• Californien, USA

    Se kort >

Danmarks førende golfrejsesite

60 lande og mere end 120 destinationer verden over

Mere end 2.700 hoteller og golfbaner

Vælg hotel og BESTIL et tilbud på din næste golfrejse

Californien

Californien er noget særligt. ’The living dream’, når den leves fuldt ud. Sådan er det også på en golfrejse til Californien.

Oplevelserne står i kø, og det gælder selvfølgelig ikke mindst på golfbanerne.

Der findes i Californien mere end 1.100 golfbaner, og den ældste bane, Catalina Island Golf Course, kan dateres tilbage til 1892.

Den største koncentration af baner findes omkring Palm Desert, San Diego og La Quinta, og de mest kendte baner i Californien tæller navne, som Pebble Beach, Cypress Point, Riviera, Torrey Pines, Olympic Club og Spyglass Hill, baner der også hører til blandt USA’s Top-100 golfbaner.

Et kulturelt smeltedigel
Californien omtales ofte som ‘The Golden State’, en historisk reference, der relaterer tilbage til dengang i midten af 1800-tallet da Californien var en guldgraverstat.

I dag er Californien er et kulturelt smeltedigel og en af USA’s hurtigst voksende stater, både hvad angår økonomi og befolkningstal.

Store dele af befolkningen er mexicanere og asiater og de største byer er Los Angeles og San Francisco, hvor man kan opleve Alcatraz, Golden Gate Bridge og Pier 39.

Staten breder sig fra Stillehavet i vest til Sierre Nevada bjergene i øst. Mod syd støder Californien op mod Mexico, og mange benytter da også lejligheden til at køre over grænsen og tilbringe nogle dage på Baja California, der er kendt som et af Mexicos bedste golfområder.

Det er også i statens sydlige del, ligeledes tæt på den Mexicanske grænse, at man finder San Diego. Her kæmper surferne om de bedste bølger, mens børnefamilierne besøger én af verdens flotteste zoologiske haver, San Diego Zoo. Det er også i San Diego, at man kan opleve de store spækhuggere i San Diego Seaworld Adventure Park.

USA's mest berømte ruter
Når man er i Californien er der to begivenheder, som man ikke må snydes for. I dette bilglade land drejer det sig naturligvis om Highway 1 og Route 66.

Highway 1 løber langs med Stillehavet. Undervejs på strækningen mellem San Francisco og Los Angeles kører man gennem noget af USA’s smukkeste natur, og både badestrande og gode fiskerestauranter ligger der masser af med rig mulighed for at gøre et tiltrængt stop.

Route 66, der løber gennem 8 stater fra Chicago til Los Angeles, er en af USA’s mest legendariske landevejsruter. Ruten er lig med et stykke amerikansk kulturhistorie med moteller, american diners og blinkende neonskilte.

Det skal man opleve på en USA-rejse:

1. Nogle af de mest spændende seværdigheder er steder som Hollywood, Disneyland og Beverly Hills.

2. Den frodige nationalpark, Yosemite National Park, besøges hvert år af mere end 4 mio. turister, som bl.a. kommer for at opleve det to-delte Yosemite Falls.

3. I Redwood Nationalpark findes trætypen Redwood, der kan blive op til 120 meter høje og som hører til blandt verdens højeste træer.

4. Mojave ørkenen og Death Valley, der byder på et fascinerende goldt ørkenlandskab og en ulidelig varme med temperature op mod 50 grader.

5. Besøg også nogle af Californiens mange vinfarme (wineries). Californien er kendt som en af verdens førende vinproducerende områder.

6. Endelig er der den gastronomiske scene. I Californien spises der generelt godt, og man finder nemt mange rigtige gode gourmetrestauranter.

Sol og sommer det meste af året
Californien strækker sig mere end 1200 km fra nord til syd. Det betyder, at klimaet i Californien kan være svært at beskrive ud fra en enkelt ligning. Men sikkert er det, at sammenlignes vejret med det danske, så man kan året rundt finde steder i Californien, hvor det er væsentligt mere behageligt at opholde sig og hvor man sagtens kan spille golf, selvom årstiden diktere januar eller februar måned.

I den nordlige del af staten oplever man kølige vintre og milde somre, mens vejret længst mod syd byder på milde vintre og varme somre.

Tager man væk fra kysten og ind i landet vil man støde på et tørt steppeklima.

Byer som Los Angeles og San Diego har stabilt klima med gennemsnitstemperaturer på mellem 18-24 grader året rundt. Andre steder kan der være store temperaturforskelle afhængig af årstid.

Forår og efterår regnes normalt for at være gode perioder at tage på en golfrejse til Californien, da klimaet ved kysten stadig er behageligt tempereret, og man ikke bukker under for varmen, når man bevæger sig ind i landet.  

På siden her kan du læse mere om nogle af Californiens mange golde golfbaner, hoteller og resorts, og der vil løbende blive skrevet rejseartikler, som har til formål at inspirere dig til din næste golfrejse til USA.

Læs mere om Californien her

Artikler