Thracian Cliff Golf Course

Det nordøstlige Bulgarien, Bulgarien

Tracian Cliff Golf Course er en spektakulær golfbane ved Sortehavet. Et sandt mesterværk og så absolut en ’must play’ bane for alle golfere.

Tracian Cliff Golf Course hører til blandt de mest omtalte europæiske baneprojekter de seneste par år. Forklaringen er enkel. Landskabet, placeringen, layoutet og kvaliteten er i særklasse.

Banen er designet af Gary Player, som, på et stykke land på kanten af havet med en rå og klippefyldt kystlinje, har skabt en dramatisk golfbane med en placering som ikke findes magen til.

Thracian Cliffs blev i 2014 af den internationale rejseorganisation IAGTO udråbt som ‘European Golf Resort of the Year’. To år forinden var Bulgarien blevet udråbt af samme organisation som ’Undiscovered Golf Destination of the year 2012’.

Tracian Cliff Golf Course er en svær golfbane, men hvor de unikke rammer ’redder’ enhver runde. 8 ud af de 18 huller løber langs med vandet, og især to golfhuller er nogle man husker for evigt. Det drejer sig om 6. hul (par 3-hul), hvor det fra det højtliggende plateau-teested falder 40 meter ned til greenen, der ligger på kanten af havet. Fra 6. hul går man direkte ud i havet, hvor 7. teested ligger placeret på en lille ø. Herfra skal der, hen over havet, slås et godt drive for at ramme den relativt smalle fairway.

Tracian Cliff Golf Course åbnede i 2011 og var i 2013 vært for europatourturneringen Volvo World Match Play Championship. Man bliver nemt overvældet af den fantastiske (hav)udsigt og undervejs på runden bliver man mødt af store højdeforskelle, kupperede fairways og ondulerede greens.

Banen er blevet kendt som ‘Europas Pebble Beach’, og om end der er nogle stykker, som gør krav på den titel, så er Thracian Cliffs noget helt særligt og noget ganske unikt. Og de fleste som har prøvet at spille Thracian Cliffs er enige om, at Gary Player har skabt et sandt mesterværk.

  • Antal huller Antal huller 18
  • Afstand til Thracian Cliffs Golf & Beach Resort Afstand til Thracian Cliffs Golf & Beach Resort 0 meter
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Sværhedsgrad Sværhedsgrad Svær
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Seasidebane
  • Pro shop Pro shop Nej