Rute til Lissabon genåbner

Lissabon, Portugal | Publiceret 12-09-2020

TAP Air Portugal genoptager de direkte flyvninger til Lissabon.

Mens dagene i Danmark fra nu af kun bliver kortere, mørkere og koldere, er der fortsat solrigt og lunt i Portugal. Det ses bl.a. i denne uge, hvor der spilles Portugal Masters. Og det lune sensommer og efterårsvejr plejer at varer længe i Portugal. 

Derfor er det også godt nyt, at både TAP Air Portugal og SAS nu igen flyver til Portugal. TAP Air Portugal har meldt ud, at de nu genoptager de direkte flyvninger fra København til Portugals hovedstad Lissabon, mens SAS nu igen har direkte fly til Algarvekysten.

TAP Air Portugal har i september måned 5 ugentlige afgange (mandag, onsdag, torsdag, lørdag, søndag) - og fra oktober er der daglige afgange. Higer man primært efter sol og strand, kan man også flyve med SAS direkte fra København til Algarvekysten hver lørdag.

I forbindelse med genåbningen har Visit Portugal lavet en lille inspirationguide til, hvad man kan opleve, hvis man vil på et solrigt efterårs getaway og evt. kombinere golfferien i Portugal med et par dage i den smukke portugisiske hovedstad. 

Tematiske byvandringer med guide
Vil man udforske nye sider af Lissabon, kan man tage på tur med Legible City Portugal, der laver tematiske guidede ture rundt i byen. Der er flere forskellige ture med bl.a. kulinarisk eller historisk tema. Tag foreksempel med på en kulinarisk rundvisning gennem de historiske bydele Baixa og Chiado, hvor guiden undervejs bl.a. fortæller historien om António Marrare, der var 1700-tallets svar på en kulinarisk iværksætter. Han åbnede ikke mindre end fire cafeer i Lissabon. Den seneste, der slog dørene op i 1804, fik navnet Marrare das Sete Portas - og det var hér, at den populære steak-ret "Bife a Marrare" blev opfundet. Dengang var det desuden den eneste restaurant i Lissabon, hvor rygning var forbudt; fordi ejeren mente, det ødelagde evnen til at smage maden.

Der er også mulighed for at komme på guidet tur i de stejle, brostensbelagte stræder i den boheme-agtige bydel Bairro Alto - inkl. besøg i den katolske kirke Conventos dos Cardaes, der betragtes som et af de mest originale eksempler på portugisisk barokarkitektur fra det 17. århundrede. Det er også i dette nabolag, man om aftenen kan nyde traditionel fado-musik.

Turene kan bookes via hjemmesiden her.

 

                                               

KLIK HER for at læse mere om golfbanerne omkring Lissabon

               

 

'Must-eats' i Lissabon
Er man bare en smule madinteresseret, er der flere lokale specialiteter, man ikke må gå glip af at prøvesmage, når man besøge Lissabon. Øverst på listen over "must-eats" i den portugisiske hovedstad er den klassiske Pastel de Nata; en lille tærte fyldt med en creme, der smager bedst, når den er rygende varm og drysset med sukker og kanel. Tærten serveres ofte med en stærk bica - en portugisisk espresso - og bør nydes på en fortovscafé. Vil man have den helt originale udgave, er det værd at tage sporvognen til Belém, hvor bageriet Pastéis De Belém har serveret de små tærter siden 1837; efter sigende som de første. Turen tager cirka 45 minutter.

Portugal er også kendt for sine fisk og skaldyr - mange madentusiaster mener endda, at Lissabon er et af verdens bedste steder at spise netop dette. Blandt de mest populære fiskeretter i Lissabon er Bacalhau; saltet torsk, som serveres på stort set alle lokale restauranter i byen. En anden specialitet er de friske, grillede sardiner, som ofte serveres med brød.

Sardiner på dåse er også en Lissabon-klassiker, og butikken Conserveira de Lisboa er blandt de mest populære steder at købe disse samt adskillige andre typer fisk på dåse. Vil man have uprætentiøse skaldyrsserveringer, er det blot at finde en såkaldt "cervejarias", hvor man kan nyde grillet skaldyr i uformelle omgivelser.

Blandt de mest ikoniske er Cervejaria Ramiro, der især er kendt for sine enorme rejer. Syd for Lissabon kan man desuden besøge fiskerbyen Setúbal, der er kendt som ophavssted for en særlig ret af friteret blæksprutte; på engelsk "cuttlefish". Det tager godt halvanden time i tog eller 45 minutter i bil at komme hertil, og de sprøde bidder, der serveres med pomfritter og salat, er hele køreturen værd.

Husk også at prøve den portugisiske streetfood-klassiker Bifanas, der er en portugisisk sandwich med tyndt skåret svinekød i en helt særlig marinade. Bifanas fås overalt i Portugal, men opskriften - og smagen - varierer fra region til region.

