Dumbarnie Golf Links klar for The Open

Publiceret 23-08-2020

Denne sommer er der blevet endnu en god grund til at besøge området i Skotland, som kaldes for ’Kingdom of Fife’.

I forvejen findes historiske og legendariske golfbaner som Kingsbarns Golf Links og St. Andrews og nu er en ny golfperle kommet med i samlingen. Dumbarnie Golf Links. 

18-hullers linksbanen ligger blot en halv times kørsel fra St. Andrews, tæt ved den lille kystby Leven.

Der er blevet spillet golf i The Kingdom of Fife siden det 15. århundrede, hvor St. Andrews med de syv public courses udgør et ’pilgrimsmål’ for mange golfspillere.

Men selv i et område med 50 golfbaner er der plads til nye stjerneskud.

Og Dumbarnie Golf Links spås af mange en stor fremtid.

Banen har flere lighedstegn med Kingsbarns Golf Links, der åbnede tilbage i 2000. Kingsbarns Golf Links er i dag at finde mellem verdens 100 bedste golfbaner, og ifølge iagttagere, så vil der ikke gå mange år, førend Dumbarnie Golf Links også optræder i dette fornemme selskab blandt verdens absolutte topbaner.  

Dumbarnie Golf Links ligger i et på samme tid råt og utrolig smukt naturlandskab ud til havet på den skotske østkyst, blot en times kørsel nord for Edinburgh.

Dumbarnie er designet af den engelske golfbanearkitekt Clive Clark, som har sat stregerne til en linksbane, hvor man fra 14 huller har udsigt til fjorden Firth of Forth og til kyststrækningen ved Fife og East Lothian.

Jorden, som banen er anlagt på er dog ikke naturligt ’linksland’. Oprindeligt var det store græsområder, men ved at flytte 400.000 kubikmeter jord har man kunnet skabe 600 sandklitter og dermed opnå det ønskede udtryk.

1. tee på banen ligger hævet 30 meter over havet, og fra teeklodserne har man en fantastisk udsigt ud over golfbanen.

Mange af teestederne ligger højt placeret, men på fairways får man oplevelsen af, at være isoleret fra de øvrige huller (spillere) på banen.

Bag banen står 60 investorer, som tilsammen har skudt 18 mio. euro (135 mio. kr.) ind i projektet.

Skotske golfspillere, som har prøvet at spille banen har udtalt, at det ligner en golfbane, som har ligget der i 100 år, og det er ligefrem blevet sagt, at banen er klar til at blive brugt til The Open.

Hypen er således stor, og til trods for, at green fee priserne ligger på 260 euro, så er det med garanti en oplevelse af de store at spille en runde på Dumbarnie Golf Links.

Alle artikler

Sir Nick Faldo designer en sand perle

Sir Nick Faldo designer en sand perle

19. hul får ny betydning ved nyåbnet golfhul i Vietnam. Se det fantastiske golfhul i artiklen her...

Rute til Lissabon genåbner

Rute til Lissabon genåbner

TAP Air Portugal har genåbnet ruten fra København til Lissabon med 5 ugentlige flyvninger i september. Fra oktober bliver der daglige flyvninger...

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

RACE TO THAILAND: Sammen med ClassicGolf arrangerer GolfersGlobe forårets (2021) mest spændende matchtur til Thailand. Vi besøger Chiang Mai og Hua Hin. Læs mere her...

Berømt golfresort åbner 9-hullers bane

Berømt golfresort åbner 9-hullers bane

IRLAND: Ballyliffin Golf Club åbner ny superlækker 9-hullers bane. Ideen er, at både øvede og uøvede spillere skal kunne få glæde af banen, og derfor er den anlagt som en ægte linksbane...

Rekordmange jagtede de sidste finalepladser

Rekordmange jagtede de sidste finalepladser

Race to Thailand - presented by GolfersGlobe: 2020-sæsonen fik en fantastisk afslutning på Falster med 76 deltagere, der boltrede sig på det flotte golfanlæg...

Ny motorvej skal bane vejen for mere turisme

Ny motorvej skal bane vejen for mere turisme

Thailand planlægger udviklingen af nyt turistområde med enormt potentiale. Ny motorvej skal banen vejen for flere turister...