Oplev Sydafrikas 'Whale Route'

Områder: Cape Town, Garden Route og Durban | Publiceret 03-10-2015

Når hvalsæsonen går i gang strømmer turisterne til Walker Bay ved Hermanus, et par timers kørsel fra Cape Town.

Den lille sydafrikanske by er nemlig blevet udpeget af WWF (World Wildlife Fund) som et af de 12 bedste steder, hvorfra man bedst spotter hvaler som rethvalen, pukkelhvalen og brydehvalen.

Hermanus er hovedbyen på Sydafrikas ’Whale Route’, men den charmerende kystby er ikke alene om at kunne tiltrække hval-interesserede turister. På hele kyststrækningen fra Hermanus og i retning mod Durban er der masser af gode muligheder for at opleve de store pattedyr på tætteste hold.  

Sæsonen strækker sig fra juli til november og i den periode udspiller der sig et fascinerende skuestykke, når havets kæmper samles tæt på Sydafrikas sydligste kyststrækning for at parre sig. Som en del af parringsritualet foretager de legesyge hvaler nogle enorme spring. De voksne hvaler vejer så meget som 10 afrikanske elefanter, og de tonstunge kroppe sender derfor kaskader af vand op i luften, når de rammer havoverfladen.

Mange turister vælger at se dyrene fra land, men de lokale arrangerer også såkaldte hvalsafari ture, hvor man sejler ud på havet for at se nærmere på dyrene. Vælger man at blive med fast grund under fødderne, så har de lokale myndigheder anlagt en 10 kilometer lang kyststi med informationstavler, bænke og udsigtskikkerter, hvorfra der kan holdes øje med hvalerne, når de trækker ind i de lavvandede bassiner tæt på land.

Hvert år i september afholdes den årlige Hermanus Hval Festival, men ud over at være Sydafrikas hvalhovedstad, så er Hermanus også kendt for sine gode (fiske) restauranter og eksklusive butikker og derfor under alle omstændigheder et besøg værd.

Alle artikler

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

Matchtur: Tag med GolfersGlobe til Thailand

RACE TO THAILAND: Sammen med ClassicGolf arrangerer GolfersGlobe forårets (2021) mest spændende matchtur til Thailand. Vi besøger Chiang Mai og Hua Hin. Læs mere her...

VIDEO: Græsk resort sætter barren højt

VIDEO: Græsk resort sætter barren højt

Costa Navarino vinder pris for nyt klubhus og fremviser ambitiøse planer, der vil forvandle resortet til en golfdestination og gøre området til det alle taler om...

Race to Thailand - sæsonen der gik

Race to Thailand - sæsonen der gik

BILLEDGALLERI: Vi har samlet nogle indtryk fra 2020-sæsonen af Race to Thailand - presented by GolfersGlobe, hvor næsten 700 deltagere kæmpede om den eftertragtede finalerejse...

GolfersGlobe donerer 20.000 kr. til fattige i Thailand

GolfersGlobe donerer 20.000 kr. til fattige i Thailand

Deltagerne i ’Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ har hen over sommeren kunnet støtte fattige i Thailand og samtidig deltage i turneringens gennemgående Hole-In-One konkurrence.

Vinderne af årets Race to Thailand

Vinderne af årets Race to Thailand

RACE TO THAILAND PRESENTED BY GOLFERSGLOBE: Sæsonen fik en flot afslutning på Lübker Golf & Spa Resort, hvor 60 spillere kæmpede om de to finalepladser i Thailand i 2021...

Sir Nick Faldo designer en sand perle

Sir Nick Faldo designer en sand perle

19. hul får ny betydning ved nyåbnet golfhul i Vietnam. Se det fantastiske golfhul i artiklen her...