Polsk golfbane overstråler alle de andre

Publiceret 03-11-2020

Sand Valley Golf Resort modtog for nylig prisen, som Polens bedste golfbane  ved den årlige World Golf Awards, hvor golfverdenens bedste golfbaner, hoteller, resorts bliver hædret.

Det er ikke første gang, at Sand Valley Golf Resort, der ligger i det nordlige Polen, godt en times kørsel øst for Gdansk, hædres for sit design. Flagskibet blandt Polens golfbaner har således tidligere fundet vej til en lang række ranglister hos både GolfDigest, GolfWorld UK og Top100golfcourses.

Sand Valley Golf Resort mesterskabsbane er i fællesskab designet af Tony Ristola og Lassi Pekka Tilander, hvor sidstnævnte bl.a. også har designet Parnu Bay i Estland.  

Banen stod færdig i 2009 og er, hvad nogle golfjournalister betegner som en ’Inland Linksbane’.

Golfbanearkitekten Tony Ristola er dog ikke så sikker på at den beskrivelse holder. Ristola mener snarere, at banen har mange forskellige udtryk. ’She has multiple personalities’, som det er blevet udtrykt. På Sand Valley Golf Resort findes der nemlig også både skovhuller og huller med store waste areas.

Det oprindelige landskab havde nærmest karakter af et måneagtigt landskab, og det udnyttede man ved anlæggelsen til at give banen et smukt æstetisk udtryk.

Banens kun i alt 40 bunkers er placeret, der hvor spillerne ønsker at slå hen, så det kræver både omtanke og god course management at komme rundt.  

Spørger man investor og idemand bag Sand Valley Golf Resort, finnen Kai Hulkkonen, så leder designet tankerne tilbage til golfbaner, som blev designet for 100 år siden af blandt andre Alister MacKenzie. Et udpræget minimalistisk design, som ikke er overgjort og et design, hvor det ikke er afgørende at hvert et græsstrå har fået opmærksomhed og vender i den rigtige retning. Banen ser således helt bevidst mere naturlig ud end velplejet.

Tag på golfferie til Polen
Sverige, Tyskland og Polen. Danske golfspillere har mange muligheder, når kør-selv-golfferien skal planlægges, og Sand Valley Golf Resort er bestemt værd at overveje.  

Flere danske bureauer solgte før Covid-19 golfpakker til Polen og Sand Valley Golf Resort, og det har været muligt at flyve direkte fra flere danske lufthavne og til Gdansk. Det hele er gået lidt i stå, men mon ikke at Polens bedste golfbane igen en dag vil kunne høre det danske sprog blandt de gæster, som er rejst hertil for at give sig selv en golfoplevelse ud over det sædvanlige.

 

 

Alle artikler

Sponsoreret Lübker: Finpuds golfsvinget op til sæsonstart

Lübker: Finpuds golfsvinget op til sæsonstart

Tag på et 3-dages golfskoleophold og bliv klar til den kommende golfsæson. Lübkers nytiltrådte PGA Pro, Morten Bartholin står for undervisning alle tre dage. Læs mere her…

Thailand åbner døren på klem for golfturister

Thailand åbner døren på klem for golfturister

Thailand åbner nu op for at golfspillere kan tilbringe den 14-dage lange karantæneperiode på et golfresort. Læs her om visareglerne og om hvordan du booker dit ophold...

Norwegian vinker farvel til langdistanceruter

Norwegian vinker farvel til langdistanceruter

Nu er det slut med at flyve til både Thailand og USA, hvis det foretrukne flyselskab er Norwegian. Det norske flyselskab vil istedet satse på de korte ruter i Norden og Europa...

Nyt klubhus er som et kunstværk

Nyt klubhus er som et kunstværk

PORTUGAL: Palmares på Algarvekysten har åbnet Portugals måske flotteste klubhus. Til den kommende sæson gør en michelinkok sin entre i køkkenet...

Finca Biniagual byder på oplevelser i særklasse

Finca Biniagual byder på oplevelser i særklasse

REJSEINSPIRATION: På Mallorca ligger en bodega, der med tysk akkuratesse og omhu fremstiller himmelske vine. GolfersGlobe var forbi sidst vi besøgte middelhavsøen...

Race to Thailand klar med turneringskalender

Race to Thailand klar med turneringskalender

Turneringskalenderen er klar og tilmeldingen er åben! I 2021 spilles der 14 steder rundt om i landet, og nye baner vil bl.a. være Helsingør, Korsør, Dronninglund, Holstebro og Silkeborg...