Skjoldenæsholm Golfcenter

Sjælland, Danmark

Skjoldenæsholm Golfcenter åbnede første gang dørene tilbage i 1988 med indvielsen af Old Course. Siden fulgte anlæggelsen af Danmarks første Robert Trent Jones bane i 2007, en golfbane som tog danske golfspillere med storm og hurtigt blev udråbt som en af landets bedste.

Alle kan spille Old Course
På Skjoldenæsholm får medlemmerne helt sikkert noget for pengene. For centret byder nemlig på to vidt forskellige golfoplevelser. Old Course hører til i kategorien ’en typisk dansk golfbane’ med en flot placering i skovbrynet ved Skjoldenæsholm Gods.

Banen er kendt og anerkendt som en god golfoplevelse, og specielt hullerne 5, 7, 13 og 16 er interessante golfhuller, hvor banen viser karakter.

At spille Old Course er som en vandretur i det smukke danske sommerlandskab. En kuperet bane og en god oplevelse uden de store dikkedarer. Et væsentligt karaktertræk er, at de fleste greens ligger højt placeret i forhold til fairway. Derfor kræver det faktisk et rimeligt forhåndskendskab eller i det mindste en god course management at komme fra hullerne med en god score.

På vejen rundt sammenligner man uvilkårligt hele tiden banen med den noget yngre, men samtidig også mere frække lillebror, Trent Jones Jr. Course. Og det skal man lade være med for, hvem har nogen sinde sagt, at man kan sammenligne en Volvo med en Ferrari.  

En golfoplevelse fra øverste hylde
Trent Jones Jr. Course er uden diskussion Skjoldenæsholms signaturbane. En bane, der er nænsomt tilpasset landskabets konturer, og som byder på en helt igennem klassisk golfoplevelse. Stregerne er sat af den legendariske amerikanske golfbanearkitekt Robert Trent Jones Jr., der har designet mere end 200 golfbaner worldwide. På CV’et står bl.a. Bro Hof Slott (Sverige), Penha Longa (Portugal) og Alcanada Golf Club på Mallorca, der er ejet af den tyske Porsche familie.

Robert Trent Jones JR opfatter sig selv som en skulptør ud i anlæggelsen af golfbaner. Den overordnede filosofi er at ’lytte til landskabet’, hvilket i dette tilfælde har resulteret i et helt unikt baneforløb. Trent Jones Jr. Course var den store mesters debut i Danmark, og i 2009 blev banen af Golf World Magazine kåret til en af de 100 bedste i Europa.

Det kan være vanskeligt at udpege enkelte signaturhuller. Det ene fremragende golfhul afløses af det næste og selv huller, som på de fleste andre baner ville have været ganske ordinære har Mr. Jones formået at forme til noget særligt.

En verden til forskel
GolfersGlobe spillede Trent Jones banen da den var næsten nyåbnet. På daværende tidspunkt var spillet på greens mildest talt ikke nogen fornøjelse, og ’betonunderlaget’ gav dengang anledning til en hel del kritik blandt golffolket. Negativ omtale har det som oftest med at hænge ved, men i tilfældet med Trent Jones banen er det ganske uberettiget. Banen, og i særdeleshed greens, har nemlig undergået en forvandling, og spilleoplevelsen i dag er helt anderledes og overraskende god.  

Greens er i modsætning til tidligere tilsået med krybende hvene, en græssort, som bl.a. gør ’skydeskiverne’ grønne det meste af sæsonen.

Banen præsenterer sig med et flot visuelt indtryk med tydelige klippelinjer mellem fairway og rough. En æstetisk nydelse for øjet. Fairways er hårde, næsten linksagtige og giver bolden masser af rul. Bunkers markerer spilleretningen fra tee, og den letlevende svingel-græs indrammer banen på smukkeste vis. Visse steder kan den tykke rough let få ’den lille hvide’ til at lave et forsvindingsnummer, og det kræver spillerens fulde opmærksomhed at komme rundt på banen.

                                                         

Tag på et golfophold ved Skjoldenæsholm. Book en overnatning på det nærliggende Skjoldenæsholm Hotel og spil de to golfbaner, Trent Jones Course og Old Course.

 

  • Antal huller Antal huller 36
  • Afstand til Skjoldenæsholm Hotel Afstand til Skjoldenæsholm Hotel 321 meter
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Ja