Royal St George's Golf Club

Sydøst, England

Den rå, vindforblæste og åbne linksbane, Royal St George's Golf Club, som blev stiftet i 1887, er en af England smukkest beliggende golfbaner. Placeringen ud mod Pegwell Bay ved Sandwich og med udsigten til Kent’s så berømte hvide klipper er et fantastisk skue.  

Royal St George's Golf Club eller 'Sandwich', som den ofte blot kaldes blandt lokale, er med de rullende, ondulerede fairways, dybe pot bunkers, drilske greens og en mængde blinde slag, en test for enhver golfspiller.

På dage med masser af vind kan Royal St George's være en brutal oplevelse, men ikke desto mindre en golfoplevelse man sent glemmer. 

Den engelske golfskribent Bernard Darwin, der blev født i 1876, skrev engang (her frit oversat), at Royal St. George's Golf Club med de vidunderlige linkshuller var det tætteste man kunne komme himmerige på jord, når det gjaldt linksbaner.   

Der er en god variation mellem hullerne, hvoraf flere spilles helt ude ved havet. Selvom Royal St. George's Golf Club ligger ganske tæt på Prince's Golf Club, så er de to baner vidt forskellige. Førstnævnte bane har flere klitter og minder mere om de linksbaner, som man typisk støder på i eksempelvis Irland.   

Royal St. George's Golf Club har været benyttet til The Open hele 14. gange. Første gang var i 1894 og Royal St. George's var den første bane udenfor Skotland, som afholdt The Open Championship.  

I 2011 kunne Darren Clarke, som den foreløbig sidste løfte the Claret Jug på Royal St. George's, men om et par år nærmere bestemt i 2020 vender The Open tilbage til en af Englands fineste linksbaner.   

Det er på alle måder en unik golfoplevelse at spille denne fremragende mesterskabsbane, og har man tid og overskud til det mellem slagene, så kan man jo passende gå rundt og tænke på, at det var her Agent 007 svingede golfkøllerne i filmen ’Goldfinger’.

Man skal som besøgende være opmærksom på, at det er påkrævet med skjorte, slips og jakke for at få adgang til den berømte klubhus, som oser langt væk af golfhistorie. Det er næsten et must, når man er på besøg i Royal St. George's. Har man glemt det formelle outfit, så findes der også et lille cafeteria, hvor der er adgang for alle og hvor det er muligt at få lidt at spise.

  • Antal huller Antal huller 18
  • Afstand til The Lodge at Prince's Afstand til The Lodge at Prince's 1,4 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Sværhedsgrad Sværhedsgrad Svær
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Linksbane
  • Pro shop Pro shop Ja