Old & New Course, St Andrews Links

Fife, Skotland (Foto: St Andrews Links Trust)

Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse 5,0 GolfersGlobe bedømmelse
Pris Pris Pris Prisklasse

St Andrews – The Home of Golf. St Andrews Old Course behøver næppe den helt store præsentation. En af verdens ældste og mest berømte golfbaner med kendte vartegn som The Swilcan Bridge, Hell Bunker og The Road Hole.

Jack Nicklaus, som vandt the Open i 1970 og 1978, har udtalt følgende om St Andrews; ’I fell in love with it the first day I played it. There's just no other golf course that is even remotely close’.

Historien startede tilbage i 1400-rallet, hvor der for første gang blev spillet golf på links-arealet ved St Andrews. St Andrews Old Course blev anlagt i 1552 og består af 18 aldeles fremragende golfhuller. Banen er ikonisk og bliver benyttet til The Open, som i nyere tid er blevet spillet her hver femte år. Siden 1873 har Old Course lagt fairways til The Open hele 29 gange, senest i 2015.    

Et af de særlige karakteristika ved banen er at der findes 7 kæmpe greens, der fungerer som dobbelt greens. Det betyder at hul 2 og 16 deler green, ligesom hul 3 og hul 15 gør det. Og sådan fortsætter det. 

St Andrews er en offentlig golfbane og det betyder, at alle kan komme og spille på den, hvis man ellers lever op til krav om handicap og påklædning. Selvom green fee priserne bestemt ligger i den høje ende (170 pund i højsæsonen), så er efterspørgslen stor. Det tilrådes derfor, at man bestiller i god tid, hvis man er i Skotland på golfferie og ønsker at spille denne berømte golfbane.    

Banen har brede fairways og som de lokale caddies siger, 'Left is right, right is wrong', hvilket bare betyder, at der somregel altid er god plads, hvis man slår den venstre, mens alle problemerne ligger i højre med OB og krat.  

I samme område som St Andrews Old Course finder man også New Course, som er verdens ældste new course. Den blev anlagt i 1895 som nummer to i rækken af golfbaner ved St Andrews.

New Course er en klassisk linksbane, og selvom den er mindre berømt end storebroderen, så er den så afgjort værd at spille. Green fee er væsentligt lavere, og på St Andrews hjemmeside findes endvidere en række forskellige pakker, hvor man får mulighed for at spille flere af de berømte St Andrews golfbaner.

  • Antal huller Antal huller 36
  • Afstand til Macdonald Rusacks Hotel Afstand til Macdonald Rusacks Hotel 158 meter
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Linksbane
  • Pro shop Pro shop Ja