samt middag...