Fire UNESCO-oplevelser i Lissabon
I den portugisiske hovedstad finder man fire forskellige UNESCO-anerkendte oplevelser. I 2019 kom det historiske palads National Palace of Mafra på UNESCO-listen som et exceptionelt eksempel på italiensk barokstil - bygget af den portugisiske konge i 1711. Bygningen er særligt kendt for de to tårne, der er forbundet af en imponerende 232 meter lang korridor, og kapellet, som er formet som en romersk barok-basilika. Samtidig har paladset efter sigende et af verdens smukkeste biblioteker.


Jerónimos-klostret

Belém-tårnet er et af Lissabons mest ikoniske monumenter, og blev optaget på UNESCO-listen allerede i 1983. Fæstningstårnet stod færdigt i 1521 og havde til formål at beskytte byen mod fjendtlige skibe. Tårnet er anlagt på en klippe i floden Jerónimos-klostret er sammen med Belém-tårnet den vigtigste attraktion i Lissabon - og kom ligeledes på UNESCO-listen i 1983. Opførslen af klostret blev påbegyndt i 1500-tallet, men det stod ikke færdigt før i 1600-tallet. Klostret blev givet til munkeordenen St. Jerome og fik derfor navnet Jerónimos-klostret.

Endelig må man ikke snyde sig selv for et besøg på Fado-museet (Museu do Fado). Her kan man gennem en række interaktive udstillinger lære om en del af regionens vigtigste kulturarv; fado-musik, der er klassificeret af UNESCO som immateriel verdenskulturarv. Museet har til huse i en restaureret, historisk bygning lige ved siden af de nabolag, hvor der synges fado om aftenen. Der er gratis adgang til de første tre med Lisboa Card (læs mere nedenfor), mens kortet giver 20 pct. rabat på adgang til Fado-museet.

Lisboa Card
Ubegrænset transport og museumsbesøg Som besøgende i Lissabon kan det ofte godt svare sig at kigge nærmere på det såkaldte Lisboa Card, der giver mulighed for at rejse så meget, man vil, med metro, busser, sporvogne og udvalgte togruter.

Samtidig giver kortet adgang til ikke mindre end 35 forskellige museer, monumenter og steder - inklusiv bl.a. Belémtårnet, besøgscentret ved 25. april-broen, Lisboa Story Centre (museum, der fortæller historien om Lissabon), Museu Nacional do Azulejo (det nationale flise-museum) og National Coach Museum. Sidstnævnte har en af ​​de fineste samlinger af historiske vogne i verden, og er blandt Lissabons mest besøgte museer.

Endelig så giver kortet også fordelagtige rabatter på andre oplevelser i byen; heriblandt forskellige guidede ture til fods, med båd, i tuktuk eller med bus. Kortet kan købes med 24, 48 eller 72 timers gyldighed og priserne starter fra 20 EUR for voksne (+15 år) og 13 EUR for børn (4-15 år).

Køb dit Lisboa Card her

Alle artikler

Ny Bangkok-bane er aldrig set før i Thailand

Ny Bangkok-bane er aldrig set før i Thailand

THAILAND: Golfbane fra ‘The Golden Age of Golf Design’ i USA replikeres nu lidt udenfor Bangkok. Banen kan gå hen og blive en turistmagnet...

Nye rejsevejledninger kan sende danskerne afsted på golfferie

Nye rejsevejledninger kan sende danskerne afsted på golfferie

Nye regionale rejsevejledninger klar fra december. Golfrejsebranchen kan gå lysere tider i møde, og danskerne kan måske snart se frem til igen at kunne rejse på golfferie...

Ny golfbane spås plads blandt Asiens bedste

Ny golfbane spås plads blandt Asiens bedste

REJSENYT fra Cambodia: Vattanac Golf Resort åbner endnu en Sir Nick Faldo bane og tager dermed et stormskridt mod toppen blandt Asiens bedste golfresorts...

Her er golfdestinationen alle drømmer om

Her er golfdestinationen alle drømmer om

Den Dominikanske Republik er et ø-paradis for golfspillere og nu også kåret som Caribiens bedste af slagsen. Se alle de flotte golfbaner i en videopræsentation i artiklen...

Madeira er Europas bedste ø-destination

Madeira er Europas bedste ø-destination

Madeira er populær som aldrig før, og som et af de få steder i Europa, der ikke er lagt ned af Covid-19 kan golfspillere udstyret med et golfpas spilles øens to flotte baner til spotpriser...

Polsk golfbane overstråler alle de andre

Polsk golfbane overstråler alle de andre

Sand Valley Golf Resort er igen i 2020 kåret som Polen bedste golfbane. Banen er uden polsk sidestykke, og så afgjort en af den slags baner, det er værd at køre efter...