Engadine Golf Club

Det østlige Schweiz, Schweiz (Photo credit © Cyrus Saedi)

Engadine Golf Club består af to golfbaner, Samedan Golf Course og Zuoz-Madulain, med i alt 36 huller.

Oprindeligt var der tale om tre golfklubber, men i 2007 blev Samedan Golf Club og Zuoz Golf Club lagt sammen med Engadine Golf Club, der som Schweiz ældste golfklub blev stiftet helt tilbage i 1893.

Begge baner ligger i Engadine dalen tæt på St Moritz, og begge baner er alpebaner, dog med hvert deres udtryk.

’On the top of the world’ kan man læse flere steder i forbindelse med omtale af Engadine Golf Club, og sandt er det da også, at Engadine Golf Club med en beliggenhed i 1800 meters højde er en af de højest beliggende golfklubber i Schweiz.

Selve Samedan Golf Course ligger i nær St Moritz, og i 125 år har klubben været mål for turister, som kom på sommerophold i Schweiz. Læs mere om Engadine Golf Club ved at klikke her.

Samedan Golf Course
Begge baner ligger i et enstående smuk landskab omgivet af sneklædte alpetoppe, og som en britisk gæst engang udtrykte det omkring Samedan Golf Course;

"This must be the best course in the world on which to play badly, since if you miss a shot you only have to look at the surrounding scene and it simply does not seem to matter how one plays."

Samedan Golf Course ligger i et fladt landskab og byder på masser af vand. De lokale kan godt lide at kalde det for en bane med linkskarakter, og den lokale pro, som iøvrigt hed Fredrik og var fra Sverige, men bosat i Los Angeles og i sommerhalvåret arbejdede i Schweiz, kaldte det for alpernes bedste golfbane. 

Samedan Golf Course er fra 1893, hvor de første 9 huller blev anlagt, og på banens 4. hul står to kæmpetræer, som efter sigende skulle være 700 år gamle. Samedan Golf Course er således omgærdet med masser af historie, men forløbet af hullerne og layoutmæssigt er den forholdsmæssigt neutral. Til gengæld er det en bane, som kræver god course management og det er jo altid interessant, når en golfbane kræver det bedste af spilleren for at komme i klubhuset med en fornuftig score. 

Zuoz-Madulain Golf Course
Zuoz-Madulain Golf Course (2003) er anderledes. Her er der tale en kuperet bjergbane med et spændende layout. Allerede på første hul fås der en fornemmelse af hvad som venter, når man fra teestedet oppe i højderne skuer ud over den lavtliggende fairway. Højdeforskelle er et af banens signaturtegn og det samme er dog-leg huller, som der findes 6 af på Zuoz-Madulain Golf Course. Den slags er altid sjovt og underholdende, og Zuoz-Madulain Golf Course er ingen undtagelse. 

Banedesignet byder på en start med et par huller i den fladeste del af dalen og herfra bevæger man sig op og ned ad bjergsiden og runden kulminerer på afslutningshullerne 17 og 18. hul, hvor man for alvor kommer op i den tynde luft.

Efter at have spillet begge baner rater GolfersGlobe Zuoz-Madulain Golf Course højest, og det til trods for, at det er den nyeste af de to baner. Men det skyldes simpelthen layout og beliggenhed, som gør den mere interessant end Samedan Golf Course.

Golf og skiterræn
Golfsæsonen er kort på disse kanter. Ofte starter den først i begyndelsen af juni og slutter igen i starten af oktober. Er foråret mildt kan golfspillerne være heldige at komme på græs allerede i slutningen af maj. Om vinteren omdannes hele området til et paradis for skisportsfolk, og når golfbanerne er dækket af sne kommer langrendsfolket på banen. Således afholdes der i Engadine dalen hver vinter en række langrendsløb, som tiltrækker skiløbere fra hele Europa.

  • Antal huller Antal huller 36
  • Afstand til Hotel Castell Afstand til Hotel Castell 1,1 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Ja