Rejseguide til Trinidad-Tobago

Trinidad & Tobago, Trinidad & Tobago | Publiceret 29-06-2016

Trinidad-Tobago er først og fremmest en vidunderlig feriedestination. Med gennemsnitstemperaturer året rundt på 29 grader og med skønne sandstrande og en særdeles tilbagelænet livsførelse blandt de lokale, så har man det som der skal til for at få en perfekt golfferie på en caribisk ø.

På grund af landets omfattende gasreserver har man ikke satset på storstilet turisme og derfor er T&T i dag på mange måder stadig et uberørt land.

Det gælder til dels også når det gælder golfturismen. Der findes kun få golfbaner i landet, og de golfbaner som der benyttes til turismen fordeler sig med to baner på Tobago og to på Trinidad.

Til genegæld er der så meget andet, som skal opleves på golf- og solskinsferien til Trinidad-Tobago.

Tobago Cocoa Estate
Tæt ved byen Roxborough på Tobagos nordøstlige side ligger Tobago Cocoa Estate. Her kan man opleve en ægte kakaoplantage og blive vist rundt mens man indvies i, hvordan en lille frugt forvandles til en plade velsmagende chokolade.

Tobagos bountystrande
Pigeon Point Beach og Store Bay er to af Tobagos smukkeste sandstrande. Det er faktisk et must at besøge strandene, som nok er populære, men dog langt fra så tætpakkede, som det opleves mange andre steder i Caribien. Afsæt nogle timer til blot at sidde i vandkanten og høre bølgernes skvulpen. Det er ren meditation og med et par barer og fornuftige toiletforhold (Pigeon Point Beach) kan man faktisk uden problemer tilbringe det meste af en dag med sand mellem tæerne.

Coastal boat cruise
Vandet omkring Tobago er krystalklart og derfor er en bådtur til Buccoo Ree, Nylon Pool og med frokost på No Man’s land faktisk et must. Sejladsen foregår i en hyggelig båd med glasbund. Her kan man sidde og betragte koralrevene og de mange, smukke fisk. Undervejs gøres der et stop ved Nylon Pool som er et mytisk sted. Efter sigende skulle en badetur her kunne gøre underværker på både mænd og kvinder og redder ethvert skrantende ægteskab. Sidste stop er No Man’s land, hvor de lokale serverer fisk og kylling fra den store grill, mens calypso musikken banker derudaf og det hele skylles ned med en iskold Carib, der er en lokale ø.

Karneval
Karnevalet, De Mas er det næststørste karneval i verden. Det afvikles hvert år i enten februar eller marts og hovedstaden, Port of Spain, er stedet, hvor det skal opleves.

Oplev de kæmpe læderskildpadder
Trinidad og Tobago er hjemsted for verdens største havskildpadder som kommer på land for at lægge æg i strandkanten. Når mørket falder på slæber de enorme dyr sig op på stranden. Et af de steder, hvor det kan opleves er på Grande Riviere på Trinidad, hvor flere tusinde skildpadder på skift kommer på land i højsæsonen (juni-juli) for at grave deres æg ned i strandsandet. Bemærk at det kræver et særligt pas af få adgang til Grande Riviere stranden efter mørkets frembrud.

Et andet sted, hvor der er lidt mere øko-turisme over det er på Tobago, hvor stranden ud for Magdalena Grand Beach & Golf Resort også besøges af de fascinerende skildpadder.

Skildpadderne, der kan være blive op til 2,4 meter lang og nemt veje til 600-700 kilo, er en truet dyreart, så man vil ofte opleve, at der er vagter på strandene, som sørger for, at hunnerne ikke bliver forstyrret, men der graves et hul, hvor æggene kan lægges. Havskildpadderne indtræder i en trance, mens æggene lægges, så man kan faktisk komme helt tæt på uden at forstyrre. Der kan sågar tages billeder, men vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at bruge blitz.

Street food
I Trinidad-Tobago spiser man meget fra forskellige gadekøkkener o.lign. Det er en del af kulturen. Maraca Beach er eksempelvis kendt for sine boder, hvor man på Richard's Bake & Shark kan få sig en hajburger med alverdens tilbehør. I Port of Spain, lige ved Queen's Park Savannah, ligger et open-air madmarked, hvor de lokale har opstillet små boder og sælger alverdens lækkerier. Her samles venner og familier og hygger sig, mens de spiser sig igennem bjerge af lækkert caribisk mad. En specialitet på Trinidad-Tobago er en doubles, der er en lille madpandekage (flatbrød) lavet på mel fra kikærter. Rundt om i Port of Spain opstiller de lokale små gadekøkkener, hvor der fra tidlig morgen sælges local-made doubles, som fyldes med en channa, karrysauce bestående af kikærter og (stærke) krydderier. Prøv det. Det smager himmelsk.

Traditionel musik i Trinidad
Steelband-musik er en del af landets kulturhistorie. Der spilles på olietønder og et orkester består typisk af 15-40 tøndespillere. Steel drums er efterfølgeren til de trommer, som slaverne på Trinidad-Tobago brugte helt tilbage i 1800-tallet, men som blev forbudt, fordi magthaverne var bange for, at de kunne bruges til at sende beskeder over længere afstande. Steel Pan orkestrene sås første gang ved karnevallet på Trinidad-Tobago i 1940 og er den dag i dag en del af det årlige karneval. I ugerne op til karnevalet øver de forskellige orkestre og kan høres overalt i Port of Spain, hvor landets største karneval finder sted. I dag er olietønderne det officielle instrument på Trinidad-Tobago. Hvert band har deres egen unikke lyd og oplever man en koncert med et af de lokale steel pan bands vil man blive budt på en sofistikeret musikoplevelse, som både begejstrer og imponerer, når man hører, hvor mange toner musikerne kan få ud af deres musikinstrument. Historisk set har mange bands taget navn efter kendte amerikanske film som Destination Tokyo, Casablanca, Rising Sun, Invaders, Tripoli, Bar 20, Red Army og Desperadoes. Sidstnævnte band har i øvrigt optrådt i både Royal Albert Hall i London og Kennedy Center i Washington og flere bands har optrådt med kompositioner fra Bach, Beethoven og Mozart.

Trinidad Rum
Øens berømthed, Angostura rommen, har været produceret siden 1820’erne. Historien fortæller, at det var den tyske doktor Siegert, der var rejst til Venezuela for at hjælpe oprøreren Simon Bolivar i kampen mod den spanske overmagt, som udviklede drikken som en helbredende medicin mod feber og maveonde. Siden flyttede produktionen til Trinidad-Tobago, hvor man i dag finder Angostura hovedkvarter i Trinidads hovedstad Port of Spain.    

Den rom som sælges på markedet i dag er fra begyndelsen af 1900-tallet og er fremstillet på de sukkerrør, som vokser overalt på Trinidad-Tobago. Angostura markedsføre sig som; ’Our rums are 100% Trinidadian, made in one distillery on one island. Much like a single malt, only better’.

Angostura destillerer hvert eneste år mere 50 mio. liter rom i forskellige aftapninger og har gennem en årrække vundet så mange medaljer ved internationale spirituskonkurrencer at Angostura i dag kan bryste sig af at fremstille verdens mest prisbelønnede rom. Blandt mange dedikerede rom-aficionados favorit er den verdensberømte premium rum ’1919’, som eksperter rangerer blandt Caribiens absolut bedste lagrede romvarianter. Destilleri samt tilhørende museum kan besøges med rundvisning.

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...