I Thailand er golf kun for de rige

Publiceret 26-02-2023

Medlemskaber til mange hundrede tusinde danske kroner og green fees på den forkerte side af en tusindkroneseddel.

Er golf i Thailand kun for de rige og for de velpolstrerede turister? 

Det indtryk kan man godt få, når man kommer til og ser hvad det koster at spille på Thailands bedste golfbaner, for slet ikke at tale om, hvad et medlemskab koster på en af de eksklusive golfbaner omkring Bangkok.

Mange af golfbanerne omkring Bangkok er eksklusive medlemsklubber eller også ligger prislejet (green fee) på et niveau, som kun koreanere, japanere og kinesere gerne betaler uden at blinke

Golfturisterne har som regel læst om de bedste golfbaner, eller også overlades det til rejsearrangøren at anbefale den ene eller den anden gode, men også relativt dyre golfbane. Og hvad man som turist ofte vil erfare, så er greenfee priserne bemærkelsesværdige høje i forhold til, hvad det ellers koster at være på ferie i Thailand.

Black Mountain i Hua Hin er en af de bedste golfbaner i Thailand

For her som andre steder i Thailand har thaierne fundet ud af, at der er gode penge at tjene på turisterne.

De golfglade turister kommer primært fra Korea, Kina og Japan, mens der i mindre målestok også ses briter samt golfspillere fra de skandinaviske lande, der kommer hertil i vinterhalvåret og gladeligt betaler hvad det koster at få lov til at betræde de flotte, grønne fairways og nyde godt af det gode klima.  

 

 

Det som turisterne sjældent ser er, at hvis man bevæger sig væk fra turismens epicentre, så findes der rent faktisk steder, hvor golfsporten også bliver dyrket af den thailandske middelklasse.

Det gælder bl.a. i Chiang Mai.

Chiang Mai Highlands ligger lidt udenfor selve Chiang Mai og regnes for at være blandt Thailands bedste golfbaner. Green fee prisen ligger på omkring 1.000 kr. 

Rundt om Chiang Mai, i en radius af 45 minutters kørsel, ligger alle de bedste golfbaner, som lokker turisterne til. Det er baner som Mae Jo Golf Club and ResortSummit Green ValleyAlpine Golf and Sport Club, North Hill Golf Club og flagskibet over dem alle, Chiang Mai Highlands Golf and Spa Resort.

Her får man lov at betale ved kasse et, hvis en green fee til 600-700 danske kroner eller kan kaldes for det. Disse baner har også små ’Expats societies’, hvor udlændinge mødes og spiller, som man kender det fra herreklubben i en dansk golfklub.

 

 

Men ud over disse golfbaner findes der rent faktisk også golfbaner i Chiang Mai, som måske ikke så meget henvender sig til turister men mere til de lokale. Ofte ligger disse golfbaner overraskende tæt på byens centrum.

9-hullers banen i Pimantip Golf Club fejler bestemt ikke noget, og så ligger green fee prisen på 170 danske kroner

En af disse er Pimantip Golf Club, der ligger tilbagetrukket fra en af Chiang Mais mest befærdede veje og kun et solidt drive fra den gamle bymidte.

Golfklubben, der også huser en afdeling af Royal Air Force sektion Wing 41 (Wing 41 Air Force Club), består af en driving range i 2 etager, der er indrettet med proshops, restauranter m.m. Alt sammen på et niveau, så forholdsvis almindelige thailændere kan være med. Prisen på en spand bolde ligger på 7 kr.

Golfbanen er en 9-hullers bane, og som alle andre steder spilles der med caddy, som ofte er både søde og hjælpsomme.

 
Caddy i Pimantip Golf Club venter på den næste kunde

Standarden på selve golfbanen er på det jævne, men den er alligevel særdeles velbesøgt. En af forklaringerne er helt sikkert placeringen tæt på byens centrum.  

Man støder næsten udelukkende på asiater, men imellem dukker der dog alligevel også et par udlændinge op, som i tvivlsomt golf outfit febrilsk leder efter et sted, hvor man kan leje et sæt køller. Det er ikke noget problem for på rangen ligger der en 3-4 proshop butikker som bl.a. handler og udlejer udstyr.

Den helt store fordel ved Pimantip Golf Club er, at rangen vender mod nord. Det betyder, at man i underetagen aldrig står i solen, når der slås bolde. Det er så klart at foretrække, når termometeret viser 32 grader, og skulle det blive en smule hedt, så  sidder der heldigvis ventilatorer over hvert udslagssted, så man kan blive en smule afkølet.

Lanna Golf Course er en anden golfbane, som også ligger tæt på Chiang Mai centrum. Anlægget er en del af en militær idrætsklub (Thai Army Sports Complex) med svømning, skydning, badminton, tennis, krocket og ridning.

Golfbanen består af 27 huller, og standarden er knap så høj, som i Pimantip. I hvert fald ikke på rangen, hvor man står direkte i solen, og hvor træningsboldene nogle gange minder om bordtennisbolde.

Til gengæld findes der en restaurant på stedet, som laver særdeles fremragende mad. Og endelig så er der altså 27 huller at vælge mellem, hvoraf de 9 af hullerne spilles omkring og ’hen over’ travbanen.

Endelig findes der Chiang Mai Gymkhana Club (Chiengmai Gymkhana Club), som blev stiftet i 1898.

Historien fortæller, at klubben, som er blandt Asiens ældste sportsklubber, blev stiftet af en gruppe af datidens britiske expats, der savnede muligheden for at spille golf under deres ophold i det fjerne østen. 

Det enorme træ foran klubhuset i Chiang Mai Gymkhana Club menes at være 150 år gammelt 

Blandt de sportsgrene som dyrkes i Chiang Mai Gymkhana Club, er foruden golf også tennis og squash, mens et af de helt store tilløbsstykker er når driving rangen lukkes om søndagen og omdannes til ’cricket-stadion’.

På terrassen er den altovervejende del af klientellet pensionerede britiske mænd, som holder gang i ølsalget og hygger sig i hinandens selskab.

Chiang Mai Gymkhana Club består af en 9-hullers golfbane, og prisen for en runde golf med caddy ligger på 300 Baht, svarende til 60 kr. Et medlemskab gældende for 2 år koster 1.000 kr., mens et livslangt medlemskab kan erhverves for 10.000 kr. 

Da vi besøgte Chiang Mai Gymkhana Club, kom vi ud i bold med to koreanere. Den ene var bosiddende i Chiang Mai, mens den anden herrer var på ferie i Thailand. Sidstnævnte fortalte, at i Korea er golfsporten en bekostelig affære, hvilket betød, at den eneste form for golf han normalt spillede (året rundt) var at stå og slå bolde ind i et net.

Under sit besøg i Chiang Mai spillede makkerparret mindst 27 huller og gerne 36 huller hver eneste dag. Den årlige ferie skulle udnyttes optimalt, og da vi afsluttede det som for vores vedkommende var dagens 9 huller, sprang koreanerne igen op på 1. teested. At bedømme ud fra det sene eftermiddagslys kunne de lige nå 9 huller mere inden mørket faldt på.

FAKTA:
Selvom green fee priserne i Thailand kan synes at være høje sammenlignet med hvad det ellers koster at være på ferie i Thailand, så er det som så mange andre steder sådan, at hvis man er villig til at møde op på første tee før kl. 07.00 (Early bird) eller booker en sen starttid over middag (Twilight), så fås green feen ofte til det halve af, hvad prisen ellers ligger på. Det gælder også på de gode baner.

                    

Historien her er fortalt, fordi man ofte hører at golfsporten i Thailand kun er for de rige thaier. Men som det er beskrevet, så eksisterer golfsporten på flere niveauer, og der findes altså også steder, hvor også den almindelige thai kan udøve den ædle sport.  

          

 

REKLAME - skal du spille med i årets udgave af Race to Thailand. Så find en makker og vælg din favoritbane. Tilmelding kan ske på linket her: RACE TO THAILAND

Alle artikler

Sponsoreret Det perfekte tilbehør til golfspilleren

Det perfekte tilbehør til golfspilleren

Dansk designer leverer nytænkning til golfspilleren. Caps til solbrillen og smarte brilleholderen til golfbag'en gør golfrunden meget lettere...

Tag på matchtur til Thailand

Tag på matchtur til Thailand

I samarbejde med Classicgolf arrangerer GolfersGlobe en forrygende matchtur til Thailand i november 2024...

Stor fremgang for Al Zorah Golf Club

Stor fremgang for Al Zorah Golf Club

AJMAN: Al Zorah Golf Club har vokseværk, og det skaber overskrifter indenfor golfverdenen...

Portugisere offentliggør kæmpe millioninvestering

Portugisere offentliggør kæmpe millioninvestering

PORTUGAL: En opgradering og en større millionindsprøjtning i Dom Pedro Hotels & Golf Collection (Vilamoura) skal sikre områdets fortsatte popularitet...

Lofoten Links med vilde vækstplaner

Lofoten Links med vilde vækstplaner

Norske Lofoten Links er blandt verdens 100 bedste golfbaner. Efterspørgslen er blevet så stor, at klubben nu bl.a. udvider med 84 nye luksus udlejningshytter...

Tegn et sponsorat ved Race to Thailand

Tegn et sponsorat ved Race to Thailand

Bliv sponsor ved Race to Thailand og inviter din makker med til sæsonfinalen i Thailand..