Portugisisk gastronomi på skinner

Algarve, Portugal | Publiceret 07-12-2017

Kunne du tænke dig at kombinere golfferien til Portugal med et kulturelt indslag, som ikke findes magen til, så skal du hoppe på Presidential Train Gourmet Experience, som i 2017 er blevet kåret som verdens bedste offentlige event.

Presidential Train blev bygget i slutningen af 1800-tallet, og har i over hundrede år været benyttet af helt særlige personer, som Dronning Elisabeth II og Pave Paul VI.

I 1970 havde toget udtjent sin værnepligt og blev i stedet udstillet på Lissabons National Railway Museum, hvor det også blev totalrestaureret i 2010.

Sidenhen blev det ’fundet’ af en driftig portugiser ved navn Gonçalo Castel-Branco, som fostrede ideen om at få toget tilbage på sporet ved at skabe en unik gourmet-togrejse.

En tur med Presidential Train er en af de bedste luksusferieoplevelser, som man kan give sig selv på en rejse til Portugal.

På den 200 kilometer lange togstrækning tages passagerne med gennem noget at Portugals smukkeste natur ved Douro-dalen og vinlandet i Nordportugal.

Turen starter fra den mere end 100 år gamle togstation São Bento terminal i Porto.

Undervejs passeres den smukke jernbro, Maria Pia Bridge, der i 1877 blev bygget af Gustave Eiffel. Den franske bygningsingeniør blev kendt for sine byggerier i jern og stod i årene 1887-89 for opførelsen af Eiffeltårnet i den franske hovedstad.

På togrejsen, der varer 9 timer, tilbereder nogle af Portugals bedste (Michelin)kokke en gourmetoplevelse uden sidestykke.

Har man valgt en tur af flere dages varighed, så vil toget, når dagen lakker mod enden gøre et stop, så de rejsende kan overnatte på nogle af områdets bedste hoteller.

Samtidig inkluderer turene et besøg på en af de mange fremragende vingårde som findes i Douro-dalen.

I 2018 udbydes 20 ture i henholdsvis april-maj og igen i september-oktober. På grund af togets ventilationssystem er det ikke muligt at køre hverken om vinteren eller midt i den hede sommervarme.

Turene har varierende længde fra en til tre dage. Priserne starter fra 500 euro. Læs mere på thepresidentialtrain.com

                                                                

KLIK HER, hvis du vil på en golfrejse til Portugal. Find dit foretrukne hotel og send et forespørgsel på et uforpligtende rejsetilbud 

                             

 

 

Alle artikler

Rejsebeskrivelser: Tre dage i València

Rejsebeskrivelser: Tre dage i València

Byen er til overflod beriget af historie, kultur, kunst, viden og spændende mad og byder samtidig på gode muligheder for at slappe af med en runde golf i et behageligt klima.

Saudi Arabien vil være større end Dubai

Saudi Arabien vil være større end Dubai

Saudi Arabien, et af verdens rigeste lande, har fået smag for golfsporten. Nu har den stenrige oliestat lanceret en 10-års plan, hvor målet er, at gøre landet til områdets mest dynamiske golfdestination...

Emirat går forest i kampen for miljøet

Emirat går forest i kampen for miljøet

De tre Abu Dhabi golfklubber, Saadiyat Beach Golf Club, Yas Links og Abu Dhabi Golf Club er i en miljømæssig sammenhæng gået sammen om at vise et godt eksempel til omverdenen…

Malaysia: Ét golfresort er bedre end alle andre

Malaysia: Ét golfresort er bedre end alle andre

Malaysias TPC Kuala Lumpur golf resort råder over landets to bedste golfbaner. Det afslører det anerkendte magasin, Golf Digest International i deres seneste kåring...

Skotsk golfklub træffer historisk beslutning

Skotsk golfklub træffer historisk beslutning

En af verdens ældste golfklubber indfører udskænkning af alkohol på banen. Det sker for at imødekomme de mange amerikanske golfspillere, som hvert år kommer for at spille den berømte linksbane...

Ny rejsevideo: Thailand fascinerer og begejstrer

Ny rejsevideo: Thailand fascinerer og begejstrer

Hvert år rejser tusindvis af danskere til Thailand for at opleve Asiens ultimative feriedestination. Foruden fantastiske golfbaner byder Thailand også på en lang række unikke ferieoplevelser. Se med her...