The Royal Dublin Golf Club

Det østlige Irland, Irland

Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse Bedømmelse 4,2 GolfersGlobe bedømmelse
Pris Pris Pris Prisklasse

The Royal Dublin Golf Club byder på en fantastisk golfoplevelse, og beliggenheden på The Bull Island tæt på Dublin gør den til et oplagt valg, hvis man er på besøg i den irske hovedstad og vil spille ægte linksgolf.

I 2010 kunne The Royal Dublin Golf Club fejre sit 125 års jubilæum, hvilket gør klubben til den næstældste i Irland.  Banen er i nyere tid blevet redesignet af den kendte golfbanearkitekt Martin Hawtree, der færdiggjorde sit arbejde i 2006.

Ifølge organisationen The Links Association findes der kun 246 ægte linksbaner i verden. 58 af dem ligger i Irland og efter det nye redesign i 2006 blev The Royal Dublin Golf Club ratet som nr. 13 blandt samtlige af banerne.

Den flade og åbne golfbane byder på en svær, men også fair test. Klitlandskabet og de relativt mange vandhazarder giver spillerne masser af udfordringer og det samme selvfølgelig vinden, som er en evig og konstant faktor på disse kanter.   

Den 3-dobbelte majorvinder Pádraig Harrington er fra dette område og er kommet på banen igennem mange år.  Han har bl.a. udtalt følgende om The Royal Dublin Golf Club: ’Given its quality and location, Royal Dublin Golf Club is perfect for anyone staying in the city and looking to play a great links golf course’.

Irlands mest kendte golfspiller Christy O'Connor Snr har været medlem i klubben i mere end 50 år.

Christy O'Connor Snr spillede med i Ryder Cyp 10 gange i træk i perioden 1955-1973 og deltog endvidere hele 26 gange i British Open.  

Ude på banen kan man på 16. teested se en mindeplade, der fortæller historien fra 1966, hvor Christy med en eagle-birdie-eagle afslutning vandt en af datidens store turneringer, The Carroll's International at Royal Dublin.

Den afslutning aftvinger en naturlig respekt hos alle, der har prøvet at stå på 18. green efter at have spillet de sidste 3 afslutningshuller ofte i strid vind og uden helt samme score på kortet.

Efter runden bør man slå sig ned i det flotte og traditionsrige klubhus, hvor man kan få sulten stillet og smagt på en lokal øl, som det hører sig til på disse kanter.

Læs mere om The Royal Dublin Golf Club her
  • Afstand til Buswells Hotel Afstand til Buswells Hotel 6,7 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Sværhedsgrad Sværhedsgrad Medium
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Linksbane
  • Pro shop Pro shop Ja