Drømmegolf på en schweizisk alpetop

Det østlige Schweiz, Schweiz | Publiceret 13-09-2017

Engadine Golf Club ligger tæt ved St Moritz i hjertet af Engadine dalen i det østlige hjørne af Schweiz. Selvom det kaldes for Engadine dalen, så er Engadine Golf Club faktisk en af de højest beliggende golfbaner i Schweiz og dermed også i hele Europa.   

Og det med at være størst, højest eller ældst stopper ikke her, for i 2018 kan Engadine Golf Club fejre 125 års jubilæum som Schweiz’s ældste golfklub.

Det hele begyndte tilbage i 1889, hvor den schweiziske hotel- og turisme pioneer Conradin von Flugi rejste til England for at undersøge om det var muligt at anlægge en golfbane i Engadine dalen.

Allerede et år efter hjemkomsten åbnede landets første 9-hullers golfbane. Golfsporten blev straks en success, og derfor var det naturligt at byen Samedan gav det lokale Hotel Bernina tilladelse til at anlægge en 18-hullers golfbane, som blev til Engadine Golf Club (1893).

I begyndelsen af 1900-tallet blev de første schweziske mesterskaber spillet i Samedan. Ofte blev de vundet af britiske spillere, som var taget til Schweiz for at tilbringe sommeren.

Så fulgte to verdenskrige, der satte en delvis stopper for golfspillet i Engadine dalen, omend der blev afholdt turneringer med deltagelse af tyske, franske og italienske gæster.

Op gennem 50’erne og i de følgende årtier opnåede Engadine Golf Club celebrity status, og var et sted, hvor Europas jetset boltrede sig. Blandt gæsterne var prinser, biskopper og ambassadører og sågar James Bond aka Sean Connery har spillet golf her i sommeren 1981.

Det var på samme tid, hvor golf i Schweiz var så eksklusiv en sport, at Engadine Golf Club nægtede de mange lokale caddies at blive medlem af klubben.

Det førte til, at lokale kræfter åbnede endnu en golfklub, The Samedan Golf Club, så dalen nu havde en klub for overklassen og en klub for de mere jævne borgere. Siden fulgte endnu en klub, Zuoz Golf Club.

I mange år blev golfbanerne også brugt at de lokale landmænd, som hvert år, når sneen smeltede, sendte kvæget på græs. Det var dengang, hvor kokasser dagligt måtte fjernes fra fairways, og hvor greens blev beskyttet, ikke af bunkers, men af elektrisk hegn for at køerne ikke skulle trampe og sætte klovmærker på det tætklippede areal.

Udgiften til den daglige vedligeholdelse blev så høj at det bedre kunne betale sig at betale hver farmer et beløb for at de fandt et andet areal, hvor køerne kunne græsse.

I 2007 blev de tre klubber slået sammen til Engadine Golf Club og blev dermed en af Schweiz største golfklubber med mere end 1.300 medlemmer.

Klubben råder over to meget forskellige 18-hullers baner. En bane, hvor hullerne til dels er anlagt op langs med bjergvæggen og hvor udfordrende dogleg huller og udslag fra højtliggende teesteder sætter sit præg på runden, mens den 'gamle' Samedan Golf Course, som ligger et stykke derfra, ligger i et fladt dalområde og er omgivet af de smukke alpetoppe.

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...