Ny golfbane - det tog 15 år men nu er den klar

(Photo Credit: James Hogg) | Publiceret 15-10-2023

Det lod vente på sig, men nu er det endelig officielt. Dunas-banen på Terras da Comporta, syd for Lissabon, er netop åbnet denne måned. 

Banen, der har været under udvikling i 15 år, er et af de mest omtalte designprojekter i europæisk golf.

Arkitekten bag er David McLay-Kidd, som til åbningshøjtideligheden var fløjet ind fra USA for at slå det første slag på dette imponerende golfanlæg.

Terras da Comporta ligger ud til Atlanterhavskysten godt halvanden times kørsel syd for Lissabon. Det er Portugals største ejendomsudvikler Vanguard Properties, der i dag ejer Terras da Comporta. Planerne og anlægsarbejdet overtog man i 2019 efter at de tidligere ejere i en årrække havde kæmpet med både en global finanskrise og en efterfølgende coronapandemi og derfor ikke var nået i mål med planerne om en ny golfdestination. 

                    

Læs også: Portugal får denne sommer en ny golfbane

          

Nu er der til gengæld kommet vind i sejlene, og The Dunas Course vil i 2025 blive efterfulgt af The Torre Course, endnu en 18-hullers golfbane, som bl.a. Sergio Garcia får lov at sætte sig præg på. Med åbningen af The Dunas Course har ejerne en forventning om, at golfspillere fra hele kloden nu i stigende grad vil rette blikket mod Portugal, hvor de har mulighed for at spille et af Europas nye stjerneskud. 

Dunas-banen markerer en ny æra for portugisisk golf. I hvert fald hvis man spørger folkene bag golfresortet

’David (McLay-Kidd, red.) har gjort et utroligt stykke arbejde med at skabe en bane ulig nogen anden i Portugal, som (…) vil sætte Terras da Comporta solidt på kortet som en ny golfdestination’, lyder det fra José Cardoso Botelho, der er administrerende direktør for Vanguard Properties.

McLay-Kidd er også selv begejstret for sit nye design, som han kalder for en linksbane. Især er han glad for, at det er en golfbane, som er åben for alle og til en rimelig pris (175 euro). 

 

 

’Det har været en rejse fuld af op- og nedture, men vi har endelig nået det, og jeg kunne ikke være mere begejstret,’ sagde McLay-Kidd, hvis andre bemærkelsesværdige golfbanedesignprojekter omfatter Bandon Dunes, Queenwood, Beaverbrook, Machrihanish Dunes og Castle Course ved St. Andrews.

The Dunas Course er beliggende nær kysten i afsondrede omgivelser i udkanten af naturreservatet Sado Estuary. Arealet, hvor de 18 huller er anlagt, dækker 84 hektar sandet terræn, som naturen har skabt det. 

The Dunas Course er en golfbane helt uden vandhazarder. Kun græs, klitter, waste-areas og høje fyrretræer

Ifølge Rodrigo Ulrich, direktør for golf hos Terras da Comporta er Dunas-banen spektakulær. Det gælder både dens beliggenhed og dens design, og det fantastiske er, at det kun bliver bedre, når den modnes. Sådan lyder vurderingen. 

Om Terras da Comporta:

Når Torre Course står færdig i 2025 vil Terras da Comporta råde over to fremragende golfanlæg, der utvivlsomt vil blande sig i toppen af europæisk golfdesign.

Dunas Course ligger i Grândola-kommunen omgivet af fyrreskov og tæt på den berømte Praia do Pego-strand, mens Torre Course, 8 kilometer længere mod nord, kommer til at ligge i nærheden af Comporta Village og dens ikoniske rismarker.

Terras da Comporta-projektet, der foruden golfbaner også kommer til at omfatte hoteller og ferieboliger, hører til i den mere eksklusive ende af markedet, og Vanguard Properties har et stærkt fokus og høj prioritering af kvalitet, komfort og privatliv.

Alle artikler

VIDEO: Suveræn golfturnering

VIDEO: Suveræn golfturnering

Det siger deltagerne: Virkelig en sjov turnering - vi kommer helt sikkert igen. Flotte præmier og fantastiske golfbaner. Race to Thailand er bare en super fed golfturnering....

Golfikon fra 1968 er snart klar i nye klæder

Golfikon fra 1968 er snart klar i nye klæder

En af Portugals mest ikoniske golfbaner er i gang med at blive renoveret. Når arbejdet er færdigt vil Old Course i Dom Pedro Golf Vilamoura igen være at finde blandt Portugals bedste…

Thailand: Her er de bedste steder at spille golf

Thailand: Her er de bedste steder at spille golf

I Thailand findes der næsten 300 golfbaner, og dermed er Smilets Land et sandt paradis for golfspillere. Tag på en golfferie til Thailand og få den ultimative golfoplevelse...

Tag på opdagelse i Thailands kulturelle tempelskatte

Tag på opdagelse i Thailands kulturelle tempelskatte

Rejsetips: Kom tæt på templerne og de buddhistiske ritualer...

Oplev magien på Thailands Nightmarkeder

Oplev magien på Thailands Nightmarkeder

De thailandske nightmarkeder er ofte en overvældende mosaik af farver, dufte, smags- og sanseindtryk…

Prøv den ultimative wellnessoplevelse i Thailand

Prøv den ultimative wellnessoplevelse i Thailand

Massage i Thailand handler som oftest om velvære og afslapning, men der findes også andre former for (thai)massage, hvor der tages hårdt fat…