Kokkedal Golfklub

Sjælland, Danmark

Kokkedal Golfklub blev stiftet i 1971 og er dermed Danmarks 33. ældste golfklub. Oprindeligt var der planer om at anlægge de første huller øst for Kokkedal Slot på ‘strandarealet’, der vendte ud mod Øresund. Sådan kom det dog ikke til at gå.

Den nuværende golfbane, der er fra 1980, er designet af den engelske golfbanearkitekt Frank Pennink. Banen ligger i smukke omgivelser rundt om Kokkedal Slot og stadig ikke langt fra Øresund.

Tilbage i 1990’erne stod den svenske banearkitekt Jan Sederholm for en forbedring af banen. Banearbejdet dengang førte bl.a. til større greens samt anlæggelsen af en række nye bunkers.

Banen i Kokkedal byder på et varieret layout. Her er både åbne strækninger med god plads på fairways og pludselig ændrer den karakter, når der spilles huller, hvor fairways er flankeret af store, gamle træer. Banen er forholdsvis flad. Alligevel kan man undervejs opleve at stå med skrånende lejer, som er med til at udfordre spillerne.

Fantastiske signaturhuller
Et af banens signaturhuller er 3. hul, der ligger i en lille skovlysning. Par 3-hullet, som i 2017 fik anlagt nyt teested, snyder mange førstegangsbesøgende. For selvom det kun spiller 134 meter er greenområdet drilsk.

Signaturhullet over dem alle er naturligvis 18. hul. Hullet spilles op mod det smukke restaurerede Kokkedal Slot, der byder på landliv og tilbagelænet charme, og hvor besøgende langvejs fra kan booke sig ind til en overnatning.

Det flotte afslutningshul er et forholdsvis langt par 4-hul på 375 meter fra herretee. Andetslaget spilles ind til en svær green i flere niveauer og rammer man ikke det rigtige plateau sluttes runden nemt af med et 3-putt.

Den flotte parkbane i Kokkedal har gennem årene været benyttet til turneringer både på Ladies European Tour (Nykredit Masters, 2005), den europæiske Challenge Tour på herresiden samt den danske Ecco Tour.

  • Antal huller Antal huller 18
  • Afstand til Kokkedal Slot Copenhagen Afstand til Kokkedal Slot Copenhagen 171 meter
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Ja