Video: Oplev Grand Canyon

Arizona, USA | Publiceret 11-12-2016

Ingen golfrejse til Arizona er fuldendt uden et besøg i Grand Canyon National Park, der er en af USA’s ældste nationalparker.

Grand Canyon, der ligger i det nordlige Arizona, breder sig over en kæmpe areal, som måler 446 kilometer i længden og mellem 15-30 km i bredden.

Hvert år besøges nationalparken af godt 5 millioner turister. 90 pct. af alle besøgende oplever Grand Canyon fra sydsiden, South Rim, fordi den er langt mere tilgængelig end nordsiden af nationalparken.

Fortsæt med at læse mere om Grand Canyon eller klik oppe i BILLEDGALLERIET for at se den spændende introduktionsfilm til Grand Canyon National Park. 

Mange vælger at benytte en af shuttle busserne, som kører i pendulfart rundt i Grand Canyon og gør stop ved de mest populære udsigtspunkter, Powell Point, Hopi Point, Mojave Point og Pima Point.

Populært er det også at vove sig ud på den hesteskoformede glasbro, Grand Canyon Skywalk, der bringer de besøgende ud over kløften med frit udsyn til floden 1.200 m under ens fødder.

Det kan også anbefales at køre rundt i egen bil. Især trækker de fantastiske udsigtspunkter i parkens østlige del.   

På vandretur i Grand Canyon
Når man besøger Grand Canyon National Park er en af de største seværdigheder den 1,6 km dybe kløft, som er skabt af Colorado River. Gennem millioner af år har floden, der har sit udspring i Rocky Mountains og ender ude i Den Californiske Golf i Mexico, boret sig dybere og dybere ned i undergrunden.

Har man husket vandrestøvlerne kan man tage turen ad de afmærkede vandrestier, der fører ned i dalen. Turen kræver god fysisk, men belønningen er til gengæld ubeskrivelig, når man står helt nede i bunden af kløften med fødder på kanten af Colorado floden.

Begiver man sig ud på denne tur på den varmeste årstid, så vær opmærksom på den bagende hede i bunden af kløften, som kan være så massiv, at de fleste vil bukke under, hvis ikke der drikkes masser af væske.

Regn med at skulle bruge én hel dag i Grand Canyon, og skal du have maksimal udbytte af turen skal du enten se solopgangen eller solnedgangen over Grand Canyon. Oplevelsen er intens, farvenuancerne ufattelig smukke og synet ubetaleligt.

Har man kikkerten med kan man være heldig at se både hjorte, pumaer, klapperslanger og svævende rovfugle.

Oplev Grand Canyon med helikopter
Hvis oplevelsen skal være total, så skal Grand Canyon, de vidtstrakte vidder og de smukke farver ses i fugleperspektiv fra en helikopter. Oplevelsen hører til i kategorien ’det glemmer jeg aldrig’, og der er garanti for at mærke et sus i maven, når helikopteren flyver ud over kanten og man kigger 1,5 km ned i dybet.

Book hotel i god tid
Det er muligt at overnatte på et af hotellerne, som findes i Grand Canyon Village. Men især i højsæsonen er der run på, så det anbefales at booke i god tid.

’At være ude i god tid’ får ny mening, når det gælder Phantom Ranch. Stedet, der ligger i bunden af Grand Canyon, er så populært, at der ikke bare kan bestilles en overnatning. I stedet skal der indsendes en formular med ønsker til overnatningsdatoer, og så er det bare at sætte sig ned og vente på, om man er blandt de heldige, der sikrer sig en af de få overnatningspladser.

Klik oppe i BILLEDGALLERIET for at se den spændende introduktionsfilm fra Grand Canyon National Park. 

Alle artikler

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Den 14. udgave af den græske Aegean Airlines Pro-Am fik en populær vinder, og turneringen havde som altid deltagelse af spillere fra en lang række lande, herunder en del svenskere...

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Landsfinalen ved Race to Thailand bød på masser af glade deltagere og flot golfspil. Flere sponsorer bidrog til at gøre dagen til en særlig festlig oplevelse...

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Costa Navarino Hills er navnet på Grækenlands nyeste og hidtil mest ambitiøse golfprojekt, der omfatter anlæggelsen af to nye signatur golfbaner, der ventes at stå klar i september 2021...

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Portugal markerer sig på den internationale golfscene, hvor flere af landets bedste golfbaner har opnået flotte placeringer på den seneste 2019-rangliste fra Golf World Magazine...

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

GolfersGlobe skal til november til Thailand med årets vindere af Race to Thailand. Nu får du chancen for at komme med på turen, hvor vi skal spille nogle af Thailands bedste golfbaner....

Tre sidste finalehold fundet

Tre sidste finalehold fundet

RACE TO THAILAND: Sidste spillerunde blev lørdag den 7. sept. afviklet i Falster Golf Klub med 52 glade golfere. Banen fik stor ros på en dag, hvor det blev 'close race' om sejren og de tre landsfinalepladser...