Danmarks førende golfrejsesite

60 lande og mere end 122 destinationer verden over

Mere end 2.800 hoteller og golfbaner

Vælg hotel og BESTIL et tilbud på din næste golfrejse

Chiang Mai

Chiang Mai ligger i det frodige Nordthailand, hvor naturen er uendelig smuk, og hvor man finder nogle af Thailands smukkeste golfbaner. Og ikke nok med at banerne er fantastisk flotte og tilmed designet af kendte golfbanedesignere (Schmidt-Curley Design), så er green fee prisen også et stykke under det prisniveau, som man oplever på Phuket i Hua Hin og Pattaya.

Fremragende golfbaner
Alene i området omkring Chiang Mai findes der mere end 10 rigtig gode golfbaner. Dertil kommer banerne længere mod nord ved Chiang Rai. De mest kendte baner er de tre Gassan-baner, Chiangmai Highlands og Royal Chiang Mai Golf Club & Resort.

På trods af lave priser og fremragende golfbaner, så er det nordlige Thailand fortsat et uopdaget paradis for mange udenlandske golfspillere. Faktisk har det i mange år været sådan, at det primært er thaierne selv, som rejser mod nord for at holde ferie. De senere år er der dog blevet opført en række luksushoteller, af kendte hotelbrands som Anantara og Four Seasons, og det har været medvirkende til, at flere og flere udenlandske turister nu er begyndt at finde vej til de nordlige regioner, hvor den oprindelige thailandske kultur kan opleves på tætteste hold.

I disse år satses der på at gøre Chiang Mai og de nordlige provinser kendt som en attraktiv golfdestination. Ved at opføre eksklusive resort og bygge mesterskabsbaner er strategien lagt. Nordthailand vil have flere golfturister.

Naturoplevelser
Naturen i det nordlige Thailand er uendelig smuk, og det er ikke uden grund, at området ofte betegnes som ’The Rose of the North’ med henvisning til den overvældende og frodige natur, der er så karakteristisk for Nordthailand. Og besøger man Nordthailand er der masser at give sig til ind imellem golfrunderne. Blandt andet findes der hele 12 nationalparker med mulighed for at trekke, prøve riverrafting og komme på elefantsafari i eksempelvis Mae Sa og Mae Taeng dalene. Har man mod på længere udflugter arrangeres der også ture op til uberørte bjerglandsbyer, hvor stammebefolkningen lever, som de har gjort i århundrede. 

Kultur og historie
Chiang Mai er den største af de nordthailandske byer. Men trods størrelsen er byen både charmerende og autentisk og med en venlig og imødekommende lokalbefolkning. Byen, der ligger ved foden af de smukke Doi Suthep bjerge 700 kilometer nord for Bangkok, var i århundrede en del af Lanna Kongeriget.

Siden 1200-tallet har Chiang Mai været under indflydelse fra både Laos og Burma, og byen er derfor kendt for sin smukke, særegne arkitektur. Mange bygninger er udsmykket med en detaljerigdom, som ikke ses mange andre steder i verden. Chiang Mai er også kendt for sine mere end 300 templer og det i sig selv gør byen til et oplagt besøgsmål. Samtidig er den nordthailandske befolkning anerkendt for deres håndværkstraditioner. Det betyder, at man i Chiang Mai kan opleve små håndværksvirksomheder, hvor der fremstilles alt lige fra silkeklæder til sølvsmykker. Varer som bl.a. sælges på byens berømte natbazar.

Klima
I Thailand er det generelt varmt hele året. Temperaturen topper dog i månederne omkring april. I nordthailand er det også varmt, men det kan dog i vintermånederne (december/januar) godt blive relativt koldt med nattetemperaturer ned til 15 og endda helt ned til 10 grader. I regnsæsonen (Maj-September) falder der også mere regn i nord end i syd. I Chiang Mai er det ikke usædvanligt at opleve heldagsregn og oversvømmelser.

Den bedste årstid at besøge Nordthailand på en golfferie er derfor november-marts, hvor der falder mindst regn og hvor temperaturerne er mest behagelige.

Man kommer lettest til Chiang Mai fra Bangkok med fly fra Bangkok internationale lufthavn, Suvarnabhumi. Flyvetiden er godt én time.

Læs mere om Chiang Mai her

Artikler