• Kreta, Grækenland

    Se kort >

Danmarks førende golfrejsesite

60 lande og mere end 122 destinationer verden over

Mere end 2.800 hoteller og golfbaner

Vælg hotel og BESTIL et tilbud på din næste golfrejse

Kreta

Kreta er Grækenlands største ø og den femtestørste i Middelhavet. Øen er samtidig den sydligste af de græske øer i Ægæerhavet.

Den græske ø er en af danskernes foretrukne ferieøer, og Kreta har da også meget at byde på - både hvad angår kultur, smuk natur, gastronomi, afslapning og golf.

Kreta strækker sig over hele tre klimazoner, og derfor er det muligt at opleve alt lige fra snedækkede bjergtoppe til solbeskinnede, palmeklædte bountystrande, som iøvrigt findes hele vejen rundt på øen.

En rejse til Kreta er således noget specielt. På øen findes der både større byer med et mylder af mennesker og samtidig kan man opleve mindre charmerende landsbyer, hvor livet leves på de små markeder og hvor dagens højdepunkt er duften fra appelsintræerne, der blander sig med duften af frisk fisk, kød, krydderurter, olivenolier og oste.

I sådanne små tidslommer føles det som om, at tiden er gået i stå. Det er charmerende og den slags autentiske ferieoplevelser mange rejsende søger i dag.

Vil man på opdagelse på Kreta, så kan man bl.a. opleve den storslåede og dramatiske 18 km. lange Samaria-kløft, der er Europas længste kløft, og som siden 1960’erne har været nationalpark.

Det er også værd at besøge Lassithi højsletten på øens østligste del. Højsletten ligger 850 m over havets overflade, og er et af Kretas mest maleriske og frugtbare områder.

Det er også i dette område, at man finder Sitia, ’Den Hvide by’, der ligger ud mod havet på nordsiden af øen. Her findes det ægte Kreta, hvor der spilles backgammon på havnecaféerne eller havnepromenade, og hvor livet går sin stille gang.

Det græske køkken
For mange er det græske køkken ensbetydende med moussaka, græsk fetasalat over farsbrød og stifado og så selvfølgelig tzatiki. Ovennævnte retter kan få nogle til at slikke sig om munden i forventningens glæde, mens andre er knap så begejstrede.

Men sagen er faktisk den, at det græske køkken sagtens kan være et særdeles tillokkende middelhavskøkken, og rejser man rundt på Kreta, så er det muligt at finde rigtig gode restauranter, hvor eksempelvis Michelin har været forbi med sit stempel og anbefaling. 

Bedste årstid at tage på en golfferie
Grækenland byder på et særdeles tillokkende klima. Den bedste årstid at rejse til Kreta på en golfferie er fra april til november, hvor man oplever gennemsnitstemperaturer på 20 grader og hvor det er varmest i juli og august. Uanset årstid, så mødes man altid af grækernes charme og ualmindelige store gæstfrihed.

Golfbaner på Kreta
Selvom Kreta omtrent er på størrelse med Sjælland, så findes der i dag kun én 18-hullers golfbane på øen. The Crete Golf Club ligger i bjergene over Hersonissos, ikke langt fra kysten, i det nordøstlige hjørne af Kreta.

Banen blev opført i 2003 på initiativ fra en gruppe af lokale investorer, som ønskede, at der blev anlagt en golfbane på Kreta. Historien fortæller, hvordan de lokale ildsjæle måtte opkøbe en lang række små jordlodder for at kunne få tilstrækkelig med land til at opføre den spektakulære golfbane.

Foruden Crete Golf Club findes der også en 9-hullers golfbane Porto Elounda Golf & Spa Resort, som ligger øst for Crete Golf Club og som er en par 3-bane (resortbane).

Golfbanen i The Crete Golf Club er grund nok i sig selv til at tage til Kreta på en golfferie. Banen er både smuk og dramatisk og med et flot hotel beliggende på selve golfbanen, så kan kultur- og badeferien nemt kombineres med nogle dages golfferie på Kreta.  

Nedenfor kan du læse mere om Crete Golf Club og se et stort billedgalleri fra den fantastiske golfbane.

Artikler