GolfersGlobe tog i efteråret til Algarvekysten og havde udset os Dom Pedro Hotels & Golf Collection, som mål for vores golfrejse.
Resortet råder over fire golfbaner, og efter at vi på førstedagen havde spillet Laguna Golf Course var det blevet tid til at prøve kræfter med den legendariske Old Course.
Selvom man bor på resortet, så skal man køre til flere af banerne, og vi havde knap nået at trække håndbremsen på parkeringspladsen til Old Course, førend en buggy kom rullende og bød os velkommen. Vores golfbags blev forsigtigt transporteret op til klubhuset, hvor vi blev budt velkommen.
Da vi besøgte Old Course var klubhuset under en omfattende renovering. Ejerne havde investeret massivt i både bane og tilhørende faciliteter, og nu skulle et nyt klubhus og tilhørende restaurant være med til at skubbe Old Course helt op i toppen blandt Portugals bedste golfanlæg.
En fryd for øjet
Mesterskabsbanen, der kaldes ”Grande Dame”, er Portugals næstældste, og et anlæg der er velanset i hele golfverdenen for Frank Pennink´s design, der forener sværhedsgrad med skønhed.
Under den pågående renovering kunne vi se, at blandt andet teestederne ville få et gevaldigt løft. Den omfattende renovering, betød, at vi under vores besøg blev mødt af opstillede pavilloner og skurvogne til check in, men det ændrede ikke ved oplevelsen af, at Old Course er et sted, der er præget af portugisisk golfhistorie.
Designet er dejligt old school, og selvom en del huller løber tæt på hinanden, er layoutet udtænkt på en måde, så man stort set ikke på noget tidspunkt kommer i konflikt med de øvrige golfhuller.
Old Course i Villamoura er kendt verden over, og det forstår man godt ved synet af de fantastiske scenerier ens øjne blev blændet af - hul for hul. Det smukke banedesign printer sig ind i hukommelsen og gør Old Course til en af den slags golfbaner man sent glemmer.
De amerikanske ejere ønsker, i samarbejde med DETAILS – Hospitality, Sports & Leisure, at hæve niveauet på alle baner et niveau eller to, således, at man fremover vil satse på et publikum, der sætter pris på kvalitet og som også er villige til betale for de ekstra ydelser og oplevelser.
Banen, der spiller 5.913 meter fra gul tee og 5.086 meter fra rød tee, er en svær, men reel test. Det kuperede terræn giver masser af udfordringer og mange steder er fairways flankeret af kæmpe fyrretræer, der med deres typiske paraply-formede kroner ofte afskærer spilleren for direkte slag mod greens.
Lander man således under eller på den forkerte side af disse gamle mastodonter koster det straks et transportslag til siden. Og havner man først helt ude i semiroughen, så er man for alvor i problemer. For den er tyk og saftig og for almindelige golfspillere rigtig svær at slå ud af.
Men hellere en golfoplevelse med masser af sjove udfordringer end en golfbane, hvor det hele er forsimplet og gjort for let for spillerne. Vandhazarder findes der kun på en enkelt hul, så det er det smalle design med de mange træer, der ofte kræver, at man er i besiddelse af en god course management snarere end råstyrke og powerslag. Fremme ved greens blev man mødt af en hastighed, som var tilpas og med et dejligt jævnt rul.
Vi nød i den grad runden på dette fantastiske anlæg, og vi tog derfra med oplevelsen, af at have spillet en utrolig velplejet bane i nogle omgivelser, der nærmest er støvsuget for hvad der måtte være upassende på en golfbane.
Golfbanerne i Villamoura har allerede sikret sig sin første anerkendelse, siden DETAILS overtog den administrative ledelse, da man vandt prisen som Årets Golf Resort 2024 IAGTO (International Association of Golf Travel Operators). I alt 660 golfrejsearrangører over hele verden stemte for deres bedste golfbaner, resorts og destinationer, som leverede enestående service til deres kunder.
Old Course ligger tæt på andre baner – heriblandt Laguna, Millenium, Pinhal og Victoria golf courses, og har man tid og råd til det kan man lave en ”Tour de Vilamoura” indenfor meget korte afstande.
Fakta:
Old Course, i Vilamoura, er et must stop under din golfferie i Portugal.
Prisen for 18 huller i primetime hedder så også 262 euro.
Udover afhentning af bagage, ”fri buggybar” og pyramideopstilling af Tietleist ProV træningsbolde er baneoplevelsen med til at retfærdiggøre den noget pebrede greenfeepris.