Rejsebeskrivelser fra Algarvekystens hjerte

Af Bent Stenderup | Publiceret 18-11-2019

For nu ved selvsyn at konstatere, om golfoplevelsen på den centrale del af Algarvekysten rent faktisk også lever op til de mange lovord og priser gennem de senere år, besøgte vi golfklassikeren Quinta do Lago, vest for Faro og ikke langt fra Vilamoura.

Quinta do Lago South Course

Lad det være sagt med det samme, selv i low season fremtræder Quinta do Lago indbydende, velplejet og i fin form. De senere års store investeringer har gjort god fyldest, og man fornemmer i meget høj grad, at området er gearet til at modtage de mange golfturister, som nærmest pr automatik vælger Algarve som rejsemål.

Quinta do Lago, der i 2016 blevet kåret som Europas bedste golfoplevelse, er synonym med good value for money. Her er rart at være, fordi resortet har nået en alder og en modenhed, som bl.a. betyder,  at infrastrukturen som en del af den mægtige Ria Naturpark forekommer logisk og dermed indgyder en ikke uvæsentlig følelse af  tryghed.

Conrad Algarve

For fuldstændighedens skyld skal det med, at resortet med rette må betegnes som et luksus resort, idet man foruden golbaner også råder over tennis- og squashbaner, rideheste, sandstrand og vandsport foruden flere 5* hoteller samt en Michelin restaurant.

                                                                            

Læs også: Kåring af Europas bedste golfoplevelse

                      

Golfturister fra det meste af Europa samt De britiske Øer lader sig i stor stil lokke af golfpakker under disse lunere himmelstrøg. Indkvarteringen kan være hotel eller villa /lejlighed. I begge tilfælde nyder man godt af Quinta do Lago Guest Services, som virkelig gør sit til, at opholdet bliver vellykket.

Vi valgte at bo i lejlighed med eget køkken, hvilket også kan have sine fordele. Men lidt ekstraordinær forkælelse er heller ikke at fornægte. F.eks. blev vi vækket med frisk morgenbrød.

Bovino Steakhouse
Skulle man få lyst til at spise et godt sted, der vel at mærke ikke går ned på hverken kvalitet eller god stemning, så er Bovino Steakhouse lige sagen. Og du behøver ikke en gang at forlade Quinta do Lago ”reservatet”.

Godt bænket i det ikke alt for fise-fornemme madtempel føler du dig rigtig godt behandlet omgivet af årvågne opvartere med udpræget sans for timing og udsøgt service. Menukortet kan få selv den mest kræsne gæst til at overgive sig uden mindste tøven. Og til os, der gerne vil nyde en drink før middagen, har de et spændende cocktailkort, der også inkluderer særdeles velsmagende alkoholfri cocktails.

Quinta do Lago North & South Course
Ved den kostbare renovering af North Course, anført af Beau Welling og Paul McGinley har man naturligvis anvendt de nyeste teknologiske landvindinger. Men det må absolut også bemærkes, at der er gjort kæmpestore og omhyggelige anstrengelser ud i den svære kunst at gøre hvert hul til en fornøjelse at spille - også for de mange handicapgolfere, som udgør langt den største del af gæsterne.

Quinta do Lago North Course 

Et både sympatisk og formentlig også nødvendigt træk i den hele tiden skærpede konkurrence om golfturisterne på Algarvekysten, der fra øst til vest udgør en sand magnet på golfturister. Velholdt er nøgleordet for de to baner, og selv om South Course nok bærer på mest stjernestøv, drysset ned over pinjeparaplyerne og nationalparkens flora, så bør North Course fremhæves for prima kvalitet, vellykket renovering og gennemtænkt layout.  Det var en fornøjelse at spille begge disse luksusbaner og en særlig oplevelse på South Course at kunne lægge hullerne 15-18 bag sig uden boldtab. På denne strækning optræder der nemlig masser af ’Lago’, som på meget smuk vis minder turistgolferen om, at golf er et samspil med elementerne.

Dom Pedro Victoria Golf Course
Få kilometer længere mod vest, nær Vilamoura, kan man opleve én af Algarve kystens helt store attraktioner. Championship banen Victoria har med god grund i flere år været førstevalg, når det gjaldt Portugal Masters på Europatouren. Og det passede tilsyneladende Lucas Bjerregaard helt fint, da han i 2017 tog sejren og bragte sig i stilling til endnu flere markante placeringer i toppen af europæisk golf.

