Vietnam - et endnu uopdaget golfparadis

Det sydlige Vietnam, Vietnam | Publiceret 16-08-2015

Vietnam er et enormt land med 93 mio. indbyggere. Alligevel findes der i dag kun godt og vel 35 golfbaner. Men en lang række nye golfbane projekter er undervejs og om nogle få år vil situationen se helt anderledes ud.

Fra Hanoi i nord til Danang og Hoi An i den midterste del af Vietnam og til Ho Chi Minh City og den sydøstlige kyststrækning findes der en lang række gode golfbaner. De store designere har fået øjnene op for Vietnam og i dag findes der golfbaner designet af Greg Norman, Nick Faldo og Colin Montgomerie. Blandt de bedste golfbaner i Vietnam hører Ocean Dunes Golf Club, Danang Golf Club, The Bluffs at Ho Tram Strip og Montgomerie Links.

Perfekte vejrforhold året rundt
Vietnam strækker sig næsten 1600 km fra nord til syd. Landet ligger i et tropisk og subtropisk område, men alligevel kan vintrene mod nord sagtens byde på nattefrost. Den bedste årstid at tage på golfferie til Da Nang og Hoi An er i perioden fra februar til august, hvor der er mindst nedbør og hvor temperaturene svinger mellem 20-34 grader. Mod syd (Ho Chi Minh City) finder man de optimale forhold til en runde på golfbanen fra november til april.

Det sydlige Vietnam er oplagt til en kombination af golf- og badeferie. Langs med den Vietnams sydligste kyststrækning ligger der flere gode resorts og de langstrakte sandstrande er endnu langt fra overrendt af turister.
Det sydlige Vietnam byder på et grønt og frodigt landskab med rismarker og det mægtige Mekong-delta, der løber ud i det Sydkinesiske hav.

Ude langs med kysten ligger også en række flotte golfbaner som Ocean Dunes Golf Club, The Bluffs Ho Tram Strip og Dalat Palace Golf Club. Banerne hører til blandt Vietnams bedste, og der er garanti for en stor golfoplevelse på alle golfbanerne i det sydlige Vietnam.

Det er også i den sydlige del af Vietnam at man finder en af landets mest romantiske byer, Dalat der er kendt for sine smukke villaer og det milde klima. Byen blev tidligere brugt af de franske koloniherrer, dengang Vietnam sammen med Laos og Cambodja var en del af Fransk Indokina. Franskmændene tog hertil for at holde ferie og mange af de huse, som blev bygget i 1930’erne ses stadig i bakkerne rundt om byen.

Det midterste Vietnam
Rejser man fra Ho Chi Minh city mod nord så bør man gøre stop i området ved Da Nang og Hoi An. De to byer ligger ud mod havet og i området finder man flere gode resorts og i særdeleshed nogle gode golfbaner.

Danang Golf Club har tidligere (2011, 2012 & 2013) været kåret til Vietnams bedste golfbane. Links-style golfbanen ligger i et fascinerende klitområde ud mod kysten i den centrale del af Vietnam.

Banen (Dunes Course) er designet af Greg Norman, som på mange måder har skabt en golfbane i stil med linksbanerne som de kendes fra Storbritannien. Fairways er hårde, tætklippede og anlagt på sandet grund. Langs med de bølgende, brede fairways ses ofte store waste area områder. Banen er en stor spillemæssig oplevelse.

Det gælder også Montgomerie Links, der ligger for foden af Marble bjergkæden ikke langt fra Vietnams tredjestørste by, Da Nang.

Banen ligger ud mod My Khe Beach (nabo til Danang Golf Club) og er en links-style golfbane, som af Forbes Travel Guide i 2012 blev kåret, som en af Asiens mest elitære golfbaner. Området omkring Montgomerie Links har da også for længst opnået status som et af Vietnams bedste golfdestinationer.

Her kan man spille linksgolf, som man gør det i Irland eller Skotland, blot under nogle noget mere behagelige temperaturer og eksotiske omgivelser.

Banen, der er designet af den tidligere 8-dobbelte vinder af den European Tour pengelisten, Colin Montgomerie, er udlagt i det oprindelige landskab, og har modtaget en lang række hædersbevisninger og udmærkelser.

Som spiller møder man brede rullende fairways, store greens med nogle særdeles udfordrende og drilske områder rundt omkring netop greens. 12. hul er blevet omtalt som Vietnams bedste par 5-hul.

Læs mere om golf i Vietnam ved at klikke videre til Golfdestination Vietnam.

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...