Royal Cromer Golf Club

Det østlige England, England

Norfolk er et område i det østlige England, hvor hovedbyen er Norwich. I dette område findes der flere gode linksbaner, hvor Royal Cromer Golf Club regnes for at være en af områdets bedste golfbaner.

Royal Cromer Golf Club er fra 1888 og klubben har fik den fornemme titel ’Royal’ allerede ved grundlæggelsen, idet Prinsen af Wales var engageret i golfklubben fra starten.

I 1891 besøgte Old Tom Morris klubben og foreslog en ændring af banen. Disse ændringer kom senere til at bane vejen for den 18 hullers mesterskabsbane, som spilles i dag.

Banen er anlagt på et spektakulært stykke land, som nærmest er svævende 100 meter over havoverfladen. Fra kanten af banen forsvinder de lodrette skrænter direkte ned mod stranden og havet. Fra mange af banens huller kan man se bølgernes hvide toppe.

Greens er relativt små og let kuperede, bunkers er dybe og fairways er ikke alt for bredde. Dog er det ikke umuligt at lave en god score, hvis man bare kan holde sig på fairways og undgå de dybe bunkers. Lange slag er ikke alt om at gøre på denne bane, hvor det er vigtigere at placere sig rigtigt. Fyrtårnet på toppen af banen kan ofte bruges som sigtepunkt.

Klubhuset oser af historie, som på så mange andre gamle britiske baner, men det er nu alligevel noget anderledes ved disse ”Royal” baner i Storbritannien. I klubhuset findes kopier af breve fra Kong Edvard den syvende til Royal Cromer Golf Club, hvor kongen fornyer sit ”medlemskab” af klubben. Umiddelbart inden 1. Verdenskrig besøgte, J.H Taylor (den fem dobbelte British Open vinder), klubben, og var med til at skabe rammen for ”The New Course”, som er de 18 huller man kender i dag.

En klog mand sagde engang, at man ikke kan have en golfbane uden greenkeepere, og på Royal Cromer har de en af landets dygtigste, som tidligere har været head greenkeeper på Royal Liverpool.

Royal Cromer er helt sikkert et besøg væd og undlad ikke, på ægte britisk facon, at nyde en kop ’English The’ i klubhuset omringet af klubbens historie.

 

  • Antal huller Antal huller 18
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Seasidebane
  • Pro shop Pro shop Ja