På besøg i Calvados-distriktet

Fotokredit: Calvados Père Magloire | Publiceret 26-05-2015

Normandiet er for mange synonym med æblecider og Calvados. Det er nemlig i denne del af Frankrig, at der siden 1500-tallet er blevet fremstillet Calvados (S’et udtales, fordi ordet er af spansk oprindelse.)

Calvados fremstilles ved at destillere cider (oprindeligt sidre), og selve produktionen foregår meget lig den man kender fra eksempelvis fremstillingen af cognac. I første omgang er cideren lavet på æbler fra særligt udvalgte plantager i Normandiet.

Smagen af Normandiet
Der bruges cirka 20 kg æbler til fremstilling af en flaske Calvados, som inden aftapning har ligget flere år på egetræsfade. Den færdige calvados, med den smukke gyldne farve, er en sammenblanding af flere forskellige ’årgange’, som brygmesteren har valgt at kombinere for at opnå den ønskede smag.

Og netop brygmesteren er krumtappen i selve produktionen. At være brygmester er et hverv man kun opnår ved at have stået i lære hos en ældre brygmester. Mesterlæren starter man som helt ung med at plukke æbler i plantagen. Skridt for skridt læres de enkelte processer, og først efter mange år er man klar til at udfylde det tunge hverv som brygmesteren, der smager sig frem til de enkelte produktionsaftapninger.

Normandiet er fuld af Calvados-destillerier og blandt de mest kendte er Calvados Pere Magloire (stiftet 1821), der ligger nogle få kilometer fra de kendte badebyer Dauville og Trouville. Calvados Père Magloire har siden år 1900 været det mest kendte calvados brand i Frankrig (se VIDEO i billedgalleriet ovenfor).

Er man på golf- eller badeferie i nærheden Dauville og Trouville, så kan man gøre som 25.000 andre turister gør hvert år, nemlig at besøge Calvados Pere Magloire for at få en guidet rundvisning, et besøg i lille museum og i de hellige haller’ få fortalt stedets spændende historie, inden man slutter af med en smagning i destilleriets butik.

Der er guidede ture flere gange dagligt og man kan vælge forskellige ture startende fra 3,30 euro pr. person. Læs mere på Calvados Pere Magloire.

Vidste du iøvrigt at…
Calvados er kendt for den særlige æblesmag og aroma, og at bartendere verden over for længst har fundet ud af at bruge calvados for at give de forskellige drinks et strejf af æblebouquet. Hvert år afholdes der i Deauville en stor international cocktailkonkurrence Calvados Nouvelle Vogue med deltagelse af bartendere fra hele verden.

Alle artikler

Mange lod sig lokke af Stensballegaard

Mange lod sig lokke af Stensballegaard

RACE TO THAILAND: Der stillede et talstærkt felt til start i Stensballegaard, hvor dagen sluttede af med præmieoverrækkelse, en masse flotte præmier og tre nye landsfinalehold...

Sponsoreret Flere vil have strøm på golfvognen

Flere vil have strøm på golfvognen

Danskerne køber golf elvogne, som aldrig før. Salget er eksploderet og forklaringen er ligetil, hvis man spørger Danmarks største forhandler...

Sponsoreret Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Lucca Golf er ny sponsor ved Race to Thailand - presented by GolfersGlobe. Det danske firma står bag opfindelsen, SWING TRAINER, som med success er blevet introduceret på det danske marked...

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Der venter vinderne en oplevelse for livet, når kursen til marts 2021 sættes mod Chiang Mai. Se her hvilke golfbaner, der skal spilles på turen til Thailand...

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand er klar med plan, der gennem tre faser hen over sommeren vil åbne landet for udenlandske turister...

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

RACE TO THAILAND - PRESENTED BY GOLFERSGLOBE: Stor tilslutning i Blåvandshuk, da årets udgave af RTT blev skudt igang...