Portugisisk gastronomi på skinner

Algarve, Portugal | Publiceret 07-12-2017

Kunne du tænke dig at kombinere golfferien til Portugal med et kulturelt indslag, som ikke findes magen til, så skal du hoppe på Presidential Train Gourmet Experience, som i 2017 er blevet kåret som verdens bedste offentlige event.

Presidential Train blev bygget i slutningen af 1800-tallet, og har i over hundrede år været benyttet af helt særlige personer, som Dronning Elisabeth II og Pave Paul VI.

I 1970 havde toget udtjent sin værnepligt og blev i stedet udstillet på Lissabons National Railway Museum, hvor det også blev totalrestaureret i 2010.

Sidenhen blev det ’fundet’ af en driftig portugiser ved navn Gonçalo Castel-Branco, som fostrede ideen om at få toget tilbage på sporet ved at skabe en unik gourmet-togrejse.

En tur med Presidential Train er en af de bedste luksusferieoplevelser, som man kan give sig selv på en rejse til Portugal.

På den 200 kilometer lange togstrækning tages passagerne med gennem noget at Portugals smukkeste natur ved Douro-dalen og vinlandet i Nordportugal.

Turen starter fra den mere end 100 år gamle togstation São Bento terminal i Porto.

Undervejs passeres den smukke jernbro, Maria Pia Bridge, der i 1877 blev bygget af Gustave Eiffel. Den franske bygningsingeniør blev kendt for sine byggerier i jern og stod i årene 1887-89 for opførelsen af Eiffeltårnet i den franske hovedstad.

På togrejsen, der varer 9 timer, tilbereder nogle af Portugals bedste (Michelin)kokke en gourmetoplevelse uden sidestykke.

Har man valgt en tur af flere dages varighed, så vil toget, når dagen lakker mod enden gøre et stop, så de rejsende kan overnatte på nogle af områdets bedste hoteller.

Samtidig inkluderer turene et besøg på en af de mange fremragende vingårde som findes i Douro-dalen.

I 2018 udbydes 20 ture i henholdsvis april-maj og igen i september-oktober. På grund af togets ventilationssystem er det ikke muligt at køre hverken om vinteren eller midt i den hede sommervarme.

Turene har varierende længde fra en til tre dage. Priserne starter fra 500 euro. Læs mere på thepresidentialtrain.com

                                                                

KLIK HER, hvis du vil på en golfrejse til Portugal. Find dit foretrukne hotel og send et forespørgsel på et uforpligtende rejsetilbud 

                             

 

 

Alle artikler

Sponsoreret Flere vil have strøm på golfvognen

Flere vil have strøm på golfvognen

Danskerne køber golf elvogne, som aldrig før. Salget er eksploderet og forklaringen er ligetil, hvis man spørger Danmarks største forhandler...

Sponsoreret Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Lucca Golf er ny sponsor ved Race to Thailand - presented by GolfersGlobe. Det danske firma står bag opfindelsen, SWING TRAINER, som med success er blevet introduceret på det danske marked...

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Der venter vinderne en oplevelse for livet, når kursen til marts 2021 sættes mod Chiang Mai. Se her hvilke golfbaner, der skal spilles på turen til Thailand...

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand er klar med plan, der gennem tre faser hen over sommeren vil åbne landet for udenlandske turister...

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

RACE TO THAILAND - PRESENTED BY GOLFERSGLOBE: Stor tilslutning i Blåvandshuk, da årets udgave af RTT blev skudt igang...

TAP Air Portugal genåbner rute fra København

TAP Air Portugal genåbner rute fra København

Nu genåbner TAP Air Portugal ruten fra København til Lissabon og golfspillere kan derfor se frem til inden så længe at kunne komme på golfrejse i skønne Portugal...