Oplev den magiske ø, Mont-Saint-Michel

Normandiet, Frankrig | Publiceret 26-05-2015

Mont Saint-Michel i Normandiet er en af Frankrigs mest berømte turistattraktioner og bestemt ikke uden grund (se den flotte VIDEO i billedgalleriet ovenfor).

Et besøg på den fascinerende ø må man ganske enkelt ikke gå glip af, når man er på disse kanter. Øens historie går helt tilbage til 700-tallet, hvor Skt. Aubert, biskop i Avranches, grundlagde et kloster på Mont Tombe (i dag Mont Saint Michel), til ære for ærkeenglen Michael.

Mont Saint-Michel er en vigtig del af Frankrigs historie kulturarv og et af de mest bemærkelsesværdige monumenter, der findes indenfor religiøs arkitektur. I dag er øen, med det tilhørende benediktinerkloster, en del af UNESCOS verdensnaturarv.

Mont-Saint-Michel ligger godt og vel 1 km ude i havet ved udmundingen af Couesnon-floden. Som turist oplever man det som et sted, hvor hav, himmel og natur smelter sammen på smukkeste vis. Gennem århundrede har klippeøen været et valfartssted for pilgrimme, og helt tilbage i det tiende århundrede flyttede benediktinermunkene ind i klosteret, som i dag består af en række romanske religiøse bygninger samt et gotisk bygningsværk ved navn ”Vestens vidunder”.

Øen var i mange år kun tilgængelig ved lavvande, men blev i 1875 forbundet med fastlandet via en dæmning. Fra foden af klippeøen og op mod toppen er der gennem historien vokset en lille by omgivet af en fæstningsmur fra 1200-1400-tallet.  

Øen rager på sit højeste punkt 92 meter op over havets overflade, og for at komme helt op til toppen skal man vandre op gennem smalle brostenbelagte gader, for så til sidst at blive mødt af et storslået syn og belønnet med en formidabel udsigt ind mod land og ud mod havet.  

Når tidevandet (Europas kraftigste) trækker sig tilbage ligger øen som en kæmpemæssig sten midt i (kvik) sandet, og når tidevandet er på sit højeste står det nederste af klostermurene under vand og havet skyller ind gennem portene og op i gaderne.

Mont-Saint-Michel besøges hvert år af flere millioner turister og pilgrimme og vil man have en uforglemmelig oplevelse, så skal man booke en overnatning på et af de små romantiske hoteller, som findes på øen og lade sig indlogere til en nat på sin helt egen ø. (Fotokredit: Dieter Basse)

Alle artikler

Gæstespillere løb med alle finalepladserne

Gæstespillere løb med alle finalepladserne

Hele 39 gæstespillere havde fundet vej til Sct. Knuds, da der blev spillet Race to Thailand. I det 52 mand store felt måtte hjemmebanespillerne se alle finalepladserne blive besat af spillere udefra...

Er golf i Sydkorea på vej mod at blive en folkesport?

Er golf i Sydkorea på vej mod at blive en folkesport?

Udviklingen af golfbaner i Sydkorea har historisk set gennemgået tre faser. I nyere tid er anlæggelsen af offentlige golfbaner blevet det som investorerne satser på...

Ny fotoserie får britisk linksbane til at stråle

Ny fotoserie får britisk linksbane til at stråle

Billedserie: Prince’s Golf Club i Kent-området viser al sin pragt. Klubben er godt igang med et større renoveringsarbejde, som vil være færdigt før The Open i 2020 skal spilles på nabobanen, Royal St. George’s...

Rekordstort felt deltog i Race to Thailand

Rekordstort felt deltog i Race to Thailand

96 spillere stillede til start, da Ledreborg Palace Golf Club lagde bane til en afdeling af Race to Thailand - presented by GolfersGlobe...

Lumine Beach Club genåbner beach club

Lumine Beach Club genåbner beach club

Costa Daurada kystens førende golfresort genåbner beach club efter en renovering på 700.000 kr.

Sommerstemning i Simons Golf Club

Sommerstemning i Simons Golf Club

RACE TO THAILAND: Humøret var højt, da der fredag den 5. juli blev spillet en runde af Race to Thailand i Simons Golf Club. Sponsorer deltog med tasting og var dermed med til at skabe perfekte rammer...