Portmarnock Golf Club

Det østlige Irland, Irland

Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse 4,5 GolfersGlobe bedømmelse
Pris Pris Pris Prisklasse

Portmarnock Golf Club ligger på en halvø lige nord for Dublin i det område, som kaldes for Portmarnock Fingal. Klubben blev dannet i 1894 og gennem årene har en række af verdens bedste golfspillere, som Seve Ballesteros, Bernhard Langer, og Padraig Harrington på tur været på besøg og alle har de rost banen til skyerne.

Hele atmosfæren, layoutet og standen af banen er unik, og de sidste 5 afslutningshuller har opnået så stor berømmelse, at de i dag regnes for at være blandt de bedste afslutningerhuller i hele verden. Golfoplevelsen, på dette stykke sandet linksjord, er noget af det bedste man kan opdrive i Irland.

                                                            

Portmarnock Golf Club indgår i en pakke med ophold på Grand Hotel Malahide og med spil på County Louth Golf ClubThe Island og Portmarnock Links. Golfbanerne (alle linksbaner), som indgår i pakken er de bedste i Dublin-området og hører helt sikkert til i kategorien, ’must-play’ golfbaner.
                          

Banen er svær. Selv i stille vejr. Udfordringerne står i kø med svære landingsområder, omkring 120 (pot)bunkers og stenhårde greens med drilske run off områder. Godt 25 green keepere sørger for at standen er i tip-top, og undervejs på runden ser man flere gange et hold af greenkeepere gå skulder ved skulder og reparere turf-huller på fairways.   

Mere end 120 års historie og traditioner er samlet her. En fantastisk klub og en vidunderlig linksbane, der består af The Championship Course (18 huller) og Yellow nine (9 huller). Og netop traditionerne er med til at give de besøgende en helstøbt golfoplevelse. Der holdes således fast i en dress code, der i den grad læner sig op ad de klassiske værdier for sober påklædning og brug af mobiltelefoner er ikke tilladt på banen, ligesom disse skal være slukket i klubhuset.

Det fås ganske enkelt ikke meget bedre, og Portmarnock Golf Club blev da også i 2015 kåret som Irlands næstbedste golfbane af det internationale golfmagasin Golf Digest. Hvert år besøges Portmarnock Golf Club af mere end 13.000 greenfee gæster. Green fee prisen ligger i den dyre ende, men i prisen er inkluderet lunch, som kan indtages i klubhuset før eller efter golfrunden.   

Læs mere om Portmarnock Golf Club her
  • Antal huller Antal huller 27
  • Afstand til Portmarnock Hotel & Golf Links Afstand til Portmarnock Hotel & Golf Links 2,5 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Sværhedsgrad Sværhedsgrad Medium
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Linksbane
  • Pro shop Pro shop Ja