Ny golfbane - det tog 15 år men nu er den klar

(Photo Credit: James Hogg) | Publiceret 15-10-2023

Det lod vente på sig, men nu er det endelig officielt. Dunas-banen på Terras da Comporta, syd for Lissabon, er netop åbnet denne måned. 

Banen, der har været under udvikling i 15 år, er et af de mest omtalte designprojekter i europæisk golf.

Arkitekten bag er David McLay-Kidd, som til åbningshøjtideligheden var fløjet ind fra USA for at slå det første slag på dette imponerende golfanlæg.

Terras da Comporta ligger ud til Atlanterhavskysten godt halvanden times kørsel syd for Lissabon. Det er Portugals største ejendomsudvikler Vanguard Properties, der i dag ejer Terras da Comporta. Planerne og anlægsarbejdet overtog man i 2019 efter at de tidligere ejere i en årrække havde kæmpet med både en global finanskrise og en efterfølgende coronapandemi og derfor ikke var nået i mål med planerne om en ny golfdestination. 

                    

Læs også: Portugal får denne sommer en ny golfbane

          

Nu er der til gengæld kommet vind i sejlene, og The Dunas Course vil i 2025 blive efterfulgt af The Torre Course, endnu en 18-hullers golfbane, som bl.a. Sergio Garcia får lov at sætte sig præg på. Med åbningen af The Dunas Course har ejerne en forventning om, at golfspillere fra hele kloden nu i stigende grad vil rette blikket mod Portugal, hvor de har mulighed for at spille et af Europas nye stjerneskud. 

Dunas-banen markerer en ny æra for portugisisk golf. I hvert fald hvis man spørger folkene bag golfresortet

’David (McLay-Kidd, red.) har gjort et utroligt stykke arbejde med at skabe en bane ulig nogen anden i Portugal, som (…) vil sætte Terras da Comporta solidt på kortet som en ny golfdestination’, lyder det fra José Cardoso Botelho, der er administrerende direktør for Vanguard Properties.

McLay-Kidd er også selv begejstret for sit nye design, som han kalder for en linksbane. Især er han glad for, at det er en golfbane, som er åben for alle og til en rimelig pris (175 euro). 

 

 

’Det har været en rejse fuld af op- og nedture, men vi har endelig nået det, og jeg kunne ikke være mere begejstret,’ sagde McLay-Kidd, hvis andre bemærkelsesværdige golfbanedesignprojekter omfatter Bandon Dunes, Queenwood, Beaverbrook, Machrihanish Dunes og Castle Course ved St. Andrews.

The Dunas Course er beliggende nær kysten i afsondrede omgivelser i udkanten af naturreservatet Sado Estuary. Arealet, hvor de 18 huller er anlagt, dækker 84 hektar sandet terræn, som naturen har skabt det. 

The Dunas Course er en golfbane helt uden vandhazarder. Kun græs, klitter, waste-areas og høje fyrretræer

Ifølge Rodrigo Ulrich, direktør for golf hos Terras da Comporta er Dunas-banen spektakulær. Det gælder både dens beliggenhed og dens design, og det fantastiske er, at det kun bliver bedre, når den modnes. Sådan lyder vurderingen. 

Om Terras da Comporta:

Når Torre Course står færdig i 2025 vil Terras da Comporta råde over to fremragende golfanlæg, der utvivlsomt vil blande sig i toppen af europæisk golfdesign.

Dunas Course ligger i Grândola-kommunen omgivet af fyrreskov og tæt på den berømte Praia do Pego-strand, mens Torre Course, 8 kilometer længere mod nord, kommer til at ligge i nærheden af Comporta Village og dens ikoniske rismarker.

Terras da Comporta-projektet, der foruden golfbaner også kommer til at omfatte hoteller og ferieboliger, hører til i den mere eksklusive ende af markedet, og Vanguard Properties har et stærkt fokus og høj prioritering af kvalitet, komfort og privatliv.

Alle artikler

Nu åbner La Réserve Golf Links

Nu åbner La Réserve Golf Links

MAURITIUS: Med åbningen af La Réserve Golf Links har det tropiske ø-paradis fået endnu en golfbane i verdensklasse. Golfbanen er en del af Heritage Resorts...

Vinturisme lokker golfspillere til Spansk region

Vinturisme lokker golfspillere til Spansk region

Costa Brava er kendt for sine mange flotte golfbaner og rige (vin)kultur. Regionen i nordøst er for længst gået hen og blevet et af Spaniens mest spændende golfrejsemål...

Sponsoreret Ajman resort lokker med eksklusivt tilbud

Ajman resort lokker med eksklusivt tilbud

AJMAN: Al Zorah Golf Club er gået sammen med det super eksklusive The Oberoi Beach Resort og har lavet en 'Stay-and-Play' golfpakke, der henvender sig til golfspillere, der vil prøve noget ekstraordinært...

Suveræne vindere af Race to Thailand

Suveræne vindere af Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Finalenrejsen til Thailand blev en fantastisk oplevelse for alle deltagerne. Makkerparret Jan Kronborg g Henrik Johnson blev suveræne vindere af RTT 2023.

Hæder til 3 must-visit baner i Abu Dhabi

Hæder til 3 must-visit baner i Abu Dhabi

De tre Abu Dhabi golfbaner Yas Links, Yas Acres Golf and Country Club og Saadiyat Beach Golf Club løb med masser af hæder ved årets World Golf Awards 2023...

Velgørenhedsindsamling gav 15.000 kr.

Velgørenhedsindsamling gav 15.000 kr.

RACE TO THAILAND: Hen over sommeren blev der indsamlet 15.000 kr., da deltagerne ved RTT tilmeldte sig de løbende HIO-konkurrencer. Pengene sendes nu til Thailand...