Video: Se dokumentaren om verdens bedste golfjern

Mie-Præfekturet, Japan | Publiceret 22-03-2018

I forbindelsen med en rejse til Japan i foråret 2017 skriv GolfersGlobe en artikel om det der er blevet kaldt for verdens bedste golfjern, nemlig de smukke Miura jern.

Det ikoniske Miura-brand er omgærdet af masser af mystik, og vil du vide mere om disse unikke golfjern kan du læse historien på linket HER.

Nu har et canadisk filmhold været i Japan og lavet en kortfilms dokumentarudsendelse, hvor man som seer kommer med ind bag facaden og får et sjældent indblik i en forunderlig verden.

Filmen, ’Discovering Perfection: The Miura Story’ er kræs for alle golffans og aficionados, der vil se, hvordan ægte japansk håndværk bliver udført i praksis.

                                                          

Se dokumentaren på linket øverst på siden.

                 

Japansk håndværk kædes ofte sammen med fremstillingen af samuraisværd, og Miura golfjernene bliver da også fremstillet i samme område, hvor der i århundrede er blevet produceret nogle af verdens fineste sværd.  

Historien om Miura begyndte i 1957 i Himeji, hvor firmaets grundlægger, ’Miura-San’, Katsuhiro Miura begyndte at fremstille håndlavede golfjern efter at han havde arbejdet nogle år indenfor den lokale stålindustri.

I mere end 50 år har Miura været en ledestjerne indenfor golfverdenen, når det gælder fremstillingen af sublime golfjern. I filmen ses det, hvordan det fine traditionsrige japanske håndværk udføres i praksis på et lille værksted, hvor grundlæggeren og hans to sønner alle deltager i fremstillingen af de unikke håndlavede golfjern.

I udsendelsen interviewes både grundlæggeren, sønnerne og en række branchefolk og sløret løftes for, hvorfor netop Miura-jernene er noget særligt. Det er ikke bare et almindeligt golfjern, og måden som det er fremstillet på giver spilleren en feeling, som efter sigende ikke skulle findes i noget andet golfjern.

Det er en kendt sag at spillere, som Retief Goosen og José María Olazábal har spillet med Miura-jern og endda vundet majortitler med de japanske golfjern. Og selvom hovedpersonen selv nægter at det skulle være tilfældet, så hævdes det, at selveste Tiger Woods har spillet med Miura-jern blot med et Titleist-logo påklistret.

                                              

Vil du læse mere om golfrejser til Japan, så klik på linket HER, hvor du finder omtale af golfbaner og kan læse en række artikler om japansk kultur

                

Alle artikler

Sponsoreret Flere vil have strøm på golfvognen

Flere vil have strøm på golfvognen

Danskerne køber golf elvogne, som aldrig før. Salget er eksploderet og forklaringen er ligetil, hvis man spørger Danmarks største forhandler...

Sponsoreret Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Lucca Golf er ny sponsor ved Race to Thailand - presented by GolfersGlobe. Det danske firma står bag opfindelsen, SWING TRAINER, som med success er blevet introduceret på det danske marked...

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Der venter vinderne en oplevelse for livet, når kursen til marts 2021 sættes mod Chiang Mai. Se her hvilke golfbaner, der skal spilles på turen til Thailand...

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand er klar med plan, der gennem tre faser hen over sommeren vil åbne landet for udenlandske turister...

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

RACE TO THAILAND - PRESENTED BY GOLFERSGLOBE: Stor tilslutning i Blåvandshuk, da årets udgave af RTT blev skudt igang...

TAP Air Portugal genåbner rute fra København

TAP Air Portugal genåbner rute fra København

Nu genåbner TAP Air Portugal ruten fra København til Lissabon og golfspillere kan derfor se frem til inden så længe at kunne komme på golfrejse i skønne Portugal...