Video: Thailands første fast food

Pattaya, Thailand | Publiceret 20-11-2016

’Gå ikke glip af vores Pad thai’, lyder det fra tjeneren på den lokale restaurant.

Pad thai er en af signaturretterne i det thailandske køkken, og det siges, at man kan bedømme standarden på en restaurant ud fra stedets evne til at lave en ordentlig Pad thai.

Pad thai fås derfor også på stort set alle restauranter, og som take away til nogle få baht fra det lokale gadekøkken, på snart sagt hvert eneste gadehjørne i Bangkok.

En klassisk Pad thai laves i wok og indeholder bl.a. lynstegte risnudler, chilipasta, grøntsager, tigerrejer, eller tørrede rejer, peanuts og fish sauce samt palmesukker, som indgår i den karakteristiske (tamarind) sauce.

I dag er Pad thai en af det thailandske køkkens mest populære retter.

Hvad de færreste måske ved, så gemmer der sig bag retten en morsom og interessant historie, og det er ikke helt forkert at kalde Pad thai for en ret med politiske undertoner.

Pad thai stammer tilbage fra 1930’erne, hvor den thailandske premierminister Luang Phibun Songkhram først gennemførte, at landet Siam i fremtiden skulle hedde Thailand (1939) og samtidig også dikterede en ny ’nationalret’, Pad thai.

Retten blev på forunderlig vis et symbol på landets nyudviklede kultur og et led i skabelsen af en national identitet.

Regeringen distribuerede opskrifter til befolkningen og forbød samtidig udenlandske madudsalgssteder, som et led i en storstilet og propagandistisk ’Buy Thai’ kampagne, hvor sloganet var ’Noodle is your lunch’. 

Pad thai skulle forbedre sundheden blandt thaierne og blev synonym med ’thai-ness’ og et håndgribeligt bevis på det, som blev kaldt for ’Thai Great Tradition’.

Pad thai er sidenhen blevet kaldt for ’Thailand’s first fast food’. 

Inden du bestiller golfferien til Thailand, så klik oppe i BILLEDGALLERIET for at se en flot introduktionsvideo om Pad thai.

Alle artikler

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

RACE TO THAILAND: Sammen med ClassicGolf arrangerer GolfersGlobe forårets (2021) mest spændende matchtur til Thailand. Vi besøger Chiang Mai og Hua Hin. Læs mere her...

VIDEO: Græsk resort sætter barren højt

VIDEO: Græsk resort sætter barren højt

Costa Navarino vinder pris for nyt klubhus og fremviser ambitiøse planer, der vil forvandle resortet til en golfdestination og gøre området til det alle taler om...

Race to Thailand - sæsonen der gik

Race to Thailand - sæsonen der gik

BILLEDGALLERI: Vi har samlet nogle indtryk fra 2020-sæsonen af Race to Thailand - presented by GolfersGlobe, hvor næsten 700 deltagere kæmpede om den eftertragtede finalerejse...

GolfersGlobe donerer 20.000 kr. til fattige i Thailand

GolfersGlobe donerer 20.000 kr. til fattige i Thailand

Deltagerne i ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ har hen over sommeren kunnet støtte fattige i Thailand og samtidig deltage i turneringens gennemgående Hole-In-One konkurrence.

Vinderne af årets Race to Thailand

Vinderne af årets Race to Thailand

RACE TO THAILAND PRESENTED BY GOLFERSGLOBE: Sæsonen fik en flot afslutning på Lübker Golf & Spa Resort, hvor 60 spillere kæmpede om de to finalepladser i Thailand i 2021...

Sir Nick Faldo designer en sand perle

Sir Nick Faldo designer en sand perle

19. hul får ny betydning ved nyåbnet golfhul i Vietnam. Se det fantastiske golfhul i artiklen her...