Banen blev indviet i 2004 efter design af ingen ringere end Arnold Palmer. Fra klubtee måler banen 6.094 m, men der gives herudover yderligere fire tee-muligheder, så ingen skal lade sig skræmme, hvad længden angår. Man bør langt hellere nyde det storslåede anlæg for de åbenlyse kvaliteter, det rummer- og for den store gæstfrihed man møder. Først og fremmest er der tale om en bane, som ikke fedter med pladsen, men tværtimod breder sig på 90 hektar og derved bibringer spilleren en ro og en tryghed, som man jo gerne tager med sig rundt på fremmed matrikel, omend der også kræves gedigne transportslag.

Dernæst bør anlægget roses for at tage miljøhensyn, idet flere af de eksisterende søer også tjener som reservoirs til overrisling og vanding. Sidst men ikke mindst en cadeau til Dom Pedro Hotels & Golf for at have set rigtigt ved at fastholde et højt niveau for alle deres fem golfbaner i Vilamoura.

Vale do Lobo
Som en del af Portugals ældste og efter sigende også største resortområde på 450 hektar kommer man ikke uden om de to Vale do Lobo baner, Royal og Ocean Course, designet af Sir Henry Cotton.

Især ikke, når man alligevel befinder sig i Algarvekystens hjerte. Ocean Course er kendetegnet ved et traditionelt design, hvor naturen spiller med og leverer en skøn indramning med både rørskov, kork- og pinjetræer samt søer, lagune og hav. Uden at være specielt lang er denne par-73 bane bestemt ikke nogen enkel nød at knække, men en udfordring man bør tage, når chancen melder sig. Og husk så også at nyde de helt utrolige udsigtsmuligheder over det skønne blå Atlanterhav. 

Søsterbanen Royal Course er en smule længere, en smule dyrere og bærer med rette prædikatet ’championchip course’. Natursceneriet er langt ad vejen på omtrent samme niveau med pinjetræer, smukke søer, ulastelige greens og velplejede fairways i rigelige mængder. Et motiv bliver med garanti hængende for altid.

Og ikke uden grund: De rødbrune kløfter på kanten af Atlanterhavet. Der er selvfølgelig tale om hul 16 og et natursceneri, som hører til de mest fotograferede i golfverdenen.

Alle artikler

1977: The Duel in the Sun

1977: The Duel in the Sun

Turnberry har lagt fairways til mange store mesterskaber. Den mest berømte match fandt sted i 1977, da Tom Watson besejrede Jack Nicklaus og vandt The Open Championship...

Quinta do Lago bedst for femte år i træk

Quinta do Lago bedst for femte år i træk

PORTUGAL: Quinta do Lago på den portugisiske Algarvekyst markerer sig igen blandt verdens førende golfresorts. Førerpositionen skyldes bl.a., at resortet har foretaget massive investeringer de senere år...

60-års jubilæum fejres med flot rejsevideo

60-års jubilæum fejres med flot rejsevideo

VIDEO: Det Thailandske Turistkontor (TAT) kan i år fejre 60 års jubilæum. Det fejres med en lang række markedsføringstiltag - bl.a. denne flotte rejsevideo. Klik her og se, hvad der venter 'på den ande side'...

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Der venter vinderne en oplevelse for livet, når kursen til november sættes mod Chiang Mai. Se her hvilke golfbaner, der skal spilles på turen til Thailand...

Vind luksuriøst ophold på 5-stjernet resort

Vind luksuriøst ophold på 5-stjernet resort

Tilmeld dig og din makker til Race to Thailand - presented by GolfersGlobe og deltag i lodtrækningen om et ophold for 2 personer på det 5-stjernede Santiburi Koh Samui resort i Thailand...

Her spilles Race to Thailand i 2020

Her spilles Race to Thailand i 2020

Turneringskalenderen for Race to Thailand 2020 er nu offentliggjort og tilmeldingen er åben. RTT spilles 12 steder rundt om i landet, og landsfinalen finder i år sted på Lübker Golf Resort...