Guide til luksusweekend i St. Moritz

Det østlige Schweiz, Schweiz (Photo: PR) | Publiceret 01-12-2017

St. Moritz i de schweiziske alper kender de fleste, som et eksklusivt skisportsområde for Europas jetset. Men når sneen er smeltet, så byder området sig til for naturelskere og vandrefolk, der valfarter til den smukke Engadine dal.

Hvad de færreste måske er klar over, så findes der i dalen også to rigtige gode golfbaner, der begge hører under Engadine Golf Club.

Zuoz-Madulain og Samedan Golf Course er to vidt forskellige baner og selvom de hører under samme klub, så ligger de godt 10 km. fra hinanden. Klik her for at læse historien om Engadine Golf Club.  

Er man taget til Schweiz på en forlænget weekend til en så eksotisk og anderledes golfdestination, som St. Moritz må sige at være, så er det et must at spille begge golfbaner.

Zuoz-Madulain er en spændende golfbane med højtliggende teesteder og hele 6 dogleg-huller. Banen ligger på en bjergskråning i 1800 meters højde. Det i sig selv gør golfoplevelsen til noget specielt. Zuoz-Madulain rummer masser af underholdende aspekter, og runden spilles omgivet af sneklædte bjergtoppe (selv om sommeren), majestætiske nåletræer og græssende køer, som med kobjælder om halsen er med til at skabe en autentisk stemning.

Halvvejs på runden ligger et lille ’midway-house’, hvor der serveres små tapasretter. Det hører sig ligesom til, når man er på golfferie på disse kanter, så den oplevelse bør man ikke snyde sig selv for. Golfbanen er som regel ikke overbefolket, så det er bare at slå sig ned og så ellers lukke igennem, hvis der skulle komme et 2-bold bagfra. Den slags tager man afslappet på disse kanter.

Vi boede tæt på banen på Hotel Castell, hvorfra man havde udsigt ud over dalen og helt ned til golfbanen. 

Når man nu befinder sig i Schweiz, så ville det da være en skam, hvis ikke man fik set hele dalområdet fra en højtliggende alpetop. Sådan har folkene bag Muottas Muragl formentligt tænkt, da man opførte hotellet tilbage i 1907.

Hotellets navn har fået tilføjelsen ’Romantik Hotel’, og der er da også helt klart noget romantisk over dette hotel med den fantastiske beliggenhed. I næsten 2500 meters højde, og med udsigt til både Engadine dalen og St. Moritz, kan man vandre rundt i et på samme tid både barsk og smukt bjerglandskab. Der spises rigtig godt i hotellets restaurant, hvorfra man i øvrigt har panoramaudsigt ud over hele dalen, så hvorfor ikke blive til middag og tage kabelbanen ned til byen, når den kører en sidste gang kl. 23.00.

Engadine dalens anden golfbane hedder som sagt Samedan Golf Course. Banen, der kun ligger 10 minutters kørsel fra St. Moritz er den ældste golfbane i Schweiz. Den flade linksprægede bane er fra 1893, og man mærker tydeligt historiens vingesus på en bane, hvor Europas jetset har boltret sig i snart 125 år. Layoutet er ’old school’ med små greens og kun ganske få bunkers. Old school er også det første man kommer til at tænke på, når man entrerer det hyggelige klubhus, hvor restauranten er samlingspunkt for medlemmerne og et sted, hvor man spiser særdels godt.

Green fee prisen på begge baner ligger omkring 500-800 kr. pr. runde, så den der med, at ’alt er dyrt i Schweiz’ holder altså ikke i dette tilfælde.

St. Moritz er ikke kun kendt som legeplads for entusiastiske skiturister. I og med, at alpebyen også virker som trækplaster på velhavende jetsettere, så har byen også en lang tradition for at tilbyde kurbade og spafaciliteter.  

 

Derfor findes der i byen også flere offentlig spa- eller badehuse, heriblandt MTZ Heilbad og Ovaverva. Det er faktisk ret folkeligt, når man tænker på, at vi befinder os midt i jetsettets paradis. Men ikke desto mindre, så er det et populært sted at komme både sommer og vinter. Entreprisen hos Ovaverva lyder på 350 kr. og så er der adgang til både indendørs og udendørs poolområder, varmtvandsbassiner, spaafdeling, hvileområder samt en lækker bistro.

Vil man prøve den ultimative luksusoplevelse i St. Moritz skal man gå en bue uden om den offentlige spa og fortsætte ned for enden ad vejen, hvor man finder det 5-stjernede luksushotel, Kempinski Grand Hotel Des Bains St Moritz. Hotellets 2800 kvm. store spa er også åben for besøgende, der ikke bor på hotellet. Entrebilletten for 3 timers adgang til himmerige kan erhverves for 325 kr. eller små 500 kr. for en heldagsbillet.  

Hyggegolf
Bor man i St. Moritz på det ikoniske Kulm Hotel, så er der kun nogle få hundrede meter til byens 9-hullers bjergbane. Banen har en unik placering inde i byen og samtidig ligger hullerne spredt ud over bjergsiden.

En runde her er lig med afslappende underholdning og om ikke andet, så for udsigtens skyld er banen værd at spille. Bor man på Kulm Hotel er der gratis adgang både til golfbane og driving range.

Shopping
St. Moritz er stedet de rige valfarter til i vintersæsonen for at stå på ski, bo på byens mondæne hoteller og shoppe amok i de eksklusive designer flagship stores. ’Small Town – Big Brands’ lyder mottoet, og der tales ligefrem om ’The shopping mile of St. Moritz’.

Vil man lade kreditkortet gløde, så findes der rig mulighed for at fylde kufferten med tøj fra brands som Armani, Zegna, Gucci, Louis Vuitton, Hermès, Bottega Veneta, Dolce & Gabbana, Moncler, golftøj fra Kjus og så måske et nyt armbåndsur fra enten Omega eller Rolex.

Solopgang på Lake St. Moritz
Lake St. Moritz byder på en række forskellige aktivitetsmuligheder på eller ved søens bred. Den lokale bådklub udlejer surfbrædder, så du kan starte dagen før solen står op med en gang ’ Stand up paddling’ på det spejlblanke vand.

Forhører man sig for på byens hoteller eller i turistinformationen, så findes der også mulighed for at deltage i yoga-timer ved søens bred.

Endelige så betragtes fluefiskeri på disse kanter som en ædel sport. En sport, hvor tiden på vandet ikke måles i kilo fanget fisk, men i stedet gøre op i smukke sofistikerede naturoplevelser. Medbring fluefiskestangen og indled jagten på en friskfanget ørred i en af Engadine dalens mange søer og vandløb.

Turen dertil
Turen fra Danmark til St. Moritz kan ske med fly til Zürich med Swissair og herfra 3 timer med tog tværs ned gennem Schweiz.

Den sidste bid vej er en del af den berømte rute fra Thusis via St. Moritz og med slutdestination på den anden side af grænsen i italienske Tirano. Den fantastiske strækning, der byder på hele 55 tunneller og 196 broer, løber højt oppe i bjergene og er så unik en transportvej, at den er kommet med på UNESCO’s verdensarvsliste.

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...