• Porto, Portugal

    Se kort >

Danmarks førende golfrejsesite

60 lande og mere end 120 destinationer verden over

Mere end 2.700 hoteller og golfbaner

Vælg hotel og BESTIL et tilbud på din næste golfrejse

Porto

Det nordlige Portugal er nok mere kendt som vinregion end som golfdestination.

Men selvom det er svært at skulle konkurrere med varmen på Algarvekysten og de mange kendte golfbaner ved Cascais-Estoril samt i Oeste-området, så har Porto og omegn faktisk en masse at byde på. Også rent golfmæssigt.

Når det gælder golfbanerne, så inkluderer de bedste baner i denne del af Portugal navne som Estela, Vidago Palace, Amarante og endelig Oporto, der er Portugals ældste golfbane. Banerne og hoteller kan du læse mere om på linket her.  

Portugal næststørste by
Porto er Portugals næststørste by, og helt afgjort et besøg værd. I den gamle bydel med de snævre, stejle gader, ses de mange smukke pastelfarvede huse, og det er også her, at man finder et stort udvalg af rigtig gode fiskerestauranter.

Den charmerende bydel er i dag at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

Porto er også portvinens hjemby. Det betyder, at man som turist sagtens kan få en dag til at gå med at besøge nogle af byens mange berømte portvinshuse, som fortrinsvis er samlet i Cais de Gaia.

Oplev Douro-floden til vands og på skinner
Når man er i Porto skal man også tage på en sejltur på Douro-floden og nyde det betagende landskab og smukke natur. Douro-floden, der er én af Portugals mest interessante seværdigheder. Floden har sit udspring i Castilla-regionen i det indre Spanien og løber næsten 900 km. indtil den når sit udløb ved Atlanterhavet tæt ved Porto.

Vinproduktionen her nordpå er et kapitel for sig. Den er primært koncentreret omkring Douro-floden, hvor bjergene og et særligt mikroklima, gør området særdeles velegnet til at dyrke druer.

Skal man rigtig forkæle sig selv, så skal man forsøge at få plads på Presidential Train, der er en gourmet-togtur gennem Douro-dalen, og hvor der bl.a. stoppes ved nogle af de mange vingårde.

Tag på opdagelse i og udenfor Porto
Endelig også både besøge byens katedral, Sé do Porto og middelalderklostret Mosteiro da Serra do Pilar, hvorfra man har den skønneste udsigt ud over byen.

Men alt er ikke gammelt og historisk i Porto. Byen har de senere år gennemgået en fornyelsesproces, og i dag er det også muligt at finde moderne gourmet restauranter og hypede barer, hvor der bydes på innovativ gastronomi.

Endelig er der med udgangspunkt i Porto rig mulighed for at tage på udflugter i området. Ikke kun for at spille golf, men også for at opleve de øde kyststrækninger, de tyndt befolkede områder, de enorme skovarealer og den omfattende vinproduktion, son det nordlige Portugal også er kendt for.

 

Artikler