Prestwick Golf Club

Glasgow området, Skotland

Pris Pris Pris Prisklasse

Prestwick (1851) er linksgolf i sin oprindelige form. Klubbens historie går mere end 160 år tilbage i tiden, og et besøg i Prestwick Golf Club må enhver golfspiller prøve mindst én gang i sit liv.

I mange år blev The Open Championship spillet regelmæssigt på Prestwick. Dengang, der blev spillet med gutta percha bolde og køller med hickory skafter. Faktisk blev de første 12 Open mesterskaber spillet på Prestwick (1860-1870 og igen i 1872). I alt blev Prestwick benyttet 24 gange til The Open, sidste gang i 1925.   

Banen blev anlagt med 12 huller og siden udvidet til 18 linshuller. Meget få ændringer er siden blevet foretaget, og banen står så autentisk som nogen bane i verden. Hvor andre klubber måske havde fulgt tidens trend og havde ændret og tilpasset banen, så har Prestwick på beundringsværdig vis holdt fast i de gamle traditioner og de oprindelige tanker. Det giver i dag golfspilleren en unik golfoplevelse.

Prestwick er en golfbane, der med sit layout og hulforløb tester enhver golfspiller til det yderste, fysisk så vel som mentalt. Den er kendt og beundret for sin originalitet og har inspireret golfbanearkitekter verden over.

En kort beskrivelse vil omfatte dybt beliggende greens klemt inde mellem klitterne, højt placerede teesteder på toppen af de store klitter, hvorfra der er kig til øen, Isle of Aaron og klubhuset på nabobanen Royal Troon.

Seks af de oprindelige greens er stadig i brug den dag i dag, men Prestwick er så langt fra et støvet ’museum’. Det er snarere et levende bevis på, at en golfbane kan overleve til trods for, at der på mange af banens huller findes ’old fashion features’ med blinde slag og små, drilske greens med punkler, der giver bolden et uberegneligt spring ud til siden.

Bonusinfo: I 1877 blev der bygget 90 lockers i klubhuset. Disse er stadig i brug den dag i dag.

  • Antal huller Antal huller 18
  • Afstand til Lochgreen House Hotel Afstand til Lochgreen House Hotel 3,4 km
  • Driving Range Driving Range Nej
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Linksbane
  • Pro shop Pro shop Nej