Oplev den magiske ø, Mont-Saint-Michel

Normandiet, Frankrig | Publiceret 26-05-2015

Mont Saint-Michel i Normandiet er en af Frankrigs mest berømte turistattraktioner og bestemt ikke uden grund (se den flotte VIDEO i billedgalleriet ovenfor).

Et besøg på den fascinerende ø må man ganske enkelt ikke gå glip af, når man er på disse kanter. Øens historie går helt tilbage til 700-tallet, hvor Skt. Aubert, biskop i Avranches, grundlagde et kloster på Mont Tombe (i dag Mont Saint Michel), til ære for ærkeenglen Michael.

Mont Saint-Michel er en vigtig del af Frankrigs historie kulturarv og et af de mest bemærkelsesværdige monumenter, der findes indenfor religiøs arkitektur. I dag er øen, med det tilhørende benediktinerkloster, en del af UNESCOS verdensnaturarv.

Mont-Saint-Michel ligger godt og vel 1 km ude i havet ved udmundingen af Couesnon-floden. Som turist oplever man det som et sted, hvor hav, himmel og natur smelter sammen på smukkeste vis. Gennem århundrede har klippeøen været et valfartssted for pilgrimme, og helt tilbage i det tiende århundrede flyttede benediktinermunkene ind i klosteret, som i dag består af en række romanske religiøse bygninger samt et gotisk bygningsværk ved navn ”Vestens vidunder”.

Øen var i mange år kun tilgængelig ved lavvande, men blev i 1875 forbundet med fastlandet via en dæmning. Fra foden af klippeøen og op mod toppen er der gennem historien vokset en lille by omgivet af en fæstningsmur fra 1200-1400-tallet.  

Øen rager på sit højeste punkt 92 meter op over havets overflade, og for at komme helt op til toppen skal man vandre op gennem smalle brostenbelagte gader, for så til sidst at blive mødt af et storslået syn og belønnet med en formidabel udsigt ind mod land og ud mod havet.  

Når tidevandet (Europas kraftigste) trækker sig tilbage ligger øen som en kæmpemæssig sten midt i (kvik) sandet, og når tidevandet er på sit højeste står det nederste af klostermurene under vand og havet skyller ind gennem portene og op i gaderne.

Mont-Saint-Michel besøges hvert år af flere millioner turister og pilgrimme og vil man have en uforglemmelig oplevelse, så skal man booke en overnatning på et af de små romantiske hoteller, som findes på øen og lade sig indlogere til en nat på sin helt egen ø. (Fotokredit: Dieter Basse)

Alle artikler

Mange lod sig lokke af Stensballegaard

Mange lod sig lokke af Stensballegaard

RACE TO THAILAND: Der stillede et talstærkt felt til start i Stensballegaard, hvor dagen sluttede af med præmieoverrækkelse, en masse flotte præmier og tre nye landsfinalehold...

Sponsoreret Flere vil have strøm på golfvognen

Flere vil have strøm på golfvognen

Danskerne køber golf elvogne, som aldrig før. Salget er eksploderet og forklaringen er ligetil, hvis man spørger Danmarks største forhandler...

Sponsoreret Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Ny sponsor står bag dansk opfindelse

Lucca Golf er ny sponsor ved Race to Thailand - presented by GolfersGlobe. Det danske firma står bag opfindelsen, SWING TRAINER, som med success er blevet introduceret på det danske marked...

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

Her er finalebanerne ved Race to Thailand

RACE TO THAILAND: Der venter vinderne en oplevelse for livet, når kursen til marts 2021 sættes mod Chiang Mai. Se her hvilke golfbaner, der skal spilles på turen til Thailand...

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand offentliggør plan for genåbning

Thailand er klar med plan, der gennem tre faser hen over sommeren vil åbne landet for udenlandske turister...

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

Masser af glade golfere i Blåvandshuk

RACE TO THAILAND - PRESENTED BY GOLFERSGLOBE: Stor tilslutning i Blåvandshuk, da årets udgave af RTT blev skudt igang...