På besøg i Calvados-distriktet

Fotokredit: Calvados Père Magloire | Publiceret 26-05-2015

Normandiet er for mange synonym med æblecider og Calvados. Det er nemlig i denne del af Frankrig, at der siden 1500-tallet er blevet fremstillet Calvados (S’et udtales, fordi ordet er af spansk oprindelse.)

Calvados fremstilles ved at destillere cider (oprindeligt sidre), og selve produktionen foregår meget lig den man kender fra eksempelvis fremstillingen af cognac. I første omgang er cideren lavet på æbler fra særligt udvalgte plantager i Normandiet.

Smagen af Normandiet
Der bruges cirka 20 kg æbler til fremstilling af en flaske Calvados, som inden aftapning har ligget flere år på egetræsfade. Den færdige calvados, med den smukke gyldne farve, er en sammenblanding af flere forskellige ’årgange’, som brygmesteren har valgt at kombinere for at opnå den ønskede smag.

Og netop brygmesteren er krumtappen i selve produktionen. At være brygmester er et hverv man kun opnår ved at have stået i lære hos en ældre brygmester. Mesterlæren starter man som helt ung med at plukke æbler i plantagen. Skridt for skridt læres de enkelte processer, og først efter mange år er man klar til at udfylde det tunge hverv som brygmesteren, der smager sig frem til de enkelte produktionsaftapninger.

Normandiet er fuld af Calvados-destillerier og blandt de mest kendte er Calvados Pere Magloire (stiftet 1821), der ligger nogle få kilometer fra de kendte badebyer Dauville og Trouville. Calvados Père Magloire har siden år 1900 været det mest kendte calvados brand i Frankrig (se VIDEO i billedgalleriet ovenfor).

Er man på golf- eller badeferie i nærheden Dauville og Trouville, så kan man gøre som 25.000 andre turister gør hvert år, nemlig at besøge Calvados Pere Magloire for at få en guidet rundvisning, et besøg i lille museum og i de hellige haller’ få fortalt stedets spændende historie, inden man slutter af med en smagning i destilleriets butik.

Der er guidede ture flere gange dagligt og man kan vælge forskellige ture startende fra 3,30 euro pr. person. Læs mere på Calvados Pere Magloire.

Vidste du iøvrigt at…
Calvados er kendt for den særlige æblesmag og aroma, og at bartendere verden over for længst har fundet ud af at bruge calvados for at give de forskellige drinks et strejf af æblebouquet. Hvert år afholdes der i Deauville en stor international cocktailkonkurrence Calvados Nouvelle Vogue med deltagelse af bartendere fra hele verden.

Alle artikler

Gæstespillere løb med alle finalepladserne

Gæstespillere løb med alle finalepladserne

Hele 39 gæstespillere havde fundet vej til Sct. Knuds, da der blev spillet Race to Thailand. I det 52 mand store felt måtte hjemmebanespillerne se alle finalepladserne blive besat af spillere udefra...

Er golf i Sydkorea på vej mod at blive en folkesport?

Er golf i Sydkorea på vej mod at blive en folkesport?

Udviklingen af golfbaner i Sydkorea har historisk set gennemgået tre faser. I nyere tid er anlæggelsen af offentlige golfbaner blevet det som investorerne satser på...

Ny fotoserie får britisk linksbane til at stråle

Ny fotoserie får britisk linksbane til at stråle

Billedserie: Prince’s Golf Club i Kent-området viser al sin pragt. Klubben er godt igang med et større renoveringsarbejde, som vil være færdigt før The Open i 2020 skal spilles på nabobanen, Royal St. George’s...

Rekordstort felt deltog i Race to Thailand

Rekordstort felt deltog i Race to Thailand

96 spillere stillede til start, da Ledreborg Palace Golf Club lagde bane til en afdeling af Race to Thailand - presented by GolfersGlobe...

Lumine Beach Club genåbner beach club

Lumine Beach Club genåbner beach club

Costa Daurada kystens førende golfresort genåbner beach club efter en renovering på 700.000 kr.

Sommerstemning i Simons Golf Club

Sommerstemning i Simons Golf Club

RACE TO THAILAND: Humøret var højt, da der fredag den 5. juli blev spillet en runde af Race to Thailand i Simons Golf Club. Sponsorer deltog med tasting og var dermed med til at skabe perfekte rammer...