Ældgammelt klenodie nu blandt Skotlands bedste

Af Søren Barnak | (Copyright@TheMachrie) | Publiceret 25-05-2021

Går man efter en lang corona-nedlukning og drømmer om noget helt unikt, og måske noget som de færreste danske golfspillere har oplevet. Så kommer der her et rejsetip, som vel egentlig må betegnes som en af den der slags ’once-in-a-lifetime’ oplevelser, man bare skal gribe, hvis chancen opstår.  

Vi retter blikket mod Skotland, og nærmere bestemt den skotske vestkyst ved Glasgow, hvor der ligger en række småøer. Her finder man øen Islay i et område, der kaldes for De Indre Hebrider.

Islay, der er Skotlands femtestørste ø, stråler over alle de øvrige øer i området og bliver ofte omtalt som “The Queen of The Hebrides”.

Mest kendt ude i den store verden er øens 9 whisky destillerier, der alle laver varianter af en røget malt whisky. ’The water of life’ som de lokale ynder at kalde deres whisky.    

Men øens godt 3.000 indbyggere har også i mere end hunderede år kunnet glæde sig over at have en fantastisk golfbane, The Machrie Links, der kan dateres helt tilbage til 1891.

 

 

En bane, som i mange år næsten udelukkende var kendt blandt feinsmeckere, der ledte efter nogle helt ekstraordinære golfoplevelser.  

Men tilbage i 2012 fik denne klassiske golfdestination en vitaminindsprøjtning. En britisk rigmand købte nemlig øens eneste golfbane af The Islay Golf Club og allierede sig med en god ven, der så muligheden for at åbne et eksklusivt golfhotel.

 

 

The Machrie, som hotellet kom til at hedde, åbnede i 2018 og kom til at bestå af 47 værelser og suiter samt tilhørende lodges. Arbejdet blev så vellykket, at hotellet i 2020 modtog priserne “Scottish Hotel of the Year” og “Scottish Golf Hotel of the Year”. 

The Machrie ligger direkte ud til 18. green, og fra baren, 18 Bar & Restaurant, på hotellets første sal, har gæsterne en enestående udsigt over golfbanen, den nærliggende Laggan Bay samt det imponerende Atlanterhav.    

Golfbanen, der som sagt er helt tilbage fra 1891 blev i tidernes morgen anlagt af golfbanearkitekten Willie Campbell, der opdagede dette stykke land ud mod havet og straks konstaterede at; “This place is made for gowf.” Gowf var den britiske stavemåde for golf dengang tilbage i slutningen af 1800-tallet, og det fortæller samtidig meget præcist om hvor meget historie, der knytter sig til The Machrie Links.

                                                

Se flere billeder fra The Machrie Hotel & Golf Links

             

Det originale design gjorde at mange huller blev spillet inde mellem og hen over klitterne. Det betød, at banen var kendt og berygtet for de mange blinde slag. Efter sigende skulle der have været hele 17 blinde slag, der skulle overstås, førend man var i mål.   

Det eneste spilleren havde at sigte efter var en pæl, der markerede sigteretning. Selv fra teestederne kunne landingsområderne på fairways ofte ikke ses. Banen var således særdeles udfordrende og krævede et indgående lokalkendskab. For den uindviede kunne ’the links’ virke både urimelig og frustrerende.

Indtil for nylig, hvor banen blev moderniseret, så den i dag fremstår som lidt af en golfperle. Der spilles fortsat mellem klitterne, men de blinde slag er blevet marginaliseret. I stedet byder runden på brede fairways og til tider smukke og dramatiske udsigtspunkter.

Modelleringen af det nye layout, med tilføjelsen af 34 nye eco-bunkers, har ændret spilleoplevelsen, så  The Machrie Links i dag betegnes som; ’A course everybody would love to play again, even after a bad round’. Prisen for en runde golf ligger på 130 pund eller 80 pund, hvis der overnattes på hotellet.

Åbningen af ‘den nye’ The Machrie Links har skabt genlyd verden over. Linksbanen er i dag rangeres blandt Skotlands 20 bedste golfbaner og er endda at finde på listen over verdens 100 bedste golfbaner med adgang for offentligheden.  

Drømmer man om en fuldstændig unik golfferie, så skal kursen sættes mod Glasgow. Hvis ikke man foretrækker at flyve med Loganair fra Glasgow til Islay (20 minutters flyvetid), så fortsætter turen til Kennacraig, hvorfra færgen afgår. Overfarten til Islay tager et par timer.    

Vil man spille andre baner, så findes der på naboøen Jura endnu en fantastisk golfbane, Ardfin Estate. Færgesejladsen mellem de to øer tager blot 10 minutter.

Og ellers findes der på den skotske vestkyst en hel perlerække af fremragende golfbaner, heriblandt; Western Gailes Golf Club, Kilmarnock Barassie Golf Club, Royal Troon, Prestwick og Turnberry.

 

Alle artikler

Lofoten Links med vilde vækstplaner

Lofoten Links med vilde vækstplaner

Norske Lofoten Links er blandt verdens 100 bedste golfbaner. Efterspørgslen er blevet så stor, at klubben nu bl.a. udvider med 84 nye luksus udlejningshytter...

Tegn et sponsorat ved Race to Thailand

Tegn et sponsorat ved Race to Thailand

Bliv sponsor ved Race to Thailand og inviter din makker med til sæsonfinalen i Thailand..

Svane Køkkenet inviterer til spændende foredragsaften

Svane Køkkenet inviterer til spændende foredragsaften

INVITATION: Kom til foredrag med ekspertkommentator Henrik Knudsen fra Viasat Golf...

Køkkenkæde er ny sponsor ved Race to Thailand

Køkkenkæde er ny sponsor ved Race to Thailand

Ét af de bedst kendte og mest innovative danske køkkenbrands bliver nu en del af Race to Thailand...

Race to Thailand ændrer navn

Race to Thailand ændrer navn

NYHED: Golf Experten træder ind som ny titelsponsor og bliver samtidig en central samarbejdspartner ved Race to Thailand...

Se hvor du kan spille Race to Thailand

Se hvor du kan spille Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Turneringskalenderen 2024 for Race to Thailand - presented by Golf Experten er klar, og tilmeldingen er åben...!