Montrose Golf Links

Nordøstlige Skotland (Photo Credit David J White)

Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse 4,4 GolfersGlobe bedømmelse
Pris Pris Pris Prisklasse

Montrose Golf Links's to 18-hullers linksbaner ligger med havet på den ene side og byen på anden. Medal Links Course er verdens 5. ældste golfbane og er flere gange blevet benyttet som kvalifikationsbane til The Open Championship.

Montrose Golf Links (Medal Links) kunne i 2012 fejre 450 års jubilæum. En runde på denne bane byder på en klassisk linksoplevelse i nogle omgivelser, der gør, at man tydeligt mærker historiens vingesus.

Knyttet til de to golfbaner er der tre golfklubber, Montrose Caledonia, Montrose Mercantile og Royal Montrose, som lidt spøjst ligger side om side. De har alle tre langt over hundrede år på bag'en, og ifølge de lokale har man flere gange uden held forsøgt at slå de tre klubber sammen til en. 

En perlerække af fremragende golfhuller
På Montrose Golf Links spilles første hul ud mod havet og ind til en højtliggende green. Klassisk links uden de store dikkedarer. Herefter følger nu 6 fremragende golfhuller, som alle løber ude langs med havet i de højtliggende klitter. Udsigten er fantastisk og hullerne af høj, høj kvalitet.

Fra 8. hul ændrer banen karakter. Hullerne løber i et fladt landskab tilbagetrukket fra havet, som nu ikke længere kan ses. Den kystnære beliggenhed betyder dog, at vinden så godt som altid står ind over banen og influerer på spillet.

Der er på bag-9 flere rigtig gode golfhuller med et fantastisk design. Selvom der nu spilles lidt frem og tilbage på de enkelte huller, så føles det ikke sådan. På Montrose Golf Links er hulfordelingen lidt utraditionel med kun to par 5-huller, tre par 3-huller og 13 par 4-huller. Havet ses først igen når man står på 18. tee med udsigt til byen og klubhusene. Før man når dertil har man lige skullet overstå det svære 16. hul, som er et par 3-hul, der kan spille helt op til 225 meter samt 17. hul, som er et virkelig smalt hul med OB i højre og de frygtede tornbladbuske ned langs hele venstre side.

En 'must-play' golfbane
Layoutet på Montrose Golf Links byder på masser af bunkers, som ligger strategisk i landingsområder og som beskytter indgangen til de fleste greens. Det er således ikke en linksbane, hvor man 'løber' bolden ind. Den skal derimod flyves ind for at undgå de dybe potbunkers. Greens er hårde og ruller med god fart og fairways er fra naturens side 'anlagt' med masser af pukler. Overalt ses de frygtede tornbladbuske, som om foråret fremstår så smukke med deres gule farver, men som til hver en tid truer med at sluge alle golfbolde, der har forvildet sig væk fra fairways. 

For den almindelige golfturist er Montrose Golf Links, hvad de lokale kalder for en 'hidden gem', og vil man spille en historisk og klassisk linksbane, som er mindre kendt end Carnoustie, men som så afgjort byder på en lige så stor golfoplevelse og så endda til en pris, der er i omegnen af 1.000 kr. billigere, så er Montrose Golf Links et rigtig godt valg.  

Montrose Golf Links råder også over Broomfield Links og tilsammen er der altså 36 fremragende linkshuller at spille.

  • Antal huller Antal huller 36
  • Afstand til Gordon's Restaurant with Rooms Afstand til Gordon's Restaurant with Rooms 11 km
  • Driving Range Driving Range Nej
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Sværhedsgrad Sværhedsgrad Medium
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Linksbane
  • Pro shop Pro shop Ja