Cape Wickham

Tasmanien, Australien

King Island - et surfers paradis og nu også et golfers paradis. For med åbningen af Cape Wickham i oktober 2015 er King Island blevet hjemsted for en af verdens bedste golfbaner.

Cape Wickham golfbanen er således af Golf Digest rangeret som Australien tredje bedste golfbane og som nr. 24 i verden, og ved åbningen var Cape Wickham en af de mest omtalte golfbaner i verden.

Cape Wickham er egentlig det nordligste punkt på den lille ø, King Island, der ligger i Bass Strædet syd for Melbourne og nord for Tasmanien.

Golfbanen har fået samme navn, som den nordligste kyststrækning og ligger isoleret i et råt landskab på kanten af havet.

Engang var vestkysten af King Island en af de mest frygtede i verden, og farvandet vest for King Island har gennem tiden været skyld i en række dramatiske skibsforlis. Derfor opførtes i 1860 Cape Wickham Lighthouse, som med sine 48 meter den dag i dag er Australiens højeste fyrtårn.

I fyrtårnets lange skygge ligger et stykke vidunderligt klitlandskab, der er som skabt til en golfbane. Alle ingredienserne er til stede: et dramatisk landskab med klitter, strandområder, havudsigt og en spektakulær kystlinje med stejle kløfter og klipper.

Cape Wickham byder derfor på store natur- og golfoplevelser på en ø, der bestemt ikke er overrendt af turister.

Golfbanearkitekterne har skabt et anlæg med relativt brede fairways, men det er der også behov for med den barske vind, der ofte kommer ind fra havet, så kræves der god plads.

Hullerne 9-12 er blevet kaldt for ‘OMG Corner’ (Oh My God), pga. det unikke hulforløb, og de sidste tre afslutningshuller, der løber ude langs med havet, beskrives allerbedst som en ubeskrivelig smuk golfoplevelse. Det er som en australsk udgave af Pebble Beach. Blot mere råt og med et mere udpræget klippelandskab.

Nogle af de spillere, som har haft fornøjelsen af at spille banen fortæller, at stort set intet kan måle sig med en runde golf på Cape Wickham. Ingen andre golfbaner er så smukt beliggende, og Cape Wickham kandidere derfor også om at være en af de mest fotogene golfbaner på kloden.

  • Afstand til The Island Breeze Motel Afstand til The Island Breeze Motel 36 km
  • Driving Range Driving Range Nej
  • Putting Green Putting Green Nej
  • Buggy er nødvendig Buggy er nødvendig Nej
  • Restaurant Restaurant Nej
  • Pro shop Pro shop Nej