Nye rejsevejledninger åbner op for Sydeuropa

Costa Navarino, Grækenland | (Photo credit: GNTO/Yskoulas/GFillippini | Publiceret 15-05-2021

Fredag den 14. maj 2021 kom det danske udenrigsministerium med en opdatering af rejsevejledningerne, og danskerne kan nu se frem til at kunne rejse sydpå i sommerferien.

Verdenskortet ændrede sig altså pludseligt med virkning fra den 15. maj. Det var ikke kun godt nyt for de mange danskere, der hungrer efter en udenlandsrejse. Det var i lige så høj grad godt nyt for lande som Spanien, Portugal og Grækenland, der nu kan se frem til at turisterne vender tilbage.  

                                 

Billederne som er vist her i artiklen er fra Kreta og Peloponnes-halvøen. To af de steder man kan vinde rejser til, hvis man deltager i Greece Open – presented by Golf Experten.

             

Helt konkret skal man ikke længere gå i isolation, når man kommer hjem fra endt rejse fra en gul destination. Ligeledes afskaffes kravet om test forud for ombordstigning på fly fra gule lande og regioner.

Et af de lande som åbner op er som sagt Grækenland, og her kræver det ikke fremvisning af en negativ corona-test, hvis man er færdigvaccineret mere end 14 dage før indrejse. (dokumentation på engelsk udstedt af en offentlig myndighed skal kunne fremvises)

I Grækenland udgør turismen mere end 20 pct. af landets bruttonationalprodukt. Før Corona-krisen oplevede Grækenland en markant stigende interesse fra de skandinaviske lande. I 2016 rejste godt 1,6 mio. skandinavere til Grækenland. I 2019 var tallet 1.8250.000.

Tallene for Danmark alene lød i 2019 på 492.000, hvilket var en fremgang på hele 26 pct. i forhold til 2016.

Så kom Corona-krisen og samlet set fik Grækenland kun besøg af 247.000 turister fra Skandinavien. Så krisen ramte Grækenland hårdt som det har været tilfældet alle steder.  

                                  

Som en lille appetitvækker har de græske turistmyndigheder lavet en lille video, som skal skærpe lysten til atter at besøge Grækenland. Se videoen øverst i artiklen.   

              

Rejser man som turist til Grækenland skal man på forhånd melde sin ankomst til de græske myndigheder. Formularen kan hentes HER

Desuden skal man være indstillet på at myndighederne vil udføre stikprøvekontroller med lyntest.

Restauranter, barer og caféer har kun udeservering, hvilket sjældent er et problem på en varm sommerdag i Grækenland og strandene holder åbent.

Desuden holder fødevarebutikker, supermarkeder, shoppingcentre og apoteker åbent. Det samme gør golfbaner, udendørs arkæologiske områder og museer.

Endelig skal man være opmærksom på, at taxier højst må medtage 2 passager.

Overvejer man at tage på en golfferie til Grækenland, så er Costa Navarino et oplagt valg. Resortet vil fra begyndelsen af 2022 råder over hele 4 golfbaner samt 4 luksushoteller. 

 

 

Alle artikler

Fantastisk flot afslutning på Greece Open

Fantastisk flot afslutning på Greece Open

12 forventningsfulde hold stillede til start ved landsfinalen i Greece Open – presented by Golf Experten. De havde alle en forrygende dag på Great Northern...

Costa Navarino gør klar til at åbne nyt hotel

Costa Navarino gør klar til at åbne nyt hotel

Costa Navarino åbner denne sommer endnu et hotel, W Costa Navarino, og styrker dermed sin position, som en af Europas førende golfdestinationer...

Fantastisk start på årets Race to Thailand

Fantastisk start på årets Race to Thailand

Maj og juni måneds afdelinger af Race to Thailand – presented by GolfersGlobe blev alle vundet af lokale spillere. 12 hold er foreløbig klar til landsfinalen...

Thailand fjerner rejserestriktioner!

Thailand fjerner rejserestriktioner!

BREAKING NEWS: Thailand fjerner krav om Thailand Pass og sløjfer krav om brugen af mundbind. De nye regler gælder fra den 1. juli 2022...

Royal Oak træder ind som ny HIO sponsor

Royal Oak træder ind som ny HIO sponsor

Deltagerne ved Race to Thailand kan denne sommer vinde et eksklusivt luksusophold i Royal Oak Golf Club, hvis man lykkedes med at lave en Hole-In-One på et udvalgt par 3-hul...

Thailand oplever stor interesse

Thailand oplever stor interesse

Thailand rangerer, ifølge ny undersøgelse, højt blandt verdens bedste post-pandemiske destinationer. Noget af det som lokker turisterne til er golfbanerne...