Nivå Golf

Sjælland, Danmark

I midten af 1960’erne blev Nivå Golf grundlagt med det formål at give golf-interesserede en mulighed for at prøve spillet uden at forpligte sig til et medlemskab af en golfklub.

Ved indvielsen i 1967, hvor man bl.a. kunne møde Arne Tinning, Finn Laudrup og Gunnar Nu, var anlægget blot en Driving Range, men allerede året efter blev den første Par 3 bane taget i brug.

Sådan begynder historien om Nivå Golf. Læser man videre på klubbens hjemmeside finder man ud af, at klubbens første rigtige ni huller, det er dem som i dag udgør intermediate-banen, Toftegård, blev anlagt så sent som i 1994.  

Sløjfen blev indviet i 1995 og allerede fire år senere blev der anlagt yderligere 9 huller. I 2004 blev mere jord erhvervet, og et par år senere blev de oprindelige ni huller udskilt til en selvstændig intermediate bane, mens der med ni nye huller blev skabt en helt ny 18 hullers bane.

Nivå Golf på golfkortet
Nivå Golf var i mange år en Pay & Play bane og omdrejningspunkt for mange nybegyndere indenfor golfsporten. En ikke al for prangende bane placeret midt i den dejlige danske natur, men tæt på en motorvej og ikke langt fra baner, som Rungsted Golf Klub, Helsingør Golf Club, Simons Golf Club og Københavns Golf Klub. 

Her er måske knapt så elegant, som i andre nordsjællandske klubber, men stemningen er afslappet og der findes et rigtig hyggeligt klubmiljø. Og så er banen langt bedre end man lige går og tror.

Kort bane med masser af udfordringer
Løvbjerggård er en god blanding af åbne huller med brede fairways og smalle huller, der vel nærmest må betegnes som skovhuller.

Standarden på fairways, bunkers og de hurtige og drilske greens er til UG, og sværhedsgraden er i top. Dog med den lille tilføjelse, at der findes hele syv par 4-huller på banen, hvor der alt afhængig af evner og temperament kun er en lille wedge ind i andetslaget.

Umiddelbart virker det jo som en lækkerbisken for langslående spillere. Men det skal retfærdigvis siges, at alle hullerne, bare fordi de er relativt korte, ikke nødvendigvis kan spilles med lukkede øjne og uden omtanke. Der stilles krav til spillernes course management samt evnerne fra 100 meter og ind.  

Præcision er med andre ord en vigtig forudsætning, når man spiller på Nivå Golf, og hvad hullerne måske mangler i længde har de til gengæld i smalle fairways, drilske træplaceringer og til tider svære drives. Læg dertil, at der er vand i spil på 13 ud af banens 18 huller, så står man pludselig med en bane, der, ikke mindst når det blæser, viser tænder, og hvor det faktisk kan være svært at holde bolden i spil.

Flot afslutning
Udsigten fra 15. teested er fantastisk. Man kigger ud over 1., 2., 3., 4., 5., 10. hul samt afslutningshullerne 15., 16., 17. og 18. hul. Fra det højtliggende teested ses det tydeligt, hvor mange træer der faktisk er på denne bane, der ellers til tider virker ret åben. De seneste par år har greenkeeper staben hver vinter plantet og flyttet rundt på mere end 150 træer, og kommer man igen om nogle år vil oplevelsen være en helt anden.

Til Nivå Golf hører der en kæmpe driving range med over 100 udslagssteder, hvor 20 er under tag.  Dertil kommer et stort træningsområde med bl.a. græs tee steder, 2 indspilsgreens, 3 bunkers samt en stor puttinggreen.

Her findes også en Par 3-bane med en smuk beliggenhed rundt om en lille sø. Banen, der fungerer som Pay & Play, har 18 teesteder til 9 greens. Dermed overholder den alle krav der stilles til en Pitch and Putt bane. 

  • Antal huller Antal huller 27
  • Afstand til Kokkedal Slot Copenhagen Afstand til Kokkedal Slot Copenhagen 3,6 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Ja