Thailand offentliggør plan for genåbning

Pattaya, Thailand | Publiceret 17-06-2020

Thailand er så småt ved at komme ud på bagsiden af Corona-pandamien, og landet forbereder sig nu på igen at kunne tage imod turister.

Som et led i Covid-19 strategien er det statslige organ for Thailands turisme, Tourism Authority of Thailand (TAT) nu klar med en ’Best practice’ strategi for det 'nye normale, når landet igen åbner op for turismen.

Hen over sommeren vil Thailand bevæge sig fra fase 1 til fase 2 og 3 i forbindelse med genåbningen af landet, og her vil der være et stærkt fokus på at få genetableret landets turisme.    

I kølvandet på den aftagende Covid19 smitte vil der i første omgang (fase 1) blive tale om at få åbnet op for fri transport internt i Thailand og ad den vej få kickstartet den hjemlige turisme.

Erfaringerne herfra vil man bruge, når blikket i fase 2 og 3 rettes mod den udenlandske turisme.  

Siden Corona-pandamien’s udbrud har man i Thailand registreret 3.135 smittede og 58 dødstilfælde (tal fra 16. juni 2020), som følge af Covid-19.    

Thailand har været i stand til at kontrollere udbredelsen af COVID-19 tilfælde, da man tidligt valgte at lukke store dele af det thailandske samfund helt ned. Eksempelvis har en by som Chiang Mai de seneste par måneder ligget stort set øde hen, mens befolkningen er rejst hjem til familierne rundt om i landdistrikterne.  

Alle internationale flyvninger til Thailand er fortsat sat på standby frem til den 30. juni 2020, men folk der bor i Thailand vil kunne flyve til eksempelvis Phuket eller Koh Samui.

 

 

Covid-19 har formentlig for altid ændret måden, vi lever på, og alle der i fremtiden ønsker at rejse, og det gælder ikke kun til Thailand, må forberede sig på en ny virkelighed, hvor der vil være øget fokus på forbedrede sundheds- og hygiejnestandarder.

De thailandske myndigheder forudser, at lysten til at rejse på global plant er til stede, men de rejsende vil være selektive i deres valg af destinationer og vælge de lande, hvor sundhedsforholdene er mest sikre og smittefaren er mindst. 

Amazing Thailand Safety and Health Administration (SHA) har sammen med bl.a. Ministry of Tourism and Sports derfor fremlagt en plan, hvor sygdomskontrol (COVID-19 test) i lufthavnene og fremvisning af dokumentation på, at man er rask, bliver en del af den nye virkelighed.

I det som betegnes som gendannelsesperioden til det ’nye normale’ skal man som turist desuden undgå større forsamlinger og holde afstand og benytte masker ved færden i det offentlige rum.  

                                                    

Deltag i golfturneringen -'Race to Thailand - presented by GolfersGlobe. Læs mere og tilmeld dig og din makker på LINKET HER

              

Golfklubberne er parate til at tage imod turisterne
I Nordthailand ligger der en håndfuld rigtig flotte golfbaner, som er populære blandt mange udenlandske turister.

Alpine Golf Resort

                                              

Klik HER for at se fotogalleri fra de mest populære golfbaner i Chiang Mai området

               

Golfklubberne er nu også klar til igen at tage imod turisterne, og ligesom i det øvrige samfund er der her fokus på sundheds- og hygiejneforholdene.  

En række præventive tiltag skal gøre det sikkert igen at kunne betræde fairways og svinge golfkøllerne. Blandt andet appelleres der til at holde afstand (2-3 meter) mellem spillere i samme bold, og ved ankomst til klubberne vil alle gæsters temperatur blive målt.

Mae Jo Golf Course

I Mae Jo Golf Resort & Spa vil der være 16 minutter mellem hver tee time, og spillere opfordres til at vaske hænder ved hvert lille proviateringshus som findes under vejs på runden. Det er også her at man kan få noget koldt at drikke og lidt at spise.

Udviklingen går hurtigt, så selvom grafikken er lavet for nylig, så har klubberne nu åbnet op for brug af omklædningsrum og badefaciliteter 

 

Fokus på turismen
Turismesektoren i Thailand var den første, som blev ramt af Corona-pandamien og er måske den sidste sektor, som vender tilbage til et normalt leje. 

Den thailandske økonomi er derfor hårdt ramt, i og med at landet er stærkt afhængig af turismen. Og efter en periode helt uden turister, så vil den gradvise genåbning også betyde, at der vil være færre turister end normalt.

Ønsker man at rejse til Thailand, så skal man dog ikke nødvendigvis frygte at alting er blevet meget dyrere. Som en del af genåbningsplanen vil myndighederne supportere turisterhvervene, så priserne kan holdes i ro. Strategien skal få flere internationale turister til at vende tilbage til Amazing Thailand.  

For at stimulere økonomien vil der desuden blive indført udvidet åbningstiderne på barer og restauranter i områder med mange internationale turister.

Samtidig vil der være fokus på tryghed og sikkerhed for de rejsende. Derfor har man bl.a. indført, at alle hoteller, restauranter m.m., som ønsker det kan vil blive inspiceret af myndighederne og få påklistret et SHA logo (Amazing Thailand Safety and Health Administration), som tegn på, at stedet lever op til myndighedernes krav.

 

Alle artikler

Resort ændrer navn og vil være blandt de bedste

Resort ændrer navn og vil være blandt de bedste

Kendt spansk golfresort skifter navn og skruer op for ambitionerne. Fokus er bl.a. på de gastronomiske oplevelser. Læs med her, hvis du drømmer om at kunne læne dig tilbage og nyde ferien i Costa Dorada...

Vind et golfophold på Sicilien

Vind et golfophold på Sicilien

Vind et forlænget weekendophold på Siclien – hotel, luksus, golf og spa. Læs vores rejsemagasin og tilmeld dig konkurrencen...

REJSETILBUD: Tag med til Thailand i marts 2022

REJSETILBUD: Tag med til Thailand i marts 2022

MATCHTUR: Vinderne af Race to Thailand skal til finalen i marts 2022. Nu kan du komme med på en fantastisk rejse og spille nogle af Thailands bedste golfbaner...

Video: Så kom den første HIO i Race to Thailand

Video: Så kom den første HIO i Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Golfagent laver sit livs første Hole-in-One og vinder golfophold på Lübker Golf & Spa Resort. Se video hvor Morten Jensens tilbagelægger de 140 m for at samle bolden op ad hullet...

Malaysias bedste golfbane vinder ny pris

Malaysias bedste golfbane vinder ny pris

KUALA LUMPUR: Vil man spille noget af det ypperligste golf, man kan støve op i Asien, så er TPC Kuala Lumpur, West Course værd at gå efter...

Sponsoreret Vinsponsor leverer vin med personlighed

Vinsponsor leverer vin med personlighed

SPONSOROMTALE: Vin kan noget særligt. Det kan bringe os sammen, skabe oplevelser og gode minder. Sådan lyder det fra Aalborg-virksomheden D’Wine, som GolfersGlobe har indledt et samarbejde med…