Thailand offentliggør plan for genåbning

Pattaya, Thailand | Publiceret 17-06-2020

Thailand er så småt ved at komme ud på bagsiden af Corona-pandamien, og landet forbereder sig nu på igen at kunne tage imod turister.

Som et led i Covid-19 strategien er det statslige organ for Thailands turisme, Tourism Authority of Thailand (TAT) nu klar med en ’Best practice’ strategi for det 'nye normale, når landet igen åbner op for turismen.

Hen over sommeren vil Thailand bevæge sig fra fase 1 til fase 2 og 3 i forbindelse med genåbningen af landet, og her vil der være et stærkt fokus på at få genetableret landets turisme.    

I kølvandet på den aftagende Covid19 smitte vil der i første omgang (fase 1) blive tale om at få åbnet op for fri transport internt i Thailand og ad den vej få kickstartet den hjemlige turisme.

Erfaringerne herfra vil man bruge, når blikket i fase 2 og 3 rettes mod den udenlandske turisme.  

Siden Corona-pandamien’s udbrud har man i Thailand registreret 3.135 smittede og 58 dødstilfælde (tal fra 16. juni 2020), som følge af Covid-19.    

Thailand har været i stand til at kontrollere udbredelsen af COVID-19 tilfælde, da man tidligt valgte at lukke store dele af det thailandske samfund helt ned. Eksempelvis har en by som Chiang Mai de seneste par måneder ligget stort set øde hen, mens befolkningen er rejst hjem til familierne rundt om i landdistrikterne.  

Alle internationale flyvninger til Thailand er fortsat sat på standby frem til den 30. juni 2020, men folk der bor i Thailand vil kunne flyve til eksempelvis Phuket eller Koh Samui.

 

 

Covid-19 har formentlig for altid ændret måden, vi lever på, og alle der i fremtiden ønsker at rejse, og det gælder ikke kun til Thailand, må forberede sig på en ny virkelighed, hvor der vil være øget fokus på forbedrede sundheds- og hygiejnestandarder.

De thailandske myndigheder forudser, at lysten til at rejse på global plant er til stede, men de rejsende vil være selektive i deres valg af destinationer og vælge de lande, hvor sundhedsforholdene er mest sikre og smittefaren er mindst. 

Amazing Thailand Safety and Health Administration (SHA) har sammen med bl.a. Ministry of Tourism and Sports derfor fremlagt en plan, hvor sygdomskontrol (COVID-19 test) i lufthavnene og fremvisning af dokumentation på, at man er rask, bliver en del af den nye virkelighed.

I det som betegnes som gendannelsesperioden til det ’nye normale’ skal man som turist desuden undgå større forsamlinger og holde afstand og benytte masker ved færden i det offentlige rum.  

                                                    

Deltag i golfturneringen -'Race to Thailand - presented by GolfersGlobe. Læs mere og tilmeld dig og din makker på LINKET HER

              

Golfklubberne er parate til at tage imod turisterne
I Nordthailand ligger der en håndfuld rigtig flotte golfbaner, som er populære blandt mange udenlandske turister.

Alpine Golf Resort

                                              

Klik HER for at se fotogalleri fra de mest populære golfbaner i Chiang Mai området

               

Golfklubberne er nu også klar til igen at tage imod turisterne, og ligesom i det øvrige samfund er der her fokus på sundheds- og hygiejneforholdene.  

En række præventive tiltag skal gøre det sikkert igen at kunne betræde fairways og svinge golfkøllerne. Blandt andet appelleres der til at holde afstand (2-3 meter) mellem spillere i samme bold, og ved ankomst til klubberne vil alle gæsters temperatur blive målt.

Mae Jo Golf Course

I Mae Jo Golf Resort & Spa vil der være 16 minutter mellem hver tee time, og spillere opfordres til at vaske hænder ved hvert lille proviateringshus som findes under vejs på runden. Det er også her at man kan få noget koldt at drikke og lidt at spise.

Udviklingen går hurtigt, så selvom grafikken er lavet for nylig, så har klubberne nu åbnet op for brug af omklædningsrum og badefaciliteter 

 

Fokus på turismen
Turismesektoren i Thailand var den første, som blev ramt af Corona-pandamien og er måske den sidste sektor, som vender tilbage til et normalt leje. 

Den thailandske økonomi er derfor hårdt ramt, i og med at landet er stærkt afhængig af turismen. Og efter en periode helt uden turister, så vil den gradvise genåbning også betyde, at der vil være færre turister end normalt.

Ønsker man at rejse til Thailand, så skal man dog ikke nødvendigvis frygte at alting er blevet meget dyrere. Som en del af genåbningsplanen vil myndighederne supportere turisterhvervene, så priserne kan holdes i ro. Strategien skal få flere internationale turister til at vende tilbage til Amazing Thailand.  

For at stimulere økonomien vil der desuden blive indført udvidet åbningstiderne på barer og restauranter i områder med mange internationale turister.

Samtidig vil der være fokus på tryghed og sikkerhed for de rejsende. Derfor har man bl.a. indført, at alle hoteller, restauranter m.m., som ønsker det kan vil blive inspiceret af myndighederne og få påklistret et SHA logo (Amazing Thailand Safety and Health Administration), som tegn på, at stedet lever op til myndighedernes krav.

 

Alle artikler

Topbrand investerer 25 mio. pund i nye faciliteter

Topbrand investerer 25 mio. pund i nye faciliteter

Dundonald Links i Skotland investerer 25 mio. britiske pund i nyt klubhus, hotel og lodges. Med de nye tiltag vil resortet manifestere sig blandt Skotlands bedste...

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

RACE TO THAILAND: Sammen med ClassicGolf arrangerer GolfersGlobe forårets (2021) mest spændende matchtur til Thailand. Vi besøger Chiang Mai og Hua Hin. Læs mere her...

VIDEO: Græsk resort sætter barren højt

VIDEO: Græsk resort sætter barren højt

Costa Navarino vinder pris for nyt klubhus og fremviser ambitiøse planer, der vil forvandle resortet til en golfdestination og gøre området til det alle taler om...

Race to Thailand - sæsonen der gik

Race to Thailand - sæsonen der gik

BILLEDGALLERI: Vi har samlet nogle indtryk fra 2020-sæsonen af Race to Thailand - presented by GolfersGlobe, hvor næsten 700 deltagere kæmpede om den eftertragtede finalerejse...

GolfersGlobe donerer 20.000 kr. til fattige i Thailand

GolfersGlobe donerer 20.000 kr. til fattige i Thailand

Deltagerne i ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ har hen over sommeren kunnet støtte fattige i Thailand og samtidig deltage i turneringens gennemgående Hole-In-One konkurrence.

Vinderne af årets Race to Thailand

Vinderne af årets Race to Thailand

RACE TO THAILAND PRESENTED BY GOLFERSGLOBE: Sæsonen fik en flot afslutning på Lübker Golf & Spa Resort, hvor 60 spillere kæmpede om de to finalepladser i Thailand i 2021...