Sponsoreret indhold

Nyt luksushotel med banebrydende koncept

Chiang Mai, Thailand | Af Søren Barnak | Publiceret 18-08-2018

For snart 10 år siden besøgte artiklens forfatter det nordlige Thailand. Formålet med rejsen dengang var at besigtige golfbanerne omkring Chiang Rai og Chiang Mai, og baggrunden var, at de thailandske turistmyndigheder havde et ønske om at rette mere fokus på Nordthailand som golfdestination.

Allerede dengang var det tydeligt at se, at området havde et kæmpe potentiale. Golfbaner som Chiang Mai Highlands og Gassan Khuntan var af høj kvalitet og green fee priserne ikke så høje, som på banerne i de mere kendte golfområder mod syd.

Chiang Mai Highlands

Samtidig var naturen enestående smuk og kulturen helt unik. Chiang Mai er ikke uden grund blevet kaldt for det ”ægte” Thailand og thai-kulturens arnested.

De seneste 10 år er der sket meget i Nordthailand. Den store opblomstring indenfor golfturismen lader dog stadig vente på sig, men til gengæld er der sat gang i lidt af et byggeboom indenfor hotelsektoren.

Nye eksklusive hoteller slår hvert år dørene op og lokker turister til, som gerne vil opleve det smukke Nordthailand og besøge et område af Thailand som er helt anderledes end de traditionelle badeferiesteder, som man finder eksempelvis i Pattaya, Hua Hin og på Phuket.

Chiang Mai kan noget særligt, hvilket områdets seneste hotelindvielse også er et bevis på.

Raya Heritage hedder et af Chiang Mai’s nyeste hoteller.

Hotellet er beliggende i udkanten af Chiang Mai i en stor frodig have, der vender ud mod Ping River.

Chiang Mai var hovedstad i Lannariget i perioden fra 1281-1556. Det var dengang, hvor et begreb som 'Organic' ikke var en nymodens trend, men blot måden de lokale levede på. Inspirationen fra den periode har man brugt ved opførelsen af Raya Heritage, der set udefra har et enkelt udtryk, men som indenfor byder på det velkendte høje serviceniveau og en komfort ud over det sædvanlige.

Hotellet består af kun 33 suiter. Arkitekturen og indretningen er præget af terrakotta fliser, mørke træsorter og højloftede rum med moderne interiører.

Suiterne har smukke udendørs verandaer, der naturligt nok vender ud mod floden.

Bæredygtighed og ’a balanced living’ har været nogle af nøgleordene, da man byggede Raya Heritage. Ved brug af gamle håndværksmæssige principper har den thailandske arkitekt, Boonlert Hemvijitraphan opnået et enestående resultat. Arbejdet med at indrette hotellet er sket i samarbejde med væverske, pottemagere, træskærere fra små landsbyer i lokalsamfundet.

På værelserne findes spejle med håndforarbejdede trærammer. Gulvene er belagt med håndlavede fliser, der er fremstillet på små lokale værksteder, og indretningen med smukke stoffer og tekstiler viser tydeligt, at arkitekten har hentet inspiration fra Nordthailands unikke kulturarv.

Også i køkkenet arbejder kokkene med inspiration fra Lanna-riget, der tilbage i tiden dækkede over det nordlige Thailand, Myanmar, Laos, Yunnan og dele af Kina. Gæsterne kan se frem til at blive forkælet med krydret retter, der indeholder alt det som det asiatiske køkken er så kendt for; spicy kylling, ingefær, hvidløg, koriander, nudler, kokos- og peanuts sauce samt en række mere lokalt dyrkede urter og grøntsager, som findes langs flodbredden ved Ping River.

Alle artikler

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Fra juni kan danskere igen rejse til Cypern

Cypern’s fire mest kendte golfbaner, Aphrodite Hills PGA National, Eléa, Minthis og Secret Valley åbner nu igen op for besøgende. Åbningen vil ske gradvis i flere faser...

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Costa Brava: Kom bare, vi er klar!

Har man prøvet at spille PGA Catalunya eller måske Golf de Pals, og længes man tilbage, så er der godt nyt. Spanien er så småt ved at åbne op igen, og turisterne er mere end velkomne...

Singha Beer fortsætter sponsorat

Singha Beer fortsætter sponsorat

RACE TO THAILAND: Mange deltagere havde sidste år fornøjelsen af at vinde en kasse med Thailands bedste øl, da de deltog i RTT. Og nu er der godt nyt, for Singha Beer har valgt at fortsætte deres sponsorat i 2020...

Costa del Sol genåbner golfbaner

Costa del Sol genåbner golfbaner

Uge 21 bliver en mærkedag i nyere spansk turismehistorie, for fra mandag den 18. maj begynder flere af Costa del Sols mange golfbaner at genåbne. Læs her om et par af de baner, som nu kan spilles...

Video: Mallorca er klar til at genåbne

Video: Mallorca er klar til at genåbne

De spanske golfbaner begynder nu igen at åbne op, og et af de steder, hvor man glæder sig til igen at tage imod turisterne er på Mallorca. Klik her og se, hvordan øens golfbaner gør reklame for sig selv...

Undgå stress på golfrejsen

Undgå stress på golfrejsen

SPONSOROMTALE: Bagagehåndteringsfirma, VALiZO, servicerer rejsende, som vil undgå stress på ferien og derfor gerne vil have afhentet kuffert og golfbag på hjemmeadressen...