• Sild, Tyskland

    Se kort >

Danmarks førende golfrejsesite

60 lande og mere end 122 destinationer verden over

Mere end 2.800 hoteller og golfbaner

Vælg hotel og BESTIL et tilbud på din næste golfrejse

Sild

Sild er et lækkert rekreativt område og de rige tyskeres ferieparadis. Øen er en pendant til Frankrigs Saint-Tropez og danskernes Skagen og et område midt i Vadehavet, der er domineret af et smukt varieret landskabsbillede med enorme sandklitter og betagende åbne vidder. 

På Sild er man beriget med i gennemsnit 1.750 solskinstimer om året, mens der til sammenligning siges at være omkring 1580 solskinstimer på Bornholm. Øen hørte til Danmark førend de slesvigske krige i 1864, men er i dag Tysklands fjerdestørste ø med et areal på 99 km2 og en længde på næsten 40 km.

Sild ligger i Vadehavet og tager man turen i bil er transporttiden ca. tre en halv time fra København og to en halv time fra Århus. Fra Rømø kan man tage med Rømø-Sylt-færgen, som sejler dagligt. Turen tager 45 min. Ellers stikker man kursen mod syd og tager biltoget fra Niebüll, hvorfra man bliver transporteret til øen via den 11 kilometer lange Hindenburgdæmning.

Sild består af 12 små landsbyer med hver deres charme og særlige karakter. Øen, der også er kendt som Nordsøens dronning, har omkring 27.000 indbyggere. I mange år har det lille ferieparadis været stedet, hvor de rige og kendte mødes. Her findes 50.000 gæstsenge, og hvert år besøges øen af næsten en mio. turister, der kommer hertil for at nyde livet, den skønne natur og måske overvære den traditionsrige poloturnering med deltagelse på og udenfor banen af grever og baroner fra lande som Tyskland, Østrig og Schweiz.

Jetset er næsten et for ringe ord at bruge om de mange stenrige turister, der hvert år valfarter til øen og tilbringer sommeren på de mere end 4o km lange badestrande, snupper sig en runde golf på en af Silds fire golfbaner og afslutter dagen med et besøg på en af øens mange mere end 200 spisersteder. Her finder man noget for enhver smag, og som prikken over i’et, så kan fem af øens restauranter til sammen fremvise en samling på hele syv Michelin-stjerner. På Sild sættes overliggeren højt. Her kan man få alt lige fra champagne og østers til japansk sushi og det bedste fra det italienske landkøkken. 

På Sild kommer man i nærkontakt med Nordsøens brusende bølger og den allestedsnærværende vestenvind, der får golfspillerne til at skutte sig og surf entusiaster til at valfarte hertil. Mød øst mødes man af det rolige Vadehav og overalt på øen er man omgivet af naturskønne klitter, det smykke marsk- og hedelandskab og de grønne diger.

I højsæsonen er strandene tætpakket med turister, der bader eller bare nyder livet i en af mere end 11.000 karakteristiske blåstribede strandkurve, hvorfra tiden kan fordrives, havudsigten nydes og frokosten indtages.

Længst mod nord finder man den lille by Kampen, der af mange betegnes som Silds svar på Beverly Hills. Om sommeren er byen en veritabel heksekedel. Det gælder både om dagen, men i særdeleshed også om natten, hvor turisterne slår sig løs i Whisky Strasse.

Læs mere om Sild her

Artikler