Nye rejsevejledninger åbner op for Sydeuropa

Costa Navarino, Grækenland | (Photo credit: GNTO/Yskoulas/GFillippini | Publiceret 15-05-2021

Fredag den 14. maj 2021 kom det danske udenrigsministerium med en opdatering af rejsevejledningerne, og danskerne kan nu se frem til at kunne rejse sydpå i sommerferien.

Verdenskortet ændrede sig altså pludseligt med virkning fra den 15. maj. Det var ikke kun godt nyt for de mange danskere, der hungrer efter en udenlandsrejse. Det var i lige så høj grad godt nyt for lande som Spanien, Portugal og Grækenland, der nu kan se frem til at turisterne vender tilbage.  

                                 

Billederne som er vist her i artiklen er fra Kreta og Peloponnes-halvøen. To af de steder man kan vinde rejser til, hvis man deltager i Greece Open – presented by Golf Experten.

             

Helt konkret skal man ikke længere gå i isolation, når man kommer hjem fra endt rejse fra en gul destination. Ligeledes afskaffes kravet om test forud for ombordstigning på fly fra gule lande og regioner.

Et af de lande som åbner op er som sagt Grækenland, og her kræver det ikke fremvisning af en negativ corona-test, hvis man er færdigvaccineret mere end 14 dage før indrejse. (dokumentation på engelsk udstedt af en offentlig myndighed skal kunne fremvises)

I Grækenland udgør turismen mere end 20 pct. af landets bruttonationalprodukt. Før Corona-krisen oplevede Grækenland en markant stigende interesse fra de skandinaviske lande. I 2016 rejste godt 1,6 mio. skandinavere til Grækenland. I 2019 var tallet 1.8250.000.

Tallene for Danmark alene lød i 2019 på 492.000, hvilket var en fremgang på hele 26 pct. i forhold til 2016.

Så kom Corona-krisen og samlet set fik Grækenland kun besøg af 247.000 turister fra Skandinavien. Så krisen ramte Grækenland hårdt som det har været tilfældet alle steder.  

                                  

Som en lille appetitvækker har de græske turistmyndigheder lavet en lille video, som skal skærpe lysten til atter at besøge Grækenland. Se videoen øverst i artiklen.   

              

Rejser man som turist til Grækenland skal man på forhånd melde sin ankomst til de græske myndigheder. Formularen kan hentes HER

Desuden skal man være indstillet på at myndighederne vil udføre stikprøvekontroller med lyntest.

Restauranter, barer og caféer har kun udeservering, hvilket sjældent er et problem på en varm sommerdag i Grækenland og strandene holder åbent.

Desuden holder fødevarebutikker, supermarkeder, shoppingcentre og apoteker åbent. Det samme gør golfbaner, udendørs arkæologiske områder og museer.

Endelig skal man være opmærksom på, at taxier højst må medtage 2 passager.

Overvejer man at tage på en golfferie til Grækenland, så er Costa Navarino et oplagt valg. Resortet vil fra begyndelsen af 2022 råder over hele 4 golfbaner samt 4 luksushoteller. 

 

 

Alle artikler

Enestående resultater i Holstebro Golfklub

Enestående resultater i Holstebro Golfklub

BANEARKITEKTUR: Masterplanen for Skovbanen i Råsted er blevet studeret minutiøs, og ved at fjerne uhensigtsmæssige (dårlige) spilleoplevelser har man fået skabt et nyt og mere moderne design...

Køb golfrejsen hos Classicgolf

Køb golfrejsen hos Classicgolf

RACE TO THAILAND: Classicgolf er igen i år med som samarbejdspartner ved Race to Thailand. Classicgolf sælger bl.a. golfrejser til Thailand. Mød dem til vores mange golfevents hen over sommeren…

Fattige thailændere får støtte fra Danmark

Fattige thailændere får støtte fra Danmark

VELGØRENHED: ‘Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ støtter fattige i Thailand, som har brug for en benprotese. Læs her om tankerne bag velgørenhedsprojektet...

D'Wine er garant for flotte vinpræmier

D'Wine er garant for flotte vinpræmier

D'wine fortsætter som sponsor ved Race to Thailand, og det betyder at deltagerne kan se frem til masser af vin på præmiebordene...

Golfexperten fortsætter som HIO-sponsor

Golfexperten fortsætter som HIO-sponsor

Skulle det lykkes en dygtig spiller at lave HIO ved en af spillerunderne i Race to Thailand, så kan det gyldne slag igen i år udløse golfudstyr for 15.000 kr. efter eget valg...

Fransk champagnehus fortsætter sponsorat

Fransk champagnehus fortsætter sponsorat

Piper-Heidsieck Champagne, der er et af de mest præmierede champagnehuse gennem de sidste 20 år, fortsætter sig engagement i Race to Thailand presented by GolfersGlobe...