Royal Cinque Ports Golf Club

Sydøst, England

Pris Pris Pris Prisklasse

The Royal Cinque Ports Golf Club er endnu en af de sande perler på kysten sydøst for London. Klubben, der ligger i udkanten af den lille by, Deal, blev stiftet i 1892, og denne vidunderlige 18-hullers mesterskabsbane regnes blandt de bedste linksbaner i England.

På Royal Cinque Ports Golf Club, der var vært for The Open Championship i 1909 og 1920 og i dag (2017) benyttes som kvalifikationsbane til The Open, bliver man for alvor testet, når der spilles direkte ind i vinden, når man står på et skrånende leje på fairway, hvad man ofte gør samt når man forsøger at læse de vanskelige  og særdeles hurtige greens.

Royal Cinque Ports Golf Club er ikke nogen let bane, og er man nybegynder bør man nok overveje, hvilket tee, der skal spilles fra.

Layoutet er klassisk links og det samme er hulforløbet. Første hul spilles hen langs med klubhuset og herefter spilles der 8 huller ude langs med vandet. Længst væk fra klubhuset turens der og turen går nu hjemad mod klubhuset. 

Tre ting banen huskes for
Tre ting husker man især Royal Cinque Ports Golf Club for. De flotte huller på 3-9 hul, som løber ude langs med vandet, hvor der flere gange er kig til Den Engelske Kanal. Layoutet med de mange dybe og velplejede potbunkers og så ikke mindst de rigtig gode greens. Greenområderne er som et bølgende landskab, der i den gang kræver en god putter. Det er en fornøjelse at putte på disse greens, som ruller helt fantastisk.  

Til klubben hører der en flot klubhus, som ligger direkte ud til 1. fairway. Klubhuset oser langt væk af golfhistorie og væggene, der være sig i restauranten eller i indgangspartiet, er fyldt med trætavler med navne på tidligere vindere af et utal af turneringer og mesterskaber.

På klubbens website findes der en 'fly-over' video for hvert enkelt hul, hvor klubben headpro, Andrew Reynolds, forklarer, hvordan hullet kan eller bør spilles. Vi har valgt at lægge en video her på sitet fra hul nr. 7, som vi oplevede, som et af banens absolut bedste golfhuller. Læg mærke til placeringen ud mod den Engelske Kanal og se iøvrigt, hvordan champions teestedet er placeret ude på strandkanten.

  • Antal huller Antal huller 18
  • Afstand til The Royal Hotel Afstand til The Royal Hotel 2,8 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Linksbane
  • Pro shop Pro shop Ja