The Malt Whisky Trail

Nordøstlige Skotland, Skotland | Publiceret 22-07-2015

Det kendte whisky område, Speyside, i det nordøstlige hjørne af Skotland, kan som det eneste sted i verden prale af at have en whisky rute, den såkaldte Malt Whisky Trail, hvor man besøger nogle af landets bedste malt whisky destillerier.

Så har man valgt at tage på golfferie til Skotland for at spille golfbaner som Carnoustie Golf Links, Royal Aberdeen Golf Club og Trump International Golf Links, så er det nærliggende at få den skotske kultur og gæstfrihed helt ind under huden med et besøg på The Malt Whisky Trail.

Der indgår 8 malt destillerier i The Malt Whisky Trail, hvilket er mere end halvdelen af Skotlands samtlige whisky malt destillerier. Desforuden kan man også besøge The Speyside Cooperage, som er stedet, hvor de store egetræsfade fremstilles.

På turen rundt i Speyside får man ikke blot fornøjelsen af den smukke skotske natur, men man får også fortalt historien om de enkelte destillerier og får indblik i hemmeligheden bag ved fremstillingen af hver enkelt whiskybrand.

Ægte whiskyfans ved, at whisky både skal ses, duftes og smages. De gyldne dråber skaber magi og er en fryd for alle sanser. På The Malt Whisky Trail er der bliver rig mulighed for at få den fulde oplevelse på de tre dage, som arrangørerne foreslår at man deler turen op i.

Turen byder bl.a. på besøg hos Glen Grant, Glen Moray og Strathisla, hvor Chivas Regal fremstilles, og siden fortsætter turen til Glenfiddich, The Glenlivet og Cardhu destilleret. Hvert enkelt sted følger sine egne traditioner og opskrifter og alle kan de fortælle deres egen unikke historie.

1. dag
Et godt sted at begynde kunne være på The Glenlivet Distillery i Banffshire. Entreen er gratis og der er mulighed for en guidet rundvisning og efterfølgende whiskysmagning. Fortsæt herfra til Knockandu, hvor du finder Cardhu Distillery, som er det eneste af destillerierne, hvor der står en kvinde bag. Slut dagen af i Dufftown, der ligger i hjertet af Speyside og hvor arbejderne på The Speyside Cooperage demonstrerer det ældgamle håndværk; fremstillingen af egetræstønder til brug ved fadlagring.

2. dag
Efter en golfrunde på en af områdets mange gode golfbaner, det kunne være Stonehaven Golf Club, så kan man næste dag passende fortsætte turen på The Malt Whisky Trail med et besøg på Glenfiddich destilleriet i Dufftown. Her er der blevet fremstillet whisky siden 1887, og destilleriet tilbyder en spændende rundtur, der bl.a. indebærer at man kan tage derfra med sin egen personlige Glenfiddich, tappet direkte fra de store fade.

Fra Dufftown er der kun en kort køretur til den lille by, Rothes. Her finder man the Glen Grant Distillery, som er opkaldt efter stifteren. Herfra går turen videre til Keith, hvor Strathisla Distillery er det ældste eksisterende destilleri i det skotske højland, som stadig laver whisky. Historien kan dateres tilbage til 1786, og Strathisla Distillery er stedet, hvor den verdensberømte Chivas Regal fremstilles.

3. dag
Har man planlagt at spille en runde linksgolf i Moray Golf Club, så kan der måske også lige blive plads til et sidste besøg på The Malt Whisky Trail. Start tredjedagen med et besøg på Glen Moray Distillery i Elgin, hvor der kan vælges mellem flere forskellige rundvisninger af varierende længde. Fortsæt til Forres, hvor Benromach Distillery, som det første destilleri i verden fremstillede en organisk single malt. Og slut så turen af med et besøg på det historiske Dallas Dhu Historic Distillery. Produktionen stoppede tilbage i 1983, og i dag kan de besøgende få et spændende indblik i tidligere tiders whisky fremstilling.

Læs mere om The Malt Whisky Trail på hjemmesiden, hvor der også findes information om de to årlige festivaler, hvor destillerierne, butikkerne, barer og hele landsbyer byder publikum velkommen til en whiskysmagning og lidt skotsk underholdning.

 

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...