The Malt Whisky Trail

Nordøstlige Skotland, Skotland | Publiceret 22-07-2015

Det kendte whisky område, Speyside, i det nordøstlige hjørne af Skotland, kan som det eneste sted i verden prale af at have en whisky rute, den såkaldte Malt Whisky Trail, hvor man besøger nogle af landets bedste malt whisky destillerier.

Så har man valgt at tage på golfferie til Skotland for at spille golfbaner som Carnoustie Golf Links, Royal Aberdeen Golf Club og Trump International Golf Links, så er det nærliggende at få den skotske kultur og gæstfrihed helt ind under huden med et besøg på The Malt Whisky Trail.

Der indgår 8 malt destillerier i The Malt Whisky Trail, hvilket er mere end halvdelen af Skotlands samtlige whisky malt destillerier. Desforuden kan man også besøge The Speyside Cooperage, som er stedet, hvor de store egetræsfade fremstilles.

På turen rundt i Speyside får man ikke blot fornøjelsen af den smukke skotske natur, men man får også fortalt historien om de enkelte destillerier og får indblik i hemmeligheden bag ved fremstillingen af hver enkelt whiskybrand.

Ægte whiskyfans ved, at whisky både skal ses, duftes og smages. De gyldne dråber skaber magi og er en fryd for alle sanser. På The Malt Whisky Trail er der bliver rig mulighed for at få den fulde oplevelse på de tre dage, som arrangørerne foreslår at man deler turen op i.

Turen byder bl.a. på besøg hos Glen Grant, Glen Moray og Strathisla, hvor Chivas Regal fremstilles, og siden fortsætter turen til Glenfiddich, The Glenlivet og Cardhu destilleret. Hvert enkelt sted følger sine egne traditioner og opskrifter og alle kan de fortælle deres egen unikke historie.

1. dag
Et godt sted at begynde kunne være på The Glenlivet Distillery i Banffshire. Entreen er gratis og der er mulighed for en guidet rundvisning og efterfølgende whiskysmagning. Fortsæt herfra til Knockandu, hvor du finder Cardhu Distillery, som er det eneste af destillerierne, hvor der står en kvinde bag. Slut dagen af i Dufftown, der ligger i hjertet af Speyside og hvor arbejderne på The Speyside Cooperage demonstrerer det ældgamle håndværk; fremstillingen af egetræstønder til brug ved fadlagring.

2. dag
Efter en golfrunde på en af områdets mange gode golfbaner, det kunne være Stonehaven Golf Club, så kan man næste dag passende fortsætte turen på The Malt Whisky Trail med et besøg på Glenfiddich destilleriet i Dufftown. Her er der blevet fremstillet whisky siden 1887, og destilleriet tilbyder en spændende rundtur, der bl.a. indebærer at man kan tage derfra med sin egen personlige Glenfiddich, tappet direkte fra de store fade.

Fra Dufftown er der kun en kort køretur til den lille by, Rothes. Her finder man the Glen Grant Distillery, som er opkaldt efter stifteren. Herfra går turen videre til Keith, hvor Strathisla Distillery er det ældste eksisterende destilleri i det skotske højland, som stadig laver whisky. Historien kan dateres tilbage til 1786, og Strathisla Distillery er stedet, hvor den verdensberømte Chivas Regal fremstilles.

3. dag
Har man planlagt at spille en runde linksgolf i Moray Golf Club, så kan der måske også lige blive plads til et sidste besøg på The Malt Whisky Trail. Start tredjedagen med et besøg på Glen Moray Distillery i Elgin, hvor der kan vælges mellem flere forskellige rundvisninger af varierende længde. Fortsæt til Forres, hvor Benromach Distillery, som det første destilleri i verden fremstillede en organisk single malt. Og slut så turen af med et besøg på det historiske Dallas Dhu Historic Distillery. Produktionen stoppede tilbage i 1983, og i dag kan de besøgende få et spændende indblik i tidligere tiders whisky fremstilling.

Læs mere om The Malt Whisky Trail på hjemmesiden, hvor der også findes information om de to årlige festivaler, hvor destillerierne, butikkerne, barer og hele landsbyer byder publikum velkommen til en whiskysmagning og lidt skotsk underholdning.

 

Alle artikler

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Tidligere vinder på ECCO Tour vandt Aegean Airlines Pro-Am

Den 14. udgave af den græske Aegean Airlines Pro-Am fik en populær vinder, og turneringen havde som altid deltagelse af spillere fra en lang række lande, herunder en del svenskere...

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Forrygende første sæson af Race to Thailand

Landsfinalen ved Race to Thailand bød på masser af glade deltagere og flot golfspil. Flere sponsorer bidrog til at gøre dagen til en særlig festlig oplevelse...

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Græsk golfresort anlægger to nye baner

Costa Navarino Hills er navnet på Grækenlands nyeste og hidtil mest ambitiøse golfprojekt, der omfatter anlæggelsen af to nye signatur golfbaner, der ventes at stå klar i september 2021...

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Stor anerkendelse til portugisisk golf

Portugal markerer sig på den internationale golfscene, hvor flere af landets bedste golfbaner har opnået flotte placeringer på den seneste 2019-rangliste fra Golf World Magazine...

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

REJSETILBUD: Tag med finalevinderne til Thailand

GolfersGlobe skal til november til Thailand med årets vindere af Race to Thailand. Nu får du chancen for at komme med på turen, hvor vi skal spille nogle af Thailands bedste golfbaner....

Tre sidste finalehold fundet

Tre sidste finalehold fundet

RACE TO THAILAND: Sidste spillerunde blev lørdag den 7. sept. afviklet i Falster Golf Klub med 52 glade golfere. Banen fik stor ros på en dag, hvor det blev 'close race' om sejren og de tre landsfinalepladser...