Guide til luksusweekend i St. Moritz

Det østlige Schweiz, Schweiz (Photo: PR) | Publiceret 01-12-2017

St. Moritz i de schweiziske alper kender de fleste, som et eksklusivt skisportsområde for Europas jetset. Men når sneen er smeltet, så byder området sig til for naturelskere og vandrefolk, der valfarter til den smukke Engadine dal.

Hvad de færreste måske er klar over, så findes der i dalen også to rigtige gode golfbaner, der begge hører under Engadine Golf Club.

Zuoz-Madulain og Samedan Golf Course er to vidt forskellige baner og selvom de hører under samme klub, så ligger de godt 10 km. fra hinanden. Klik her for at læse historien om Engadine Golf Club.  

Er man taget til Schweiz på en forlænget weekend til en så eksotisk og anderledes golfdestination, som St. Moritz må sige at være, så er det et must at spille begge golfbaner.

Zuoz-Madulain er en spændende golfbane med højtliggende teesteder og hele 6 dogleg-huller. Banen ligger på en bjergskråning i 1800 meters højde. Det i sig selv gør golfoplevelsen til noget specielt. Zuoz-Madulain rummer masser af underholdende aspekter, og runden spilles omgivet af sneklædte bjergtoppe (selv om sommeren), majestætiske nåletræer og græssende køer, som med kobjælder om halsen er med til at skabe en autentisk stemning.

Halvvejs på runden ligger et lille ’midway-house’, hvor der serveres små tapasretter. Det hører sig ligesom til, når man er på golfferie på disse kanter, så den oplevelse bør man ikke snyde sig selv for. Golfbanen er som regel ikke overbefolket, så det er bare at slå sig ned og så ellers lukke igennem, hvis der skulle komme et 2-bold bagfra. Den slags tager man afslappet på disse kanter.

Vi boede tæt på banen på Hotel Castell, hvorfra man havde udsigt ud over dalen og helt ned til golfbanen. 

Når man nu befinder sig i Schweiz, så ville det da være en skam, hvis ikke man fik set hele dalområdet fra en højtliggende alpetop. Sådan har folkene bag Muottas Muragl formentligt tænkt, da man opførte hotellet tilbage i 1907.

Hotellets navn har fået tilføjelsen ’Romantik Hotel’, og der er da også helt klart noget romantisk over dette hotel med den fantastiske beliggenhed. I næsten 2500 meters højde, og med udsigt til både Engadine dalen og St. Moritz, kan man vandre rundt i et på samme tid både barsk og smukt bjerglandskab. Der spises rigtig godt i hotellets restaurant, hvorfra man i øvrigt har panoramaudsigt ud over hele dalen, så hvorfor ikke blive til middag og tage kabelbanen ned til byen, når den kører en sidste gang kl. 23.00.

Engadine dalens anden golfbane hedder som sagt Samedan Golf Course. Banen, der kun ligger 10 minutters kørsel fra St. Moritz er den ældste golfbane i Schweiz. Den flade linksprægede bane er fra 1893, og man mærker tydeligt historiens vingesus på en bane, hvor Europas jetset har boltret sig i snart 125 år. Layoutet er ’old school’ med små greens og kun ganske få bunkers. Old school er også det første man kommer til at tænke på, når man entrerer det hyggelige klubhus, hvor restauranten er samlingspunkt for medlemmerne og et sted, hvor man spiser særdels godt.

Green fee prisen på begge baner ligger omkring 500-800 kr. pr. runde, så den der med, at ’alt er dyrt i Schweiz’ holder altså ikke i dette tilfælde.

St. Moritz er ikke kun kendt som legeplads for entusiastiske skiturister. I og med, at alpebyen også virker som trækplaster på velhavende jetsettere, så har byen også en lang tradition for at tilbyde kurbade og spafaciliteter.  

 

Derfor findes der i byen også flere offentlig spa- eller badehuse, heriblandt MTZ Heilbad og Ovaverva. Det er faktisk ret folkeligt, når man tænker på, at vi befinder os midt i jetsettets paradis. Men ikke desto mindre, så er det et populært sted at komme både sommer og vinter. Entreprisen hos Ovaverva lyder på 350 kr. og så er der adgang til både indendørs og udendørs poolområder, varmtvandsbassiner, spaafdeling, hvileområder samt en lækker bistro.

Vil man prøve den ultimative luksusoplevelse i St. Moritz skal man gå en bue uden om den offentlige spa og fortsætte ned for enden ad vejen, hvor man finder det 5-stjernede luksushotel, Kempinski Grand Hotel Des Bains St Moritz. Hotellets 2800 kvm. store spa er også åben for besøgende, der ikke bor på hotellet. Entrebilletten for 3 timers adgang til himmerige kan erhverves for 325 kr. eller små 500 kr. for en heldagsbillet.  

Hyggegolf
Bor man i St. Moritz på det ikoniske Kulm Hotel, så er der kun nogle få hundrede meter til byens 9-hullers bjergbane. Banen har en unik placering inde i byen og samtidig ligger hullerne spredt ud over bjergsiden.

En runde her er lig med afslappende underholdning og om ikke andet, så for udsigtens skyld er banen værd at spille. Bor man på Kulm Hotel er der gratis adgang både til golfbane og driving range.

Shopping
St. Moritz er stedet de rige valfarter til i vintersæsonen for at stå på ski, bo på byens mondæne hoteller og shoppe amok i de eksklusive designer flagship stores. ’Small Town – Big Brands’ lyder mottoet, og der tales ligefrem om ’The shopping mile of St. Moritz’.

Vil man lade kreditkortet gløde, så findes der rig mulighed for at fylde kufferten med tøj fra brands som Armani, Zegna, Gucci, Louis Vuitton, Hermès, Bottega Veneta, Dolce & Gabbana, Moncler, golftøj fra Kjus og så måske et nyt armbåndsur fra enten Omega eller Rolex.

Solopgang på Lake St. Moritz
Lake St. Moritz byder på en række forskellige aktivitetsmuligheder på eller ved søens bred. Den lokale bådklub udlejer surfbrædder, så du kan starte dagen før solen står op med en gang ’ Stand up paddling’ på det spejlblanke vand.

Forhører man sig for på byens hoteller eller i turistinformationen, så findes der også mulighed for at deltage i yoga-timer ved søens bred.

Endelige så betragtes fluefiskeri på disse kanter som en ædel sport. En sport, hvor tiden på vandet ikke måles i kilo fanget fisk, men i stedet gøre op i smukke sofistikerede naturoplevelser. Medbring fluefiskestangen og indled jagten på en friskfanget ørred i en af Engadine dalens mange søer og vandløb.

Turen dertil
Turen fra Danmark til St. Moritz kan ske med fly til Zürich med Swissair og herfra 3 timer med tog tværs ned gennem Schweiz.

Den sidste bid vej er en del af den berømte rute fra Thusis via St. Moritz og med slutdestination på den anden side af grænsen i italienske Tirano. Den fantastiske strækning, der byder på hele 55 tunneller og 196 broer, løber højt oppe i bjergene og er så unik en transportvej, at den er kommet med på UNESCO’s verdensarvsliste.

Alle artikler

60-års jubilæum fejres med flot rejsevideo

60-års jubilæum fejres med flot rejsevideo

VIDEO: Det Thailandske Turistkontor (TAT) kan i år fejre 60 års jubilæum. Det fejres med en lang række markedsføringstiltag - bl.a. denne flotte rejsevideo. Klik her og se, hvad der venter 'på den ande side'...

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Der venter vinderne en oplevelse for livet, når kursen til november sættes mod Chiang Mai. Se her hvilke golfbaner, der skal spilles på turen til Thailand...

Vind luksuriøst ophold på 5-stjernet resort

Vind luksuriøst ophold på 5-stjernet resort

Tilmeld dig og din makker til Race to Thailand - presented by GolfersGlobe og deltag i lodtrækningen om et ophold for 2 personer på det 5-stjernede Santiburi Koh Samui resort i Thailand...

Her spilles Race to Thailand i 2020

Her spilles Race to Thailand i 2020

Turneringskalenderen for Race to Thailand 2020 er nu offentliggjort og tilmeldingen er åben. RTT spilles 12 steder rundt om i landet, og landsfinalen finder i år sted på Lübker Golf Resort...

Video: Påskefestligheder i Malaga

Video: Påskefestligheder i Malaga

Fejringen af Semana Santa er en af årets største højtider i Andalusien. For nogle en religiøs hengivelse med tid til refleksion. For andre er det fest og underholdning…

VIDEO: Det græske mirakel tager ny drejning

VIDEO: Det græske mirakel tager ny drejning

Det græske golfresort Costa Navarino opfører nye luksushoteller og golfbaner. Ambitionen er at blive blandt Europas førende golfdestinationer...