Video: Oplev Grand Canyon

Arizona, USA | Publiceret 11-12-2016

Ingen golfrejse til Arizona er fuldendt uden et besøg i Grand Canyon National Park, der er en af USA’s ældste nationalparker.

Grand Canyon, der ligger i det nordlige Arizona, breder sig over en kæmpe areal, som måler 446 kilometer i længden og mellem 15-30 km i bredden.

Hvert år besøges nationalparken af godt 5 millioner turister. 90 pct. af alle besøgende oplever Grand Canyon fra sydsiden, South Rim, fordi den er langt mere tilgængelig end nordsiden af nationalparken.

Fortsæt med at læse mere om Grand Canyon eller klik oppe i BILLEDGALLERIET for at se den spændende introduktionsfilm til Grand Canyon National Park. 

Mange vælger at benytte en af shuttle busserne, som kører i pendulfart rundt i Grand Canyon og gør stop ved de mest populære udsigtspunkter, Powell Point, Hopi Point, Mojave Point og Pima Point.

Populært er det også at vove sig ud på den hesteskoformede glasbro, Grand Canyon Skywalk, der bringer de besøgende ud over kløften med frit udsyn til floden 1.200 m under ens fødder.

Det kan også anbefales at køre rundt i egen bil. Især trækker de fantastiske udsigtspunkter i parkens østlige del.   

På vandretur i Grand Canyon
Når man besøger Grand Canyon National Park er en af de største seværdigheder den 1,6 km dybe kløft, som er skabt af Colorado River. Gennem millioner af år har floden, der har sit udspring i Rocky Mountains og ender ude i Den Californiske Golf i Mexico, boret sig dybere og dybere ned i undergrunden.

Har man husket vandrestøvlerne kan man tage turen ad de afmærkede vandrestier, der fører ned i dalen. Turen kræver god fysisk, men belønningen er til gengæld ubeskrivelig, når man står helt nede i bunden af kløften med fødder på kanten af Colorado floden.

Begiver man sig ud på denne tur på den varmeste årstid, så vær opmærksom på den bagende hede i bunden af kløften, som kan være så massiv, at de fleste vil bukke under, hvis ikke der drikkes masser af væske.

Regn med at skulle bruge én hel dag i Grand Canyon, og skal du have maksimal udbytte af turen skal du enten se solopgangen eller solnedgangen over Grand Canyon. Oplevelsen er intens, farvenuancerne ufattelig smukke og synet ubetaleligt.

Har man kikkerten med kan man være heldig at se både hjorte, pumaer, klapperslanger og svævende rovfugle.

Oplev Grand Canyon med helikopter
Hvis oplevelsen skal være total, så skal Grand Canyon, de vidtstrakte vidder og de smukke farver ses i fugleperspektiv fra en helikopter. Oplevelsen hører til i kategorien ’det glemmer jeg aldrig’, og der er garanti for at mærke et sus i maven, når helikopteren flyver ud over kanten og man kigger 1,5 km ned i dybet.

Book hotel i god tid
Det er muligt at overnatte på et af hotellerne, som findes i Grand Canyon Village. Men især i højsæsonen er der run på, så det anbefales at booke i god tid.

’At være ude i god tid’ får ny mening, når det gælder Phantom Ranch. Stedet, der ligger i bunden af Grand Canyon, er så populært, at der ikke bare kan bestilles en overnatning. I stedet skal der indsendes en formular med ønsker til overnatningsdatoer, og så er det bare at sætte sig ned og vente på, om man er blandt de heldige, der sikrer sig en af de få overnatningspladser.

Klik oppe i BILLEDGALLERIET for at se den spændende introduktionsfilm fra Grand Canyon National Park. 

Alle artikler

Costa Navarino gør klar til at åbne nyt hotel

Costa Navarino gør klar til at åbne nyt hotel

Costa Navarino åbner denne sommer endnu et hotel, W Costa Navarino, og styrker dermed sin position, som en af Europas førende golfdestinationer...

Fantastisk start på årets Race to Thailand

Fantastisk start på årets Race to Thailand

Maj og juni måneds afdelinger af Race to Thailand – presented by GolfersGlobe blev alle vundet af lokale spillere. 12 hold er foreløbig klar til landsfinalen...

Thailand fjerner rejserestriktioner!

Thailand fjerner rejserestriktioner!

BREAKING NEWS: Thailand fjerner krav om Thailand Pass og sløjfer krav om brugen af mundbind. De nye regler gælder fra den 1. juli 2022...

Royal Oak træder ind som ny HIO sponsor

Royal Oak træder ind som ny HIO sponsor

Deltagerne ved Race to Thailand kan denne sommer vinde et eksklusivt luksusophold i Royal Oak Golf Club, hvis man lykkedes med at lave en Hole-In-One på et udvalgt par 3-hul...

Thailand oplever stor interesse

Thailand oplever stor interesse

Thailand rangerer, ifølge ny undersøgelse, højt blandt verdens bedste post-pandemiske destinationer. Noget af det som lokker turisterne til er golfbanerne...

Vind - Vind - Vind - golfophold i Grækenland

Vind - Vind - Vind - golfophold i Grækenland

Deltag i Greece Open - presented by Golf Experten. Kvalificerer I jer til landsfinalen på Great Northern deltager I automatisk i lodtrækningen om 5 golf- eller ferieophold i Grækenland...