Nye ejere kaster millioner efter golfbane

Publiceret 03-04-2022

Nede i det sydlige hjørne af Spanien, næsten så langt syd på man kan komme, ligger La Hacienda Alcaidesa Links Golf Resort.

De fleste der har været i Cadiz-området, har sikkert stiftet bekendtskab med Alcaidesa Links, fordi golfbanen er kendt for sin spektakulære beliggenhed og fantastiske udsigt til både Middelhavet og Gibraltar.

For nogle vil banen nok mest blive husket for sit særpræget layout, som igennem årene i den grad har delt vandene. Men det skulle være slut nu.  

For nye ejere er kommet til, og dermed står Alcaidesa Links foran markante forandringer. Den nye investor, Millenium Hospitality, der står bag luksushoteller og ejendomsudvikling i både Spanien og Portugal, har investeret et tocifret millionbeløb (i euro) for at skabe et helt nyt resort, der skal kunne måle sig med de bedste steder i Spanien.

En del af målsætningen har været at skabe en ny golfbane, som kan konkurrere med de bedste golfbaner i Spanien og samtidig transformere resortet til en luksus golfdestination.   

 

 

Masterplanen inkluderer 5-stjernet hotel, salg af ferieboliger, nyt klubhus og nye træningsfaciliteter samt både beach club og halfway house.

En komplet ny golfbane
Første spadestik blev taget med omlæggelsen af Alcaidesa Links, der er den ene af resortets to 18-hullers golfbaner.

Det hele er blevet vendt på hovedet, så banen, når den genåbner til juni, vil fremstå som en næsten komplet ny golfoplevelse.  

Da de nye investorer skulle finde manden, der kunne løfte opgaven, og ’skabe magi fra tee to green’ på samtlige 18 huller, faldt valget på amerikaneren Kurtis Bowman, som for første gang har skullet prøve kræfter med et golfbaneprojekt i Europa.

Kurtis Bowman startede sit karriereforløb med et praktikforløb på selveste Augusta National og blev siden tilknyttet Nicklaus Design, hvor han fik chancen for at arbejde på nogle af Nicklaus største baneprojekter i både USA og Mexico.

Ved lidt af en tilfældighed mødte Bowman de nye ejere af Alcaidesa, og efter et lynvisit i Spanien fik han til opgave at transformere La Hacienda til det, som ejerne kalder for et 5-stjernet resort for den europæiske golfelite.

De nye ejere var villige til i vid udstrækning at give golfbanearkitekten frie hænder, og det fornødne budget til at kunne skabe en række dramatiske ændringer.

Den oprindelige bane fra 1992 var blevet anlagt med et meget begrænset budget, og ingen spillere kom i klubhuset med lyst til at tale om golfbanen. Det eneste, der blev talt om, var udsigten.

Spaniens svar på Pebble Beach
Det var en af de ting, som de nye ejere ville have lavet om på. Der skulle skabes en ny golfbane og en golfoplevelse, som var på højde med den fantastiske udsigt.

For Bowman stod det klart, at der måtte foretages markante ændringer af det eksisterende layout, og spilbarheden var noget af det, som stod øverst på listen. Banen skulle være udfordrende, men ikke for svær.

Der skulle skabes en variation og forskellighed, der ville få golfspillere til at komme igen. Derfor valgte Bowman bl.a. at designe en dobbelt green helt ud mod havet, som der spilles ind til både på 5. og 13. hul. Med en størrelse på næsten 2.000 m2 bliver det en af de største greens i Spanien og en af den slags golfoplevelser, der fæstner sig i hukommelsen.  

Og da først Bowman gik i gang blev den store grovfil taget i brug. Nye tees, nye bunkers og nye greens. På de fleste huller er layoutet blevet fuldstændig ændret, og på flere huller er der skabt en markant tættere forbindelse mellem golfbanen og havet. Det har betydet, at der i dag tales om en golfbane, der ligger på kanten af havet.

På Alcaidesa Links er vinden altid i spil. Indlandsvinden kaldes for ’Poniente’, mens vinden, der kommer ind fra havet kaldes for ’Levante’. Uanset hvor vinden kommer fra, gør den en forskel. Derfor besluttede man sig også for at flytte teestederne på flere huller for at skabe nye og sjovere oplevelser for spillerne. Med det nye layout vil det således på flere par 4-huller være muligt at drive greenen, når vinden er i den rigtige retning. Den slags oplevelser giver grobund for masser af sjov og spas i klubhuset.

I dag er banen tæt på at kunne genåbne, og Bowman har fået skabt et nyt layout, hvor scratch-spilleren skal udtænke en strategisk vej rundt på banen, mens den mindre øvede golfspiller stadig får en god oplevelse på banen.

Bowman har hentet sin inspiration fra californiske golfbaner som Cypress Point Club og Pebble Beach Golf Links, og før genåbningen i juni 2022 omtales Alcaidesa Links nu som Spaniens svar på Pebble Beach.

Alle artikler

Enestående resultater i Holstebro Golfklub

Enestående resultater i Holstebro Golfklub

BANEARKITEKTUR: Masterplanen for Skovbanen i Råsted er blevet studeret minutiøs, og ved at fjerne uhensigtsmæssige (dårlige) spilleoplevelser har man fået skabt et nyt og mere moderne design...

Køb golfrejsen hos Classicgolf

Køb golfrejsen hos Classicgolf

RACE TO THAILAND: Classicgolf er igen i år med som samarbejdspartner ved Race to Thailand. Classicgolf sælger bl.a. golfrejser til Thailand. Mød dem til vores mange golfevents hen over sommeren…

Fattige thailændere får støtte fra Danmark

Fattige thailændere får støtte fra Danmark

VELGØRENHED: ‘Race to Thailand – presented by GolfersGlobe’ støtter fattige i Thailand, som har brug for en benprotese. Læs her om tankerne bag velgørenhedsprojektet...

D'Wine er garant for flotte vinpræmier

D'Wine er garant for flotte vinpræmier

D'wine fortsætter som sponsor ved Race to Thailand, og det betyder at deltagerne kan se frem til masser af vin på præmiebordene...

Golfexperten fortsætter som HIO-sponsor

Golfexperten fortsætter som HIO-sponsor

Skulle det lykkes en dygtig spiller at lave HIO ved en af spillerunderne i Race to Thailand, så kan det gyldne slag igen i år udløse golfudstyr for 15.000 kr. efter eget valg...

Fransk champagnehus fortsætter sponsorat

Fransk champagnehus fortsætter sponsorat

Piper-Heidsieck Champagne, der er et af de mest præmierede champagnehuse gennem de sidste 20 år, fortsætter sig engagement i Race to Thailand presented by GolfersGlobe...