Arbroath Golf Course

Nordøstlige Skotland, Skotland

Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse 4,2 GolfersGlobe bedømmelse
Pris Pris Pris Prisklasse

Arbroath Golf Course (1903) ligger i udkanten af selve Arbroath. Den oprindelige bane er designet af Old Tom Morris og blev i 1903 udvidet og redesignet af Willie Fernie. Godt 30 år senere blev banen endnu engang udvidet. Denne gang af James Braid, der gav banen det layout, som mere eller mindre er det som er spilles på i dag.

Banen er en af Carnoustie områdets skjulte perler, som bare må spilles, hvis man vil have en ægte linksoplevelse på en af de mindre kendte skotske links golfbaner.

Arbroath Golf Course byder på et enkelt, klassisk links layout med masser af ’burns’, små vandløb, der skærer sig på tværs af fairways. På visse huller ses det store ocean, mens det på andre huller kun er muligt at høre havets susen.

De første 7 huller spilles i samme retning, hvorefter der ’turnes’, og de fleste af de tilbageværende huller spilles tilbage mod klubhuset. Det i sig selv gør ikke Arbroath Golf Course til noget særligt.

Det som er bemærkelsesværdigt er, at golfbanen ligger på et smalt areal, som er klemt inde mellem det opdyrkede land og klitlandskabet ud mod havet.

Selve golfbanen er ikke meget bredere end 250-300 meter, og på visse steder er der ’klemt’ seks huller i denne bredde.

Mange af hullerne er selvsagt smalle, og driveren er ikke altid det rigtige valg. Men til trods for at banen er så smal, så fungerer det faktisk, og det føles på intet tidspunkt som om, at man er i fare for vildfarende bolde fra de øvrige grupper på banen.

Alle huller har særegne navne, og banens par 3-huller fremstår, som nogle af de mest udfordrende huller.

Selve Arbroath er en hyggelig lille by med et seværdigt havneområde, som helt sikkert er et besøg værd. Her findes enkelte spisesteder og havnen er et af de steder, hvor man kan komme tæt på skotterne og opleve det ægte Skotland.

  • Antal huller Antal huller 18
  • Afstand til Carnoustie Golf Hotel Afstand til Carnoustie Golf Hotel 7,7 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Sværhedsgrad Sværhedsgrad Medium
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Linksbane
  • Pro shop Pro shop Ja