Carnoustie Golf Links

Nordøstlige Skotland, Skotland

Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse 4,5 GolfersGlobe bedømmelse
Pris Pris Pris Prisklasse

The Carnoustie Golf Club’s historie kan føres tilbage til 1842 og dermed hører klubben til blandt verdens 10 ældste golfklubber.

Carnoustie råder over tilsammen 3 fremragende golfbaner - Championship Course, Burnside og Buddon Links course.

Carnoustie Golf Links (Championship Course) er en fantastisk men også svær linksbane. Den ligger helt ud til havet, men til trods for dette, så ses havet ikke på et eneste hul. Banen er helt flad og åben, og de naturlige klitter ud mod havet 'skygger' for udsigten. Den kystnære beliggenhed betyder imidlertid, at vinden altid er en faktor på Championship Course, som pga. sværhedsgraden har fået tilnavnet 'The beast'.

På mange huller opleves det klassiske linkspræg med puklede fairways, som kan give svære betingelser og greens er enorme og ofte mere end 50 meter i længden. Det er en fair bane uden blinde slag og hvor bunkers med høje fronter kan ses både fra både tee og fairways. Der er mange af dem - bunkers - og de ligger strategisk placeret, så man næsten ikke kan undgå at bolden ruller ned i dem. Fairways er ofte smalle, så omtanke og god course management er et must for at komme i klubhuset med en fornuftig score.    

Championship Course har været vært for The Open Championship i 1931, 1937, 1953, 1968, 1975, 1999, 2007 og skal også være det i 2018. Championship Course er således blandt de ærværdige gamle damer i skotsk golf, og afslutningshullerne, 14-18. hul, regnes blandt de bedste i verden.

Specielt det lange 16. hul (Par 3-hul, som spiller op til 225 meter) samt 18. hul, hvor der spilles op mod klubhuset og hvor en vandrende løber på tværs lige foran green, er to svære huller, hvor par føles som en sejr.  

Er man i Carnoustie, så er Championship Course en 'must-play' bane, ligesom det i øvrigt kan siges om baner som Panmure og Montrose Golf Links 

  • Antal huller Antal huller 54
  • Afstand til Carnoustie Golf Hotel Afstand til Carnoustie Golf Hotel 272 meter
  • Driving Range Driving Range Nej
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Sværhedsgrad Sværhedsgrad Svær
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Linksbane
  • Pro shop Pro shop Ja