Royal Hobart Golf Club

Tasmanien, Australien

Royal Hobart Golf Club blev stiftet i 1901 ved Sandy Bay, Tasmanien. Her lå klubben dog kun i få år førend man i 1915 købte et nyt stykke land i Rosny. Her åbnede den nye bane i 1916. Oprindeligt var det tanken, at banen skulle blive liggende her, men grundet stor tilflytning til området i slutningen af 1940’erne og begyndelsen af 1950’erne blev det besluttet, at Royal Hobart skulle rykkes til Seven Mile Beach, hvor banen ligger den dag i dag. Den nye bane åbnede i 1956.

I mange år var Royal Hobart Golf Club kendt for at være den bane på Tasmanien, som var i bedst stand. Om Barnbougle Golf på den nordlige side af Tasmanien kan leve med den opfattelse er nok tvivlsomt, men man kan ikke tage fra Royal Hobart at standen er helt i top.

Banen, der er designet af Vern Morcom, har kun oplevet små forandringer siden åbningen for mere end 60 år siden. I øjeblikket (2018) er der nye planer på tegnebordet omkring nye tilføjelser til banen. Der er i 2017 blevet fældet en del træer for at give mere lys. Samtidigt er der planer om at bygge en Par 3-bane samt at udvide driving rangen.

Masser af golfhistorie
Klubben rummer masser af historie. Dette ses tydeligt, hvis man bevæger sig rundt i det nyrenoverede klubhus. Her kan man se gamle trofæer og billeder samt en tavle, der fortæller om alle Kaptajner og Præsidenter i klubben. Men også en anden tavle tiltrækker opmærksomhed fra de besøgende. Banerekorden tilhører nemlig Australske Jason Day, som med en runde i 66 slag satte ny banerekord. Den tidligere banerekord tilhørte selveste Jack Nicklaus, da han vandt Australian Open i 1971.

Topklasse golfanlæg
Lever banen op til historien og forventningerne som man har fået stillet sig i vente?

Her er det kun at sige, at Royal Hobart er, udover Barnbougle den bedste bane på Tasmanien. Dette gælder både stand men i den grad også design. Banen er en rigtig parkbane, hvor det er meget tydeligt at se, at den har nogle år på bagen. Det ses bl.a. på de mange store, gamle træer, der adskiller de enkelte huller fra hinanden.

Fairways er forholdsvis smalle, men det betyder ikke så meget, for ofte er det til at slå bolden frem, selvom man er havnet inde mellem de høje træer. Greens er bløde og hurtige. Faktisk så hurtige, at man for alt i verden skal prøve at undgå at shortside sig selv, da det hurtigt kan give et langt returputt.

Selvom banen ligger på Seven Mile Beach Road er der ikke meget vand i spil. Faktisk er det kun på 14. hul, hvor det er lidt vand i spil. Men vil man se vand, så skal man ikke fortvivle for Royal Hobart Golf Club ligger kun 2 minutter til Seven Mile Beach og de skønne sandstrande. 

Amen Corner
Blandt medlemmerne er 14, 15 & 16. hul kendt som ”Amen Corner”. Nogle vil nok også mene, at 13. hul burde være inkluderet. Det er især på disse huller, Royal Hobart Golf Club viser, at mesterskabsbanen før i tiden har afholdt flere store internationale turneringer. Mange runder er gennem tiden blevet spoleret på ”Amen Corner”. Især 14. hul må siges at være banens bedste hul, hvor et langt og lige tee slag er forskellen på en par eller i modsatte tilfælde en dobbelt bogey, hvis man er skæv fra tee. 

Overordnet set er banen helt klart et besøg værd, hvis man er på de kanter. Mange fra mainland (Australien) tager ned til Royal Hobart Golf Club for at spille banen, som er kendt for altid er være grøn i forhold til Australske forhold.

  • Antal huller Antal huller 18
  • Afstand til Ratho Farm Afstand til Ratho Farm 68 km
  • Driving Range Driving Range Ja
  • Putting Green Putting Green Ja
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Ja
  • Banetype Banetype Parkbane
  • Pro shop Pro shop Ja