Sponsoreret indhold

Nyt luksushotel med banebrydende koncept

Chiang Mai, Thailand | Af Søren Barnak | Publiceret 18-08-2018

For snart 10 år siden besøgte artiklens forfatter det nordlige Thailand. Formålet med rejsen dengang var at besigtige golfbanerne omkring Chiang Rai og Chiang Mai, og baggrunden var, at de thailandske turistmyndigheder havde et ønske om at rette mere fokus på Nordthailand som golfdestination.

Allerede dengang var det tydeligt at se, at området havde et kæmpe potentiale. Golfbaner som Chiang Mai Highlands og Gassan Khuntan var af høj kvalitet og green fee priserne ikke så høje, som på banerne i de mere kendte golfområder mod syd.

Chiang Mai Highlands

Samtidig var naturen enestående smuk og kulturen helt unik. Chiang Mai er ikke uden grund blevet kaldt for det ”ægte” Thailand og thai-kulturens arnested.

De seneste 10 år er der sket meget i Nordthailand. Den store opblomstring indenfor golfturismen lader dog stadig vente på sig, men til gengæld er der sat gang i lidt af et byggeboom indenfor hotelsektoren.

Nye eksklusive hoteller slår hvert år dørene op og lokker turister til, som gerne vil opleve det smukke Nordthailand og besøge et område af Thailand som er helt anderledes end de traditionelle badeferiesteder, som man finder eksempelvis i Pattaya, Hua Hin og på Phuket.

Chiang Mai kan noget særligt, hvilket områdets seneste hotelindvielse også er et bevis på.

Raya Heritage hedder et af Chiang Mai’s nyeste hoteller.

Hotellet er beliggende i udkanten af Chiang Mai i en stor frodig have, der vender ud mod Ping River.

Chiang Mai var hovedstad i Lannariget i perioden fra 1281-1556. Det var dengang, hvor et begreb som 'Organic' ikke var en nymodens trend, men blot måden de lokale levede på. Inspirationen fra den periode har man brugt ved opførelsen af Raya Heritage, der set udefra har et enkelt udtryk, men som indenfor byder på det velkendte høje serviceniveau og en komfort ud over det sædvanlige.

Hotellet består af kun 33 suiter. Arkitekturen og indretningen er præget af terrakotta fliser, mørke træsorter og højloftede rum med moderne interiører.

Suiterne har smukke udendørs verandaer, der naturligt nok vender ud mod floden.

Bæredygtighed og ’a balanced living’ har været nogle af nøgleordene, da man byggede Raya Heritage. Ved brug af gamle håndværksmæssige principper har den thailandske arkitekt, Boonlert Hemvijitraphan opnået et enestående resultat. Arbejdet med at indrette hotellet er sket i samarbejde med væverske, pottemagere, træskærere fra små landsbyer i lokalsamfundet.

På værelserne findes spejle med håndforarbejdede trærammer. Gulvene er belagt med håndlavede fliser, der er fremstillet på små lokale værksteder, og indretningen med smukke stoffer og tekstiler viser tydeligt, at arkitekten har hentet inspiration fra Nordthailands unikke kulturarv.

Også i køkkenet arbejder kokkene med inspiration fra Lanna-riget, der tilbage i tiden dækkede over det nordlige Thailand, Myanmar, Laos, Yunnan og dele af Kina. Gæsterne kan se frem til at blive forkælet med krydret retter, der indeholder alt det som det asiatiske køkken er så kendt for; spicy kylling, ingefær, hvidløg, koriander, nudler, kokos- og peanuts sauce samt en række mere lokalt dyrkede urter og grøntsager, som findes langs flodbredden ved Ping River.

Alle artikler

I Thailand finder man de bedste golfoplevelser

I Thailand finder man de bedste golfoplevelser

VIDEO: Der findes mere end 250 golfbaner i Thailand, hvilket gør landet til Asiens førende golfdestination. Se videoen og kom med på en rundtur i Amazing Thailand...

Dubai Hills kåret som ‘World’s Best New Course’.

Dubai Hills kåret som ‘World’s Best New Course’.

Dubai's nyeste golfbane, Dubai Hills, er blevet kåret som verdens bedste nye golfbane. Banen er designet, så den passer til den almindelige golfer, dvs. med brede fairways og et generelt spillevenligt layout...

Yas Links Abu Dhabi vinder fornem pris

Yas Links Abu Dhabi vinder fornem pris

Yas Links Abu Dhabi kåret som bedste golfoplevelse i UAE. I artiklen vises en præsentationsvideo fra Abu Dhabi, hvor flere kendte golfpersonligheder taler varmt for et besøg i ørken-emiratet...

Sponsoreret Eagle Club teer op til ny sæson

Eagle Club teer op til ny sæson

Danmarks største indoor træningscenter har op til den nye vintersæson forbedret spiloplevelsen med masser af nye baner i de 8 golf simulatorer...

Luksushotel viser nye sider af Mallorca

Luksushotel viser nye sider af Mallorca

MALLORCA: Luksusresort lancerer ny promotion video, der for alvor sætter gang i rejsedrømmene...

Trump fejrer stor triumf i Dubai

Trump fejrer stor triumf i Dubai

Trump International Golf Club i Dubai er for andet år i træk kåret som ’The Best Luxury Golf Club in Dubai